Connect with us

EVENIMENT

Incendiu uriaș la un cămin de bătrâni din Ucraina. 15 morţi

Publicat

Cel puţin 15 persoane au murit într-un incendiu produs joi la un cămin de bătrâni din Harkov, în estul Ucrainei, au anunţat serviciile de stat pentru situaţii de urgenţă într-un comunicat, citat de France Presse şi Reuters.

„Potrivit informaţiilor preliminare, 33 de persoane se aflau în clădire în momentul incendiului dintre care 15 au murit”, se arată în comunicat. „Nouă persoane au fost salvate şi transportate la spital”, au mai precizat serviciile de urgenţă.

Procuroarea generală Irina Veneditkova a anunţat pe Facebook că bilanţul incendiului este de 15 morţi şi 11 răniţi.

„Cauza preliminară a incendiului este manipularea imprudentă a aparatelor electrice”, a mai spus ea, anunţând deschiderea unei anchete penale pentru încălcarea regulilor anti-incendiu.

Incendiul a izbucnit după-amiază la etajul întâi al clădirii cu două etaje, potrivit AFP.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis condoleanţe apropiaţilor victimelor şi le-a cerut forţelor de ordine să-i găsească „în cel mai scut timp posibil” pe vinovaţi.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Acțiune a polițiștilor și jandarmilor din Alba. Amenzi de peste 19.000 de lei și patru permise de conducere reținute

Publicat

acțiune a polițiștilor și jandarmilor din alba. amenzi de peste

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 312 persoane și au fost verificate 188 de autovehicule.

Au fost constatate 99 de abateri de natură…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Surpătura de pe strada Uliului, „izolată” cu o prelată de mari dimensiuni

Publicat

crop 1000x600.jpeg

Autoritățile au acoperit zona surpată de pe strada Uliului cu o prelată, pentru a proteja aria de ploaie și alte fenomene care pot duce la surpare.

Angajații RADP au fost surprinși desfășurând o prelată de mari dimensiuni pe strada Uliului, în zona alunecării de teren de vineri, 26 aprilie.

Autoritățile nu au dat momentan detalii legat de măsurile luate. Soluția protejării zonei cu o prelată de mari dimensiuni a fost însă discutată și anterior.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România se îndatorează și mai mult în luna mai. Guvernul aprobă noi împrumuturi de 6 miliarde de lei

Publicat

datoria româniei a crescut cu o sumă imensă, într o singură

România se îndatorează și mai mult în luna mai: Guvernul a planificat prin Ministerul Finanţelor mai noi împrumuturi de aproape 6 miliarde de lei, pentru luna.

Este vorba de împrumuturi de la băncile comerciale de 5,2 miliarde de lei, la care se pot adăuga 690 de milioane de lei, bani obţinuţi prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Împrumuturile sunt mai mici decât cele din luna precedentă şi vor fi destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

JOI Spectacol inedit la Teatrul Prichindel din Alba Iulia. Micii spectatori vor fi actori: ”Micul prinț” și ”Micul marionetist”

Publicat

joi spectacol inedit la teatrul prichindel din alba iulia. micii

Spectatorii  Teatrului de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia vor deveni actori. Este vorba despre copiii care au participat la un workshop de teatru. În urma workshop-ului care a durat trei luni, micii actori vor susține o reprezentație, joi, 9 mai. 

Programul Teatrului de Păpuși „Prichindel” – WORKSHOP PRICHINDEL, proiectul Micul actor, a ajuns la final. Anul acesta au fost susținute două ateliere:

Arta actorului, coordonat de actrițele Viorica Boda și Teodora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe