Connect with us

EVENIMENT

Începe Saber Guardian 23, la Smârdan, cel mai mare exerciţiu militar: Peste 10.000 de militari din 13 țări aliate vor participa

Publicat

brigada 8 rot sursa foto fb exercitiu mapn
sursa foto: Facebook / Brigada 8 ROT

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță prezența sa la ceremonia de deschidere a exercițiului militar internațional „Saber Guardian 23”, care va avea loc la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”. La acest eveniment se vor afla aproximativ 10.000 de militari, dintre care peste 5.000 sunt militari români.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional „Saber Guardian 23” (SG23) va avea loc luni, 29 mai, de la ora 11.00, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

La exerciţiul SG23 vor participa, în perioada 29 mai – 9 iunie, aproximativ 10.000 de militari, dintre care peste 5.000 de militari români, cu peste 1.700 de mijloace tehnice din ţara noastră şi din 13 naţiuni aliate şi partenere.

Exerciţiul, condus de Comandamentul Forţelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, reprezintă cea mai amplă şi complexă activitate multinaţională de instruire din acest an şi se va desfăşura în poligoane şi facilităţi militare de instruire din România.

Principalele secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura în Centrul Naţional de Instruire pentru Luptă „Getica” din Cincu, judeţul Braşov, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Smârdan, judeţul Galaţi, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din localitatea Babadag, judeţul Tulcea, Poligonul de tragere sol-aer din cadrul Şcolii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu” din Capu Midia şi Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa.

Începe Saber Guardian 23, la Smârdan, cel mai mare exerciţiu militar. Alături de România, 12 ţări aliate participă cu efective şi tehnică de luptă pentru instruire la exerciţiul multinaţional SG23

Totodată, evenimente de instruire din cadrul SG23 se vor derula şi în facilităţile de instruire din Slobozia şi Borduşani, judeţul Ialomiţa, Vărsătura, din judeţul Brăila şi Frecăţei, judeţul Tulcea.

Alături de România, 12 ţări aliate participă cu efective şi tehnică de luptă pentru instruire la exerciţiul multinaţional SG23 – Albania, Bulgaria, Franţa, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos.

„Saber Guardian 23” este integrat în complexul de exerciţii „DEFENDER 23” şi reprezintă un vârf al pregătirii profesionale care cuprinde etape de planificare şi organizare demarate înaintea fazelor de execuţie operaţională derulate în prezent.

Începe Saber Guardian 23, la Smârdan, cel mai mare exerciţiu militar. Exerciţiul a fost precedat de etapa de afluire, în cursul lunii mai

Exerciţiul a fost precedat de etapa de afluire, în cursul lunii mai, a efectivelor şi echipamentelor pe căile de comunicaţii rutiere, navale şi aeriene din ţară către zonele de antrenament şi va fi urmat de faza defluirii, în a doua decadă a lunii iunie.

„DEFENDER 23” este planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi condus de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF).

Exerciţiul „Saber Guardian 23” este inclus în programul de exerciţii de antrenament comun USAREUR-AF, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel comun şi multinaţional cu forţele armate ale statelor aliate şi partenere.

Sursa: MediaFax

sursa foto: Facebook / Brigada 8 ROT

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Tânăr căutat în Austria, prins de polițiștii clujeni la Bogata. A participat la un jaf violent la un magazin de bijuterii

Publicat

talhar austria.jpg

Un tânăr de 26 de ani, căutat de autoritățile din Austria, a fost prins de polițiștii clujeni în localitatea Bogata. Acesta este căutat în legătură cu un jaf într-un magazin de bijuterii cu un prejudiciu de peste 15.800 de euro.

Tânărul este cercetat în Austria și pentru înșelăciune

Tânăr căutat în Austria, prins de polițiștii clujeni la Bogata. A participat la un jaf violent la un magazin de bijuterii

În cursul dimineții de ieri, 10…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean în stare critică după ce a fost strivit de o placă de beton în Borșa

Publicat

isu barbat strivit.jpg

Un bărbat a fost transportat de urgență la spital de un echipaj ISU după ce a fost strivit de o placă de beton. Acesta este în stare critică.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit joi seara pentru a sprijini echipajele medicale care au asistat bărbatul. Accidentul a avut loc la Borșa.

Clujean în stare critică după ce a fost strivit de o placă de beton în Borșa

Potrivit ISU Cluj, cel mai probabil evenimentul s-a produs pe timpul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE la spoofing. Metodă nouă de înșelăciune cu credite bancare semnalată la Cluj

Publicat

spoofing.jpg

Atenție, la spoofig. Este vorba de apeluri sau mesaje frauduloase, care implică credite bancare.

Potrivit polițiștilor clujeni spoofing-ul implică contactarea telefonică de către persoane care se recomandă a fi din partea unor instituții bancare cu privire la anumite operațiuni financiare care se presupun a fi efectuate de către persoana contactată, respectiv aprobarea creditului de nevoi personale sau plăti suspecte.

ATENȚIE la spoofing. Metodă nouă de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul Facultăților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca

Publicat

targul facultatilor e1712831237461.jpg

După unsprezece ani de activitate, Caravana UBB este un proiect marca OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai), unde studenții străbat țara pentru a prezenta elevilor de liceu ce urmează să facă tranziția de la liceu către facultate programele educaționale oferite de către Universitate.

În fiecare ediție, proiectul nostru țintește să meargă cât mai departe și să împărtășească frumusețea de a studia în cadrul Universității…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe