Connect with us

ACTUALITATE

Încep înscrierile la clasa pregătitoare. Vezi calendarul înscrierilor și documentele necesare

Publicat

elevi

Înscrierile la şcoală, în anul şcolar 2019-2020,  încep de luni,  4 martie. Vor fi înscrişi în clasa pregătitoare copiii care au implinit vârsta de 6 ani până la 1 septembrie 2019.

În perioada 4 – 22 martie, părinții copiilor care intră în acest an în clasa pregătitoare trebuie să completeze o cerere. Aceasta poate fi completată online sau direct la unitatea de învățământ la care solicită înscriere copiilor. Validarea acestor cereri se va face zilinic, în intervalul orar 08.00-18.00, la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea.

Pe 25 martie, Ministerul Educației procesează cererile de înscriere și repartizează copiii în baza cererilor completate de părinți. În următoarele două zile, respectiv 26 și 27 martie, fiecare unitate de învățământ procesează cererile părinților care solicită înscrierea copiilor la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Pe 29 martie, în unitățile de învățământ, dar și pe site-ul inspectoratului școlar din fiecare județ și al unităților de învățământ, va fi afișat numărul de locuri rămase libere, dar și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 1 aprilie, atunci când școlile vor afișa procedura de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

Între 2 și 8 aprilie, părinții depun cererile de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Apoi, între 8 și 10 aprilie, cererile de înscriere sunt procesate la nivelul unităților de învățământ, iar pe data de 11 aprilie, la fiecare unitate de învățământ vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare județene centralizează și soluționează cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Actele necesare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2019 sunt:  Cerere-tip de înscriere; Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal (părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului), copie şi original al certificatului de naştere al copilului; copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul);  alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

sursa: observatortv, alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de milioane de euro pentru sprijinirea comunităților pescărești

Publicat

ministerul agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de

Publicitate

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură și Pescuit (AM POPAM), lansează un apel de proiecte în valoare de 54 de milioane de euro. Acest apel vizează sprijinirea dezvoltării locale în comunitățile în care se desfășoară activități de pescuit și acvacultură, cu scopul de a stimula economia locală și de a încuraja implicarea activă a locuitorilor prin inițiative de tip DLRC (Dezvoltare Locală…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe