EVENIMENT
Încep dezbaterile finale din dosarul ”Colectiv”
Curtea de Apel Bucureşti a programat pentru vineri începerea dezbaterilor finale din dosarul „Colectiv” în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni pentru abuz în serviciu.
Magistraţii au stabilit ca ultimele termene din acest dosar să fie programate vineri, luni şi marţi, după care vor delibera şi pronunţa o decizie finală.
Procesul se află în faza de apel, după ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.
Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.
Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani.
Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.
George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.
Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani, Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.
Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.
De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.
Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar şi de către procurori.
Agerpres
EVENIMENT
VIDEO FOTO. ”Cârtițele” din China, așteptate pe șantierul stației de metrou Teilor din Florești. La prima stație suflă vântul
E forfotă pe șantierul unde se construiește stația Teilor, cea de-a 2-a a metroului Clujului, aici fiind așteptate să sosească cele două ”cârtițe” care vor săpa în subteran și care sunt pe vapor în drumul lor spre România din China.
Stația se află în dreapta străzii Eroilor pe partea de coborâre, în zona fostei ferme de pui, unde s-a decopertat o bună parte din deal și se pregătește terenul pentru groapa în care vor fi coborâte la 20 de m cele două…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Bani de la Guvern pentru primării. Împrumuturi pentru cheltuieli cu proiecte din fonduri europene și finanțare pentru digitalizare
Primăriile vor primi împrumuturi de la Guvern, pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile din proiectele cu bani europeni. Anunțul a fost făcut joi, de premierul Marcel Ciolacu.
Bugetul în acest sens este de un miliard de lei.
„Continuăm să susţinem autorităţile locale prin împrumuturi pentru a acoperi cheltuielile neeligibile din proiectele în derulare cu bani europeni. Avem un buget de un miliard de lei în acest…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
ALBA: Ședință a principalelor instituții implicate în pregătirea alegerilor prezidențiale de duminică
Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții principalelor instituții implicate în alegerilor prezidențiale care au loc duminică.
A fost discutat stadiul pregătirilor în județ, inclusiv distribuirea materialelor electorale către secțiile de votar și asigurarea măsurilor de siguranță și ordine publică în ziua votului.
De asemenea, s-a mai discutat despre funcționarea corectă a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Ultimul sondaj dat publicității de INSOMAR arată o luptă extrem de strânsă pentru finala prezidențială. Potrivit cercetării, pe prima poziție se situează Marcel Ciolacu cu 24,4% intenție de vot, iar pentru locul 2 se bat liderii PNL și AUR.
Astfel, George Simion ar fi votat de 16,2% dintre români, în timp ce pentru Nicolae Ciucă ar vota 15,6%. Următorul candidat, respectiv Elena Lasconi, este mult sub cei doi, având doar 12,7% intenție de vot.
Ciucă și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro