Connect with us

ACTUALITATE

Încep înscrierile la clasa pregătitoare. Vezi calendarul înscrierilor și documentele necesare

Publicat

elevi

Înscrierile la şcoală, în anul şcolar 2019-2020,  încep de luni,  4 martie. Vor fi înscrişi în clasa pregătitoare copiii care au implinit vârsta de 6 ani până la 1 septembrie 2019.

În perioada 4 – 22 martie, părinții copiilor care intră în acest an în clasa pregătitoare trebuie să completeze o cerere. Aceasta poate fi completată online sau direct la unitatea de învățământ la care solicită înscriere copiilor. Validarea acestor cereri se va face zilinic, în intervalul orar 08.00-18.00, la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea.

Pe 25 martie, Ministerul Educației procesează cererile de înscriere și repartizează copiii în baza cererilor completate de părinți. În următoarele două zile, respectiv 26 și 27 martie, fiecare unitate de învățământ procesează cererile părinților care solicită înscrierea copiilor la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Pe 29 martie, în unitățile de învățământ, dar și pe site-ul inspectoratului școlar din fiecare județ și al unităților de învățământ, va fi afișat numărul de locuri rămase libere, dar și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 1 aprilie, atunci când școlile vor afișa procedura de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

Între 2 și 8 aprilie, părinții depun cererile de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Apoi, între 8 și 10 aprilie, cererile de înscriere sunt procesate la nivelul unităților de învățământ, iar pe data de 11 aprilie, la fiecare unitate de învățământ vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare județene centralizează și soluționează cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Actele necesare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2019 sunt:  Cerere-tip de înscriere; Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal (părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului), copie şi original al certificatului de naştere al copilului; copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul);  alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

sursa: observatortv, alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe