Connect with us

ACTUALITATE

Incendiu URIAȘ la o fabrică de mobilă din Oradea, provocat de un cablu defect! (FOTO / VIDEO)

Publicat

YouTube video

Un incediu uriaș a izbucnit, în noaptea de luni spre marți, la o fabrică de mobilă din zona industrială a Oradiei, respectiv de pe strada Matei Corvin.

Dezastrul a fost anunțat prin numărul de urgență 112 la ora 3.2o.

„Sosiți la locul intervenției, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent pe o suprafață de circa 750 de metri pătrați în interiorul unei hale de aproximativ 1500 de metri pătrați, în care erau depozitate cantități importante de lemn masiv, rumeguș și utilaje pentru prelucrarea lemnului, existând pericolul propagării acestuia la o hală învecinată și un uscător (o hală construită  pe structură ușoară)”, arată un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor.

Paznic rănit

Inițial, la intervenție s-au deplasat 5 echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD de tip B2. Văzând, însă, amploarea focului, s-a dispus suplimentarea forțelor de intervenție, astfel că au mai fost trimise încă autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autoscară pentru lucru la înălțime din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Oradea și Stației de Pompieri Săcueni.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 4, fiind stins în aproximativ o oră și jumătate.

Flăcările nu s-au extins și la alte clădiri, însă paznicul unității a fost rănit.

„Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat paznicului obiectivului, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, acesta fiind transportat ulterior la spital de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea”, arată ISU.

Cauza: un cablu

Comunicatul mai precizează că, în urma cercetărilor efectuate la fața locului, „au fost stabilite elementele cauzei probabile de producere a incendiului, împrejurarea determinantă fiind de natură electrică, respectiv un cablu (conductor) electric defect”.

De asemenea, pagubele materiale au constat în utilaje de prelucrare a lemnului și material lemnos.

Cei peste 40 de pompieri militari care au intervenit au fost coordonați în teren de inspectorul șef, colonel Caba Sorin Mihai.

Aceștia au acționat cu șapte autospeciale de lucru cu apă și spumă și două autoscări pentru stingerea focarelor de incendiu și protecția halelor învecinate, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga hală și la construcțiile învecinate și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

„Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat în sistem navetă de la obiectivele aflate în imediata apropiere, neexistând surse de alimentare în incinta societății comerciale afectate de incendiu”, mai scrie ISU.

Vezi mai jos imagini de la incendiu!

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: „Vacanță de schi” la coarnele plugului. Soarta tristă a mii de școlari de la țară. „Munca în gospodărie este baza”

Publicat

index 4 996x600.webp.webp

Copiii din satele sărace din nordul Moldovei și-au petrecut vacanța de schi la muncă. Cei mai mulți nu au fost în viața lor într-o vacanță la munte sau la mare, nici măcar într-o banală excursie. În schimb, își petrec zilele libere lucrând mai mult ca oricând în gospodărie, scrie ADEVĂRUL.

De luni 19 februarie elevii din București și 25 de județe ale țării au intrat în vacanța dintre modulele trei și patru, din calendarul anului școlar. Această vacanță, instituită încă de anul trecut, poartă numele de „vacanța de schi” fiindcă a fost dată la presiunea hotelierilor și a agenților economici din zonele montane, unde se practică schi, mai ales în luna februarie.

De altfel, o bună parte a elevilor din familii cu o situație…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grecia vrea să aducă 40.000 de angajaţi din şase ţări

Publicat

Potrivit declarațiilor premierului Kyriakos Mitsotakis, Grecia se află în faza finală a unui acord cu India privind migrația, având ca scop aducerea în țară a unor lucrători calificați și necalificați care să lucreze în sectoarele agriculturii, construcțiilor și turismului.

„Credem că în curând vom putea semna un acord de mobilitate privind migraţia, care va permite majorarea numărului de muncitori indieni care vor veni în Grecia într-un mod organizat”, a declarat oficialul la un forum de afaceri intitulat: „Explorarea colaborării economice dintre Grecia şi India: Perspective viitoare”.

Acordul urmează să fie semnat în martie şi apoi supus spre ratificare Parlamentului.

În cazul angajaţilor necalificaţi, aceştia vor putea sta în Grecia o perioadă de până la cinci ani, dar după 18 luni sunt obligaţi să meargă în India pentru şase luni, înainte de a reveni în Grecia.

Angajaţii cu înaltă calificare, numeroşi în India, care este un hub global tehnologic, vor avea permis de rezidenţă pentru trei ani consecutivi.

Acordul face parte dintr-un plan mai amplu al Guvernului care include înţelegeri cu un număr total de şase ţări: Armenia, Georgia şi Republica Moldova (Europa) şi India, Filipine şi Vietnam (Asia).

Obiectivul este de a atrage aproximativ 40.000 de angajaţi pentru a acoperi necesarul de forţă de muncă al ţării.

Aceste acorduri reprezintă al doilea pas în cadrul eforturilor autorităţilor de la Atena de a rezolva problema masivă a deficitului de forţă de muncă.

Primul pas a fost reprezentat de o lege adoptată în perioada Crăciunului şi care vizează angajarea în mod legal a acelor migranţi care muncesc deja în Grecia. Guvernul vrea apoi să îmbunătăţească procedurile administrative astfel încât permisele şi reînnoirea permiselor de rezidenţă să fie emise mai rapid. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Produse agricole ucrainene, deversate din nou pe calea ferată în Polonia

Publicat

steag polonia bun sursa pixabay
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Conform informațiilor furnizate de poliția locală vineri, persoane necunoscute au revarsat din nou cereale ucrainene pe calea ferată, de această dată pe teritoriul polonez de la frontiera cu Ucraina, conform rapoartelor AFP și Reuters.

‘Către ora 08.30 am fost informaţi că a fost deversat grâu din două vagoane ale unui tren oprit pe o linie auxiliară, în satul Okopy Kolonia, lângă Dorohusk’, a indicat Ewa Czyz, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Chelm, precizând că la faţa locului au fost trimişi doi agenţi.

Potrivit ministrului ucrainean Oleksandr Kubrakov, ‘persoane necunoscute au aruncat seminţe de rapiţă din trei vagoane cerealiere. Încărcătura tranzita prin Polonia cu destinaţia Hamburg, în Germania’.

‘Nu pot decât să constat că infracţiuni nepedepsite continuă să se repete.

Infractorii trebuie găsiţi şi pedepsiţi imediat pentru ca alţii să nu fie tentaţi să reînceapă’, a scris Kubrakov pe Facebook.

Fermierii polonezi şi-au intensificat protestele în această săptămână

Între timp, media poloneze au arătat imagini cu fermieri blocând o şosea care duce spre aeroportul Pyrzowice din sudul Poloniei.

Fermierii polonezi şi-au intensificat protestele în această săptămână, blocând aproape întreg traficul cu Ucraina.

Ei au deversat deja grâu ucrainean pe şosele şi căi ferate, gesturi care au provocat reacţii aprinse la Kiev, dar şi la Varşovia.

Joi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că i-a spus telefonic preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, că blocarea frontierei de către agricultorii polonezi este ‘absolut inacceptabilă’.

În ce-l priveşte, premierul polonez Donald Tusk a anunţat că va înscrie punctele de trecere cu Ucraina pe lista de ‘infrastructuri critice’ pentru a se evita perturbările ce pot afecta transporturile de ajutoare militare şi umanitare. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mai multe oraşe australiene sunt ameninţate de incendii masive de vegetaţie

Publicat

hunedoara: creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată
fotografie cu caracter ilustrativ

Potrivit informațiilor furnizate de Reuters, vineri au fost emise noi ordine de evacuare pentru zeci de localități rurale din Australia. Aproximativ 1.000 de pompieri sunt angajați în continuare în lupta împotriva unui incendiu de vegetație în statul Victoria, care a cauzat distrugerea proprietăților, pierderea de vieți animale și amenință să se extindă către orașele din acea regiune.

Peste 2.000 de persoane au părăsit joi mai multe localităţi din vestul statului Victoria, după ce au fost emise ordine de evacuare de urgenţă, prin care rezidenţii au fost îndemnaţi să plece din zonă când încă mai puteau să facă acest lucru în siguranţă şi să se îndrepte spre est, către centrul regional din apropiere, Ballarat, situat la 95 km vest de Melbourne.

Pompierii, sprijiniţi de peste 50 de aeronave, încercau vineri să limiteze acel incendiu masiv. Aproximativ 11.000 de hectare (110 km2) au fost devastate de flăcări, au declarat autorităţile australiene.

„Din păcate, primim rapoarte despre pierderi materiale care încep să ne parvină”, a declarat premierul statului Victoria, Jacinta Allan, în timpul unei conferinţe de presă.

„Având în vedere natura activă a incendiului şi terenul dificil din zonă, va fi nevoie de ceva timp pentru a evalua amploarea totală a pagubelor”, a adăugat ea.

Cel puţin două şcoli au fost închise

Cel puţin două şcoli au fost închise, iar elevii din patru unităţi de învăţământ au fost mutaţi în alte şcoli, în timp ce aproximativ 5.000 de proprietăţi au rămas fără curent electric în statul Victoria.

Vânturile mai puternice decât se aşteptau meteorologii au făcut ca incendiile să se propage mai repede şi mai aproape de oraşe, în timp ce echipele de urgenţă i-au îndemnat pe localnici să se adăpostească în case dacă nu pot să plece din zonele afectate.

Un front de aer rece provenit din largul coastei de sud a Australiei s-a mutat peste noapte în regiunile din estul ţării, care se luptă cu incendiile de vegetaţie, ducând la scăderea temperaturilor, însă vânturile puternice au continuat să alimenteze incendiile.

„Din nefericire, acele vânturi nu au scăzut în intensitate acolo unde am crezut noi că se va întâmpla acest lucru şi asta a făcut ca focul să accelereze acolo unde a făcut-o”, a declarat Jason Heffernan, directorul departamentului de pompieri din statul Victoria.

Echipele de urgenţă vor începe să întocmească bilanţul pagubelor începând de vineri, deşi primele rapoarte indică deja pierderi semnificative de şoproane şi animale, deoarece incendiul se extinde pe suprafeţe ocupate de mai multe ferme, a declarat Jason Heffernan. A fost confirmată distrugerea unei case. Agerpres

Citește mai departe