Connect with us

EVENIMENT

Începe sezonul turistic: Timp mare de așteptare la intrarea în Turcia și Grecia cu mașina

Publicat

mae

Timpul de așteptare pentru accesul rutier în Turcia din Bulgaria este de 6 – 8 ore, iar din Bulgaria în Grecia de cel puțin două ore, avertizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

Situația a apărut din cauza fluxului mare de turiști.

În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Bulgaria, Grecia și Turcia, MAE a precizat că misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din cele trei state au făcut demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale, solicitând sprijin pentru adoptarea măsurilor necesare în vederea fluidizării traficului auto în punctele de frontieră.

Potrivit informațiilor obținute de reprezentanții Ambasadei României la Ankara și Consulatului General al României la Istanbul, timpul de așteptare pentru trecerea frontierei din Bulgaria în Turcia este de aproximativ 6-8 ore, din cauza fluxului ridicat de turiști din această perioadă, precum și a procedurilor de verificare a documentelor în punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Ambasadei României la Sofia și ai Consulatului General al României la Salonic, timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia este de aproximativ 2-3 ore.

Începe sezonul turistic: Timp mare de așteptare la intrarea în Turcia și Grecia cu mașina. Recomandările Ministerului Afacerilor Externe

„Având în vedere debutul sezonului turistic, MAE subliniază importanța informării temeinice, anterior deplasării în străinătate, și a verificării cu atenție a informațiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate”, transmite MAE.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români să ia în considerare posibile aglomerării pe sensul de ieșire din Republica Turcia, Republica Elenă și Bulgaria la încheierea sejurului de Paște, precum și în contextul debutului sărbătorii „Ramazan Bayram”, la începutul lunii mai. Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să folosească toate cele trei puncte de trecere dintre Turcia și Bulgaria, respectiv Kapikule (TR) – Kapitan Andreevo (BG), Hamzabeyli (TR) – Lesovo (BG), Kirklareli (TR) – Malko Tîrnovo (BG) și să se asigure că dețin suficient combustibil, apă și alimente.

MAE, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare, va continua să urmărească îndeaproape evoluțiile cu privire la tranzitul prin punctele de trecere a frontierei din cele trei state și va rămâne în dialog constant cu autoritățile locale.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879; +30 210 6744544 și al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, Ambasadei României la Ankara: +90 3124477945, +90 3124477940 și Consulatului General al României la Istanbul: +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +30 6978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +30 6906 479076, României în Republica Turcia: +90 532 318 1726 și Consulatului General al României la Istanbul: +90 5335420695, precum și al Ambasadei României în Republica Bulgaria: +359 879 440 758.

MAE recomandă consultarea paginii de internet dedicată alertelor de călătorie (https://www.mae.ro/travel-alerts) şi subliniază că, în acest context, a fost emisă o atenționare de călătorie pentru Republica Turcia (http://www.mae.ro/node/58467).

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Licitație de peste 4,6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

lucrări de întreținere și reparații în cetatea alba carolina. licitație

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale din Alba Iulia alocă peste 4,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea elementelor și dotărilor urbane din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modernizarea unor străzi din zona cartierului Arex din Alba Iulia. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost lansată

Publicat

modernizarea unor străzi din zona cartierului arex din alba iulia.

Modernizarea unor străzi din zona cartierului Arex din Alba Iulia. Șapte străzi aflate în zona cartierului Arex din municipiul Alba Iulia urmează să fie asfaltate și modernizate printr-o investiție de peste 26,6 milioane de lei. Este vorba despre străzile Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu, și Arieșului. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Țigările electronice nu vor mai putea fi VÂNDUTE minorilor. Unde este INTERZIS fumatul

Publicat

wild vibes 1rnpg7tet s unsplash scaled e1711565105263.jpg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua legislație extinde interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani și interzicerea comercializării prin automate pentru:

– ţigaretele electronice
– flacoanele de reumplere pentru ţigarete
– dispozitivele electronice pentru încălzirea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele campionatului național de volei feminin, pentru a zecea oară consecutiv

Publicat

volei alba blaj s a calificat în semifinalele campionatului național de

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat joi în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0 (28-26, 25-21, 25-21), în deplasare, în primul tur la play-off-ului.

„Pentru a 10-a oară consecutiv în semifinalele campionatului! Asta da valoare! Ce dă Blajul! Mergem mai departe! Felicit CSM Volei Alba Blaj pentru calificarea în semifinalele campionatului!

Astăzi am obținut o victorie meritată, într-un meci greu, cu mult suspans, mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe