Connect with us

ACTUALITATE

Încercând să ajungă cu mașina spre Vârful Bihor, doi clujeni au rămas ÎNZĂPEZIȚI

Publicat

zapada apuseni.jpg

Doi clujeni, o femeie de 39 de ani și un bărbat de 34 de ani, au avut nevoie de ajutor după ce au rămas înzăpeziți în timp ce încercau să ajungă cu mașina spre Vârful Bihor. Au intervenit jandarmii montani de la Arieșeni.

Doi jandarmi de la Postul de Jandarmi Montani Arieșeni au fost solicitați prin apel la 112 să intervină pe drumul spre Vârful Bihor, pentru a ajuta la scoaterea unui autoturism din zăpadă.

Jandarmii au identificat cele două persoane: un bărbat în vârsta de 34 de ani și o femeie de 39 de ani, originari din județul Cluj.

Aceștia voiau să ajungă pe Vârful Bihor, dar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Intervenții pe drumurile din județul Hunedoara, în ultimele 24 de ore

Publicat

intervenții pe drumurile din județul hunedoara, în ultimele 24 de

În ultimele 24 de ore s-au desfășurat mai multe intervenții de deszăpezire pe drumurile județene din județul Hunedoara, a informat miercuri dimineață Consiliul Județean.

Potrivit Consiliului Județean Hunedoara, în data de 7 februarie, intervalul orar 08.00 – 20.00, au continuat intervențiile pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.

Au fost monitorizate comenzile lansate de CJ Hunedoara pentru curățarea unor sector de drum și prevenirea formării de polei.

Totodată, au fost preluate apeluri din partea Poliției, a primăriilor și a cetățenilor care au solicitat intervenția cu material…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tradiții și obiceiuri de la Cluj. „Supușenia” norei în casa socrilor. „Rămâi, maică, sănătoasă”

Publicat

traditii cluj soacra maritis.jpg

Pe vremuri, plecarea tinerei mirese din casa părintească presupunea întotdeauna ruperea de viața tihnită de la părinți și pierderea dragostei materne.

Asta din cauză că „pă noră nime’ n-o mai ninerește. Amu’ trebe să tacă, să lucre șî să facă voia noilor părinț’ ”, spun oamenii satului, potrivit specialiștilor de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj.

Tradiții și obiceiuri de la Cluj. „Supușenia” norei în casa socrilor

Astfel, părerea de rău și tristețea vin din neadaptarea la o nouă locuință lipsită de trecut și de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

DSP: Cazurile de gripă raportate în Alba au scăzut cu aproape 25% în ultima săptămână

Publicat

1675848031 dsp alba directia de sanatate publica.jpg

Cazurile de gripă raportate în județul Alba au scăzut cu aproape 25% în ultima săptămână, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică. 

Astfel, pentru săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie au fost raportate 68 de cazuri de gripă, dintre care 7 au fost internate, în scădere față de săptămâna anterioară cu 24,44%.

Din cazurile raportate, 24 sunt cu test RT-PCR pozitiv pentru gripă (21 tip A și 3 tip B), 43 cu test rapid pozitiv (2 tip B, 40 tip A, un caz pozitiv tip A și tip B) și un caz la care diagnosticul s-a pus clinic.

În perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO ALERTĂ La Alba Iulia: Plasă cu patru Cocktail-uri Molotov descoperită lângă Catedrala Reîntregii din Cetatea Alba Carolina

Publicat

coctailuri molotov 1000x600.jpg

Mai multe sticle ce par a fi  Cocktail-uri Molotov au fost descoperite miercuri, 8 februarie, în jurul orei 10.10, în fața Catedralei Reîntregii din Alba Iulia. 

Potrivit surselor alba24.ro, sticlele, patru la număr au fost găsite într-un coș de gunoi amplasat lângă Catedrala din Cetatea Alba Carolina. 

Acestea erau puse într-o plasă de cumpărături.

Sticlele sunt umplute cu un lichid și au o cârpă băgată în interiorul sticlei și pe gura acesteia.

La fața locului se deplasează autoritățile din Alba Iulia pentru a cerceta sticlele și modul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe