Connect with us

ACTUALITATE

Incendiu puternic la o firmă din Oradea: 20 de tone de deşeuri s-au făcut scrum, de la o… ţigară (VIDEO)

Publicat

A fost incendiu uriaş, luni seară, la o firmă de colectare și reciclare deșeuri din parcul industrial I al Oradie. Nu mai puţin de 20 de tone de deşeuri au ars, după ce o clădire a luat foc, cel mai probabil din cauza unei ţigări, după cum a anunţă marţi, un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, citat de eBihoreanul.ro.

Potrivit eBihoreanul.ro, focul a izbucnit în jurul orei 17.30, iar când pompierii au ajuns acolo incendiul se manifesta violent în curtea societății comerciale, pe o suprafață de circa 70 de metri pătrați. Flăcările înalte de câțiva metri au fost alimentate de deșeurile depozitate în locul respectiv, riscul propagării acestora la o clădire administrativă aflată în apropiere fiind ridicat. În plus, fumul negru, dens, s-a văzut de la kilometri depărtare.

„Incendiul a fost stins în jurul orei 18.30, pompierii acționând în continuare la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până la ora 21.30. Ca urmare a producerii incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul în locuri nepermise, au ars aproximativ 20 de tone deșeuri din plastic și hârtie. Din fericire, nu au existat persoane rănite”, arată comunicatul ISU Crişana.

La faţa locului au acţionat 26 de pompieri, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și protecția clădirii din proximitate, operațiunea fiind îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în curte (deșeuri din plastic și hârtie), care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum.

Vezi mai jos imagini de la intervenţia pompierilor!

YouTube video

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO. Beznă în Parcul Mare. S-a luat curentul. Noaptea, ca hoţii. Clujenii şi-au luminat calea cu telefoanele

Publicat

bezna parcul mare.jpg

Parcul Mare din Cluj-Napoca a fost cuprins, vineri seară, de o beznă totală, conform imaginilor trimise de un cititor al Cluj24. Spre surprinderea mulţimii de clujeni care erau în parc, lumina s-a luat brusc. Mulţi dintre ei şi-au amintit de vremea lui Ceauşescu, când era des întâlnită o asemenea practică.

Majoritatea celor prezenţi au apelat la telefon pentru a-şi lumina calea, iar cei cu biciclete puse la punct şi-au aprin farurile. Deocamdată nu se ştie dacă au fost incidente.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Maşină în flăcări la intrare pe A3. Au intervenit pompierii clujeni. Defecţiune la instalaţia electrică

Publicat

masina flacari.jpeg

O maşină a fost cuprinsă de flăcări la nodulrutier de intrare pe autostrada A3, în Turda.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism ce se deplasa pe nodul rutier de acces pe autostrada A3 din apropiere municipiului Turda.

Echipajul a găsit autoturismul cuprins în totalitate de flăcări, iar ocupanții erau ieșiți din acesta. Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Cauza probabilă a fost o defecțiune la instalația electrică a autoturismului”, informează ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

25-27 august: Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER la Alba Iulia

Publicat

gala hop 2022 e1660934110425 1000x600.jpg

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc în perioada 25 – 27 august la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi va fi transmisă live pe site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis, vineri, către Agerpres, înaintea concursului, în perioada 22 – 24 august, cei 21 de actori aflaţi în competiţie vor participa la ateliere de tehnică vocală cu Maria Alexievici şi de plastică corporală şi actorie cu Răzvan Mazilu.

În program sunt incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutor de stat pentru industria de procesare a cerealelor. Dezbatere publică

Publicat

petre daea ministrul agriculturii sursa foto pacebook

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor a fost postat în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Venim în sprijinul producţiei româneşti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per întreprindere pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora şi asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. AGERPRES

Citește mai departe