EVENIMENT
Începe prohibiţia pescuitului în apele de frontieră ale României, inclusiv în Delta Dunării
Prohibiţia pescuitului în apele de frontieră ale României, inclusiv în Delta Dunării, va începe sâmbătă, potrivit ordinului adoptat de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii, care are drept obiectiv protejarea speciilor de peşti în perioadele şi zonele de reproducere.
Ordinul comun al celor două ministere menţionează că măsurile de prohibiţie a pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale va dura 60 de zile, în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat va dura 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 2 iunie, cu excepţiile prevăzute de actul normativ.
În perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, este interzis pescuitul în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, precum şi în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic şi în complexul Razim Sinoe, ambele din Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
În Delta Dunării, termenul de valabilitate a actelor necesare pescuitului comercial a fost prelungit de către Administraţia Rezervaţiei până la încheierea prohibiţiei, iar unele autorităţi locale i-au anunţat pe pescari de ce acte au nevoie pentru a merge în continuare pe lacuri.
„Persoanele care doresc să pescuiască la scrumbie în baza permisului familial pot pescui în perioada legală cu permis de pescuit familial chiar şi fără viză pe anul 2020, cu declaraţie pe propria răspundere pentru activităţi agricole în care să fie specificată raza de pescuit pe braţul Sf. Gheorghe între kilometrii 0 şi 8 şi cu buletin”, se arată într-o postare de pe Facebook a primarului comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu.
Potrivit ordinului de prohibiţie, în Delta Dunării, persoanele care deţin permis de pescuit familial pot prinde scrumbie cu maximum două setci în perioada 9 – 18 aprilie, iar tulcenii care deţin permise de pescuit comercial pot captura în această perioadă scrumbie.
În Rezervaţie, sunt aproape 1.000 de persoane cu permise de pescuit comercial, veniturile acestora având la bază în principal pescuitul. AGERPRES
EVENIMENT
DNA: nu este dispusă efectuarea urmăririi penale față de nicio persoană în dosarul panourilor publicitare cu Nicolae Ciucă
DNA a reacționat după apariția în spațiul public a informațiilor „privind începerea urmăririi penale” în dosarul legat de panourile cu liderul liberal Nicolae Ciucă. În dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană, a explicat DNA.
Comunicatul transmis de DNA în cazul panourilor publicitare cu Nicolae Ciucă
„La solicitarea mass media și în referire la…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Premieră la alegerile prezidențiale. STS: Rezultatele votului, în timp real, după închiderea secțiilor de votare
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat lansarea unei noi funcționalități a site-ului prezenta.roaep.ro, odată cu alegerile prezidențiale de duminică. Astfel, pentru prima dată vor fi prezentate centralizarea voturilor și grafice ale rezultatelor provizorii, parțiale și finale, după închiderea secțiilor de vot.
„Astfel, toți cei interesați vor putea urmări centralizarea voturilor și o serie de reprezentări grafice ale rezultatelor provizorii,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Rezultate în timp real la primul tur al alegerilor prezidențiale din România. Anunțul șefului Autorității Electorale Permanente
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Institutul Național de Statistică (INS), a anunțat implementarea unor soluții digitale inovatoare care vor transforma modul de monitorizare și raportare a procesului electoral din România.
Unul dintre principalele beneficii ale acestor noi tehnologii este posibilitatea de a urmări în timp real prezența la vot,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Un tânăr de 24 de ani din Alba a decedat într-un accident rutier petrecut pe Autostrada A1, Deva-Nădlac
Un tânăr de 24 de ani, din județul Alba și-a pierdut viața într-un accident rutier petrecut pe Autostrada A1, Deva-Nădlac. Mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un autocamion condus de un șofer din Cluj.
Potrivit IPJ Arad, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 17.40, polițiștii Biroului de Poliție Autostradă A1 Deva-Nădlac au fost sesizați despre un eveniment rutier.
Din primele cercetări a…
Citește mai mult pe Alba24.ro