Connect with us

EVENIMENT

Incendiu violent într-o garsonieră din Miercurea Ciuc. Peste 20 de locatari din bloc au fost evacuaţi

Publicatpompieri

Peste 20 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din municipiul Miercurea Ciuc, sâmbătă seară, în urma unui incendiu izbucnit într-o garsonieră.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, incendiul a izbucnit la etajul al doilea al unui bloc de pe strada Revoluţiei din Decembrie, la faţa locului intervenind o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD. Pompierii nu au găsit nicio persoană în locuinţa afectată şi au acţionat pentru stingerea incendiului, dar şi pentru evacuarea locatarilor, palierul fiind plin de fum.

“20 de persoane s-au autoevacuat, iar alte două persoane vârstnice, în jur de 80 de ani, au fost evacuate de pompieri şi jandarmi”, au precizat reprezentanţii ISU Harghita.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de o maşină de spălat. AGERPRES

EVENIMENT

Patru autoturisme din municipiul Giurgiu au fost avariate de copacii rupţi de vânt şi zăpadă

Publicat

Patru autoturisme au fost avariate în municipiul Giurgiu, în ultimele 24 de ore, de copaci rupţi de vânt şi zăpadă, pompierii acţionând pentru înlăturarea arborilor.


“În urma căderilor de zăpadă şi a viscolului, pompierii giurgiuveni au fost prezenţi la datorie, 24 de ore din 24, pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă produse la nivel local. Astfel, ISU Giurgiu a fost sesizat prin 112 că este nevoie de intervenţia acestora pentru înlăturarea unor copaci căzuţi pe autoturisme, în municipiul Giurgiu. Pompierii giurgiuveni au avut de executat mai multe astfel de intervenţii în municipiu, patru autoturisme fiind avariate de copaci care s-au rupt din cauza vântului şi a zăpezii şi au căzut peste acestea pe strada Decebal, într-o parcare amenajată şi pe bulevardul Miron Nicolescu”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

În momentul producerii evenimentelor, proprietarii nu se aflau în interiorul maşinilor.

Pentru a preveni astfel de incidente, ISU Giurgiu recomandă cetăţenilor ca, pe timpul fenomenelor meteorologice periculoase, să nu parcheze autoturismele în apropierea panourilor publicitare, a copacilor sau a stâlpilor de electricitate.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Giurgiu au căzut cantităţi de precipitaţii din lapoviţă şi ninsoare de până la 27 de litri pe metru pătrat, vântul a bătut cu viteze la rafale de până la 52 de kilometri la oră, iar temperaturile atmosferice au coborât la minus trei grade Celsius, ceea ce a favorizat formarea gheţii şi a poleiului.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la o locuință din Săcele. Un copil și o femeie au suferit arsuri

Publicat

foc

 

Două persoane, o femeie de 26 de ani şi un copil în vârstă de 6 ani din municipiul Săcele, au fost grav rănite, joi, într-un incendiu care s-ar fi produs din cauza aprinderii focului în sobă cu carburant.

Potrivit ISU Braşov, incendiul de la locuinţa din Săcele a fost stins până la ajungerea forţelor de intervenţie, însă femeia şi copilul de 6 ani au suferit arsuri ale feţei, membrelor superioare şi căilor aeriene, fiind necesar transportul acestora la spital.

La faţa locului au intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă cu medic şi 2 echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov, precum şi o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă aparţinând SVSU Săcele.

“Din primele informaţii se pare că ar fi încercat să aprindă focul cu carburant, lucru total nerecomandat şi care, din păcate, a dus la producerea acestui nedorit eveniment. Recomandăm încă o dată cetăţenilor să nu folosească niciodată la aprinderea focului motorină, benzină, naftalină sau alte substanţe inflamabile şi, în interiorul locuinţelor, să nu folosească mijloace de încălzire cu defecţiuni, improvizaţii şi neverificate”, a transmis ISU Braşov.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Republica Moldova, cercetat penal după ce a încercat să intre în România cu un permis fals

Publicat

Un cetăţean din Republica Moldova este cercetat penal de autorităţile române, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, a încercat să intre în România cu un permis de conducere fals, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, bărbatul în vârstă de 37 de ani s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa cu intenţia de a intra în România şi a prezentat un permis de conducere cu însemnele Republicii Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

“La controlul de frontieră, pentru a justifica scopul călătoriei, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, afirmând că este angajat şofer profesionist al unei societăţi comerciale, cu sediul în România, care are ca obiect de activitate transport marfă. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control de către cetăţeanul moldovean, colegii noştri au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, se precizează în comunicatul ITPF.

Bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere plătind suma de 250 de euro pentru a se putea angaja, pe teritoriul Spaniei, la firma de transport.

El este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Porturile maritime şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise

Publicat

Porturile maritime şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, cu excepţia portului Mangalia, informează joi dimineaţa Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Constanţa, în continuare este închisă circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu excepţia DN 39 şi A2.

Totodată, alimentarea cu energie electrică este întreruptă pentru 740 de consumatori finali din nouă localităţi, precizează DSU pe pagina de Facebook.

O şenilată se deplasează în localitatea Dobromir, în sprijinul ambulanţei SAJ, pentru transportul unei gravide, iar altă şenilată se deplasează în localităţile Viişoara şi Ciocârlia, tot în sprijinul ambulanţei judeţene Constanţa, pentru transportul a două persoane cu probleme respiratorii.

Conform DSU, în judeţul Tulcea, în acest moment este închisă circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, iar alimentarea cu energie electrică este întreruptă pentru 7.450 de consumatori finali din opt localităţi.

În prezent, în judeţul Tulcea, toate porturile fluviale sunt închise.

AGERPRES

Citește mai departe