EVENIMENT
Început de primăvară capricioasă, cu variații de temperaturi. Prognoza meteo PE REGIUNI, pentru două săptămâni, până în 26 martie

Se încălzește de la o zi la alta. Chiar dacă vor mai fi fluctuații de temperaturi, meteorologii anunță că mercurul din termometre va urca până la valori de 14 – 16 grade Celsius, iar temperaturile minime cu greu mai coboară sub pragul înghețului. În ceea ce privește precipitațiile, sunt anunțate ploi mai ales după jumătatea lunii martie.
Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni, până în 26 martie,
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Banat
În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8…9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii sunt estimate maxime de 16…18 grade.
Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice maxime în general de 14…16 grade. Evoluția regimului termic nocturn va fi asemăntor, respectiv o medie generală de 3…5 grade, dar cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -2…0 grade.
Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (după 22 martie).
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Crișana
În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. La început vremea se va încălzi și va deveni caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade în data de 14 martie, apoi se va răci până la o medie de 8…9 grade în 15 și 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori termice de 16…18 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va menține ușor peste media multianuală a perioadei, cu o medie de 14…16 grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi de 2…5 grade, cu valori mai scăzute în 17 și 18 martie, când sunt posibile minime de -3…0 grade.
Se vor semnala precipitații în 15 și 16 martie, iar cu o probabilitate în creștere și în ultima decadă (22 – 25 martie).
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Transilvania
Și la nivelul acestei regiuni vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14…16 grade în zilele de 14 și 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va situa ușor peste normele climatologice, cu o medie de 12…15 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de -4…1 grad, iar ulterior până spre finalul perioadei sunt estimate valori de 2…3 grade.
Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Maramureș
În săptămână 13 – 19 martie vor fi alternațe termice semnificative de la o zi la alta. În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 8 grade, marți (14 martie) vremea se va încălzi până la valori de 16…17 grade, devenind caldă pentru această dată, iar la mijlocul săptămânii se va reveni la valori în jurul a 8 grade. Încălzirea estimată pentru 19 și 20 martie va însemna pentru această regiune înregistrarea unor maxime de 15…16 grade. După aceste zile calde tendința generală va fi de scădere ușoară în a doua săptămână, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, ce vor oscila în general între -4…1 grad, iar în a doua parte a intervalului sunt estimate valori în medie de 2…4 grade.
Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Moldova
Temperatura aerului va avea variații mai ales în prima săptămână (13 – 19 martie), când sunt estimate medii ale valorilor maxime cuprinse între 7 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 16 martie, iar minimele vor oscila între -2 și 2 grade. Pentru a doua săptămână, prognoza indică o medie a temperaturilor maxime de 12…14 grade, cu o ușoară tendință de scădere după 24 martie și minime în general de 2…4 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 16 și 17 martie și după 21 martie.
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Dobrogea
Media regională a temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, posibil mai ridicate în perioada 19 – 23 martie, când sunt posibile valori de 14…15 grade. Diminețile vor fi reci la începutul intervalului, când pe alocuri se vor înregistra valori termice ușor negative (medie la nivelul regiunii de 0…2 grade), iar ulterior sunt estimate 4….6 grade.
Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 și 26 martie).
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Muntenia
În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternanțe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 10 și 16 grade, iar a celor minime va crește de la -2 grade în prima noapte, până spre 4 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14…17 grade și minime de 3…5 grade.
Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate mai ridicată în 25 și 26 martie).
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. Oltenia
În ansamblu regimul termic se va situa peste normele climatologice, însă în prima săptămână vor fi alternațe semnificative de la o zi la alta. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 9 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămânii (în data de 16 martie) iar a celor minime va crește de la -2 grade în prima noapte, până spre 3 grade în 16 martie, ca ulterior să scadă la 0 grade. Pentru perioada 20 – 26 martie sunt prognozate maxime în general de 14…17 grade și minime de 3…5 grade.
Sunt prognozate ploi în 16 și 17 martie și spre finalul intervalului (probabilitate în creștere după 23 martie).
Prognoza meteo pe două săptămâni, până în 26 martie. La munte
Variații termice semnificative se vor produce în săptămână 13 – 19 martie și în zona de munte. La început vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6…7 grade, apoi se va răci până la o medie de -1 grad în 16 martie. Apoi, spre finalul săptămânii va reveni la valori de 6…8 grade.
Pentru a doua săptămână de prognoză tendința generală va fi de scădere ușoară până la o medie a valorilor maxime de 3…4 grade.
În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de -3…0 grade, cu valori mai scăzute în perioada 16 – 18 martie, când sunt prognozate minime de -6…-4 grade.
Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului.

Începând din 7 iunie 2023, în municipiul Slatina din județul Olt vor fi instituite restricții de circulație, din cauza unor lucrări.
Potrivit IPJ Olt, începând de miercuri, 7 iunie 2023, pe strada Ecaterina Teodoroiu, segmentul de drum dintre intersecția străzilor Tunari cu Cuza Vodă și intersecția străzilor Artileriei cu Văilor, pe sensul de mers dinspre Inspectoratul Școlar Județean Olt către zona Steaua, vor fi instituite restricții de trafic cu acordul administratorului drumului public și avizul poliției rutiere, sens în care, pe întreg segmentul, sunt amplasate indicatoare rutiere cu direcțiile de urmat.
Restricțiile de trafic sunt necesare pentru continuarea lucrărilor de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Slatina, fiind valabile până la finalizarea lucrărilor.
„Polițiștii rutieri sunt în zonă pentru monitorizarea și fluidizarea circulației autovehiculelor.
Recomandăm conducătorilor auto să manifeste răbdare și prudență în trafic și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere montate temporar!”, spun polițiștii.
EVENIMENT
O femeie s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Timișoara. A fost transportată la spital

O femeie a ajuns la spital, miercuri la amiază după ce s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Timișoara.
Potrivit IPJ Timiș, la data de 7 iunie 2023, în jurul orei 11:52, polițiștii Secției 3 Poliție Urbană Timișoara au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, pe acoperișul de la intrarea în scara unui bloc, situat pe Calea Șagului din municipiul Timișoara, s-ar afla o femeie căzută.
Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, din primele informații rezultând faptul că o femeie în vârstă de 53 de ani s-ar fi aruncat de la etajul 10 al blocului.
Femeia a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor cauzelor și condițiilor producerii incidentului.
EVENIMENT
Un pacient a murit, după ce s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași a inițiat o anchetă internă în urma incidentului în care un pacient în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu cancer în stadiu terminal, s-a aruncat de la etajul patru al clădirii.
Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, dr. Radu Crişan Dabija, a declarat presei că bărbatul a fost internat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după ce a fost redirecţionat de la serviciul de urgenţe al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi din cauza unei sângerări puternice suferite la nivelul căilor aeriene superioare.
„Pacientul suferea de cancer pulmonar în stadiu terminal, cu multiple metastaze şi traheostomă paliativă.
Deşi pe fondul problemelor de sănătate pacientul comunica cu foarte multă dificultate, el a fost preluat de echipa de gardă care a instituit imediat tratament de urgenţă hemostatic şi simptomatic.
Din păcate, din considerente personale care nu au fost comunicate echipei medicale şi nici colegului de salon sau familiei, pacientul a recurs la un gest extrem”, a explicat dr. Radu Crişan Dabija.
Potrivit sursei citate, echipa de Terapie Intensivă a unităţii a intervenit imediat. În ciuda eforturilor depuse, pacientul nu a mai putut fi resuscitat. Agerpres
EVENIMENT
FOTO: Impact între un autoturism și o autocisternă pe DN 15, în județul Neamț. Două persoane, transportate la spital

Un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane a avut loc, miercuri la amiază pe DN 15, în județul Neamț.
Potrivit IPJ Neamț, la data de 7 iunie 2023, în jurul orei 13:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe sectorul de drum DN15, în localitatea Alexandru cel Bun.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 75 de ani, conducea un autoturism, din direcția Piatra Neamț spre județul Bicaz, ar fi efectuat o manevră de întoarcere a autoturismului, spre PiatraNeamț, fiind surprins și accidentat, în condiții ce vor fi stabilite în cursul cercetării penale, de o autocisternă condusă, de un tânăr de 28 de ani, din județul Bacău.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 75 de ani și a unei pasagere de 73 de ani, din același autoturism.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.
Potrivit ISU Neamț, la ora 13:21, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe DN 15, în comuna Alexandru cel Bun.
În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane și o autocisternă în care se afla doar conducătorul auto.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.
Până la sosirea forțelor de intervenție, o femeie de 73 de ani, pasageră în autoturism, a fost scoasă de participanții la trafic.
Acesta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra Neamț.
În urma evenimentului, conducătorul autoturismului a rămas încarcerat.
Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism, un bărbat de 75 ani.
Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra Neamț.
De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.