Connect with us

EVENIMENT

Incendiul care a afectat sute de hectare de vegetaţie şi păduri în Buzău a fost lichidat. Pompierii supraveghează zona

Publicat

stins

Incendiul care a izbucnit sâmbătă în judeţul Buzău şi a afectat sute de hectare de vegetaţie, dar şi zeci de hectare de păduri de pin, a fost lichidat, a anunţat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Conform sursei citate, bilanţul final arată că au ars aproximativ 50 hectare de pădure de pin în localitatea Breaza, 6 hectare de litieră de pădure de pin în localitatea Pietroasele şi 300 hectare de vegetaţie uscată pe raza ambelor localităţi.

Citește și ALERTĂ în Buzău: Incendiu cu degajări mari de fum la o hală din zona industrială. Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-ALERT

Forţe din cadrul ISU Buzău rămân în zonă pentru supraveghere.

Duminică au fost efectuate pentru stingerea incendiului mai multe transporturi de apă, pe cale aeriană, cu ajutorul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni, din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Pompierii au acţionat în zonă şi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Instituţia Prefectului Buzău a anunţat că duminică a fost convocată o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), iar prefectul Daniel Ţiclea le-a cerut poliţiştilor şi jandarmilor să ia măsuri pentru ca vinovaţii de extinderea incendiilor de vegetaţie uscată să fie identificaţi şi traşi la răspundere.

„Apreciez intervenţia pompierilor şi a jandarmilor, modul în care s-au mobilizat echipele de intervenţie, sprijinul primit de la ISU Vrancea, ISU Prahova şi de la Unitatea Specială de Intervenţie de la Ciolpani.

A fost o misiune extremă din cauza suprafeţei foarte mari incendiate, a vremii şi a condiţiilor din teren. E momentul, mai mult ca oricând, ca vinovaţii să fie identificaţi şi să fie traşi la răspundere.

Astăzi, în C.J.S.U. au fost votate, în unanimitate, toate hotărârile prin care încercăm să reducem fenomenul arderilor necontrolate. Pe de altă parte, ne pregătim să intensificăm acţiunile de lobby pentru promovarea de urgenţă a unor modificări şi completări legislative pentru a îmbunătăţi instrumentele legale cu care să luptăm împotriva celor care incendiază necontrolat terenurile”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

În urma şedinţei CJSU, s-a decis ca, în termen de 24 de ore, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean să analizeze măsurile urgente ce trebuie dispuse pe raza a opt UAT-uri pe care s-au înregistrat în ultima vreme numeroase incendii, cu suprafeţe mari care au fost mistuite de flăcări: Berca, Beceni, Scorţoasa, Săhăteni, Merei, Pietroasele, Cernăteşti şi Breaza.

De la începutul anului, în judeţul Buzău s-au înregistrat peste 360 de incendii de vegetaţie uscată, ceea ce plasează judeţul pe locul al patrulea la nivel naţional. AGERPRES

Sursa foto: ISU Buzau

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Hoți surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce îi furau bunuri din curte. Ce au făcut polițiștii

Publicat

bărbat din ocna mureș, cercetat penal după ce a condus

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost surprinși de proprietarul unei gospodării din Crăciunelu de Jos, în timp ce-i furau bunuri din curte. Cei doi au fost reținuți de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Duminică seara (21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Publicat

strada kogalniceanu primaria cluj.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că odată cu instalarea primăverii, clujenii, dar mai ales cei care au criticat proiectele municipalității, pot să vadă dimensiunea „verde” a acestora.

„Cei care aveau marota cu betoanele au șansa acum să vadă verde cât nu au văzut în viața lor”, a spus Emil Boc.

Emil Boc, despre cei care au criticat lucrările din oraș: „Acum daltoniștii betoanelor nu mai pot evita verdele”

Emil Boc a precizat că recepția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a fost păcălit un bărbat din Sebeș, care voia să cumpere un scuter electric de pe internet. Câți bani a pierdut

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Sebeș a fost victima unei înșelăciuni pe internet. A vrut să cumpere un scuter electric, după ce a văzut un anunț pe internet. Vânzătorul promitea să-l trimită prin curier, după achitarea unui avans.

Fapta s-a petrecut în februarie, iar în aprilie polițiștii din Alba l-au prins pe cel care l-a lăsat și fără bani și fără scuter pe bărbatul din Sebeș. Este vorba despre un tânăr din București.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Ce au descoperit oamenii legii

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat luni, 22 aprilie, un control la o societate comercială din Vinerea – Cugir, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

Potrivit IPJ Alba, în urma verificărilor, polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe