Connect with us

EVENIMENT

Început de primăvară capricioasă, cu variații de temperaturi. Prognoza meteo PE REGIUNI, pentru două săptămâni, până în 26 martie

Publicat

flori primavara viorele albastrele

Se încălzește de la o zi la alta. Chiar dacă vor mai fi fluctuații de temperaturi, meteorologii anunță că mercurul din termometre va urca până la valori de 14 – 16 grade Celsius, iar temperaturile minime cu greu mai coboară sub pragul înghețului. În ceea ce privește precipitațiile, sunt anunțate ploi mai ales după jumătatea lunii martie.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni, până în 26 martie,

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Banat

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8…9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii sunt estimate maxime de 16…18 grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice maxime în general de 14…16 grade. Evoluția regimului termic nocturn va fi asemăntor, respectiv o medie generală de 3…5 grade, dar cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -2…0 grade.

Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (după 22 martie).

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Crișana

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8…9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori termice de 16…18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va menține ușor peste media multianuală a perioadei, cu o medie de 14…16 grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi de 2…5 grade, cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -3…0 grade.

Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (22 – 25 martie).

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Transilvania

Și la nivelul acestei regiuni vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14…16 grade în zilele de 14 și 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va situa ușor peste normele climatologice, cu o medie de 12…15 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de -4…1 grad, iar ulterior până spre finalul perioadei sunt estimate valori de 2…3 grade.

Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Maramureș

În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 8 grade, marți (14 martie) vremea se va încălzi până la valori de 16…17 grade, devenind caldă pentru această dată, iar la mijlocul săptămânii se va reveni la valori în jurul a 8 grade. Încălzirea estimată pentru 19 și 20 martie va însemna pentru această regiune înregistrarea unor maxime de 15…16 grade. După aceste zile calde tendința generală va fi de scădere ușoară în a doua săptămână, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, ce vor oscila în general între -4…1 grad, iar în a doua parte a intervalului sunt estimate valori în medie de 2…4 grade.

Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Moldova

Temperatura aerului va avea variații mai ales în prima săptămână (13 – 19 martie), când sunt estimate medii ale valorilor maxime cuprinse între 7 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 16 martie, iar minimele vor oscila între -2 și 2 grade. Pentru a doua săptămână, prognoza indică o medie a temperaturilor maxime de 12…14 grade, cu o ușoară tendință de scădere după 24 martie și minime în general de 2…4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 16 și 17 martie și după 21 martie.

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Dobrogea

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, posibil mai ridicate în perioada 19 – 23 martie, când sunt posibile valori de 14…15 grade. Diminețile vor fi reci la începutul intervalului, când pe alocuri se vor înregistra valori termice ușor negative (medie la nivelul regiunii de 0…2 grade), iar ulterior sunt estimate 4….6 grade.

Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 și 26 martie).

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Muntenia

În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternanțe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 10 și 16 grade, iar a celor minime va crește de la -2 grade în prima noapte, până spre 4 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14…17 grade și minime de 3…5 grade.

Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 și 26 martie).

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Oltenia

În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternațe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 9 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămânii (în data de 16 martie) iar a celor minime va crește de la -2 grade în prima noapte, până spre 3 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14…17 grade și minime de 3…5 grade.

Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate în creștere după 23 martie).

Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. La munte

Variații termice semnificative se vor produce în săptămână 13 – 19 martie și în zona de munte. La început vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6…7 grade, apoi se va răci până la o medie de -1 grad în 16 martie. Apoi, spre finalul săptămânii va reveni la valori de 6…8 grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză tendința generală va fi de scădere ușoară până la o medie a valorilor maxime de 3…4 grade.

În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de -3…0 grade, cu valori mai scăzute în perioada 16 – 18 martie, când sunt prognozate minime de -6…-4 grade.

Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie, pe localități. Cum va fi vremea de Florii

Publicat

prognoza meteo în alba în săptămâna 22 – 28 aprilie,

Prognoza meteo în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie, pe localități. Cum va fi vremea de Florii. Ultimele zile ale lunii aprilie aduc o vreme potrivită perioadei în care ne aflăm. Temperaturile sunt plăcute, specifice primăverii. La fel sunt și perioadele în care alternează zile ploioase cu cele însorite.

Temperaturile cresc câte puțin în fiecare zi, așa încât în weekend vom avea temperaturi maxime de 18 până la 23 de grade Celsius și minime care nu coboară mai mult…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prevenirea bolilor ficatului. Metode simple pentru o viață sănătoasă. Cât rău poate face alcoolul

Publicat

prevenirea bolilor ficatului. metode simple pentru o viață sănătoasă. cât

Prevenirea bolilor ficatului: Există câteva metode simple pentru o viață sănătoasă și pentru protejarea acestui organ vital pentru funcționarea organismului. 

Ficatul este un organ care îndeplinește peste 500 de funcții vitale în organism. Acesta elimină substanțele dăunătoare de la nivelul sângelui, toxinele și contribuie semnificativ la combaterea infecțiilor.

De asemenea, descompune grăsimile, sprijină buna funcționare a digestiei și ajută la stocarea vitaminelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost OPRIT

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Un cap tractor cu remorcă a rămas blocat, duminică, pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost oprit până pompierii au deblocat calea ferată.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, de puține momente, pentru a scoate de pe trecerea la nivel cu calea ferată, situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu, un ansamblu de vehicule care a rămas blocat pe liniile de tren.

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC. Valoare RECORD a amenzilor

Publicat

alba: aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC, în doar două zile. Valoarea amenzilor a ajuns la un record: a depășit 100.000 de lei. 

În perioada 19-20 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe