Connect with us

ACTUALITATE

Incendiu URIAȘ la o fabrică de mobilă din Oradea, provocat de un cablu defect! (FOTO / VIDEO)

Publicat

YouTube video

Un incediu uriaș a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, la o fabrică de mobilă din zona industrială a Oradiei, respectiv de pe strada Matei Corvin.

Dezastrul a fost anunțat prin numărul de urgență 112 la ora 3.2o.

„Sosiți la locul intervenției, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent pe o suprafață de circa 750 de metri pătrați în interiorul unei hale de aproximativ 1500 de metri pătrați, în care erau depozitate cantități importante de lemn masiv, rumeguș și utilaje pentru prelucrarea lemnului, existând pericolul propagării acestuia la o hală învecinată și un uscător (o hală construită  pe structură ușoară)”, arată un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor.

Paznic rănit

Inițial, la intervenție s-au deplasat 5 echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD de tip B2. Văzând, însă, amploarea focului, s-a dispus suplimentarea forțelor de intervenție, astfel că au mai fost trimise încă autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autoscară pentru lucru la înălțime din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Oradea și Stației de Pompieri Săcueni.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 4, fiind stins în aproximativ o oră și jumătate.

Flăcările nu s-au extins și la alte clădiri, însă paznicul unității a fost rănit.

„Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat paznicului obiectivului, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, acesta fiind transportat ulterior la spital de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea”, arată ISU.

Cauza: un cablu

Comunicatul mai precizează că, în urma cercetărilor efectuate la fața locului, „au fost stabilite elementele cauzei probabile de producere a incendiului, împrejurarea determinantă fiind de natură electrică, respectiv un cablu (conductor) electric defect”.

De asemenea, pagubele materiale au constat în utilaje de prelucrare a lemnului și material lemnos.

Cei peste 40 de pompieri militari care au intervenit au fost coordonați în teren de inspectorul șef, colonel Caba Sorin Mihai.

Aceștia au acționat cu șapte autospeciale de lucru cu apă și spumă și două autoscări pentru stingerea focarelor de incendiu și protecția halelor învecinate, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga hală și la construcțiile învecinate și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

„Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat în sistem navetă de la obiectivele aflate în imediata apropiere, neexistând surse de alimentare în incinta societății comerciale afectate de incendiu”, mai scrie ISU.

Vezi mai jos imagini de la incendiu!

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

vaci.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe