Connect with us

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru fiica fotbalistului Iosif Rotariu, după ce a agresat un copil de 2 ani

Publicat

romina rotariu
sursa foto: impactpress.ro

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara (CAT) au pronunţat, vineri, sentinţa definitivă de condamnare la 2 ani şi 8 luni cu suspendare, pentru purtare abuzivă în formă continuată şi rele tratamente aplicate minorului, a Rominei Rotariu, fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, după ce anul trecut aceasta a agresat un copil de doi ani de la creşa în care lucra, provocându-i fractură la picior.

Judecătoria Timişoara a pronunţat la începutul anului o condamnare de 4 ani şi 4 luni de închisoare pe numele inculpatei.

„CAT admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, partea civilă Petcu Valentin Ştefan prin reprezentanţi legali Petcu Nicoleta Roxana şi Petcu Barbu Valentin şi de inculpata Rotariu Romina Anda împotriva sentinţei penale nr. 1488 din 25.04.2019 a Judecătoriei Timişoara. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând (…) inculpata are de executat pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare. Interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa funcţia sau de a exercita profesia ori meseria de educator/îngrijitor de copii sau de a desfăşura o activitate remunerată care implică supravegherea copiilor, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri (…). Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal”, arată site-ul CAT.

Instanţa a mai decis ca pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara sau în cadrul SC Pieţe SA Timişoara, pe o perioadă de 60 zile. De asemenea, s-a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpata Rotariu Romina Anda în vederea introducerii profilului genetic al acesteia în baza de date a Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Pe partea civilă, CAT admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Petcu Valentin Ştefan, prin reprezentanţii legali Petcu Barbu şi Petcu Barbu Valentin şi obligă în solidar inculpata şi partea responsabilă civilmente Asociaţia Copiii din Castel să-i plătească acestuia sumele de 7.344,11 lei şi 2.220 lei reprezentând daune materiale şi cheltuieli medicale pricinuite prin săvârşirea infracţiunii, precum şi suma de 20.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând daune morale. S-a mai dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor prezente sau viitoare ale inculpatei Rotariu Romina Anda şi ale părţii responsabile civilmente Asociaţia Copiii din Castel până la concurenţa sumelor la care au fost obligate inculpata şi partea responsabilă civilmente prin prezenta decizie.

În iunie 2018 a început cercetarea sub control judiciar a fiicei fostului fotbalist Iosif Rotariu, după ce poliţiştii au întocmit pe numele ei dosar penal pentru purtare abuzivă, lovire sau alte agresiuni, în urma sesizării făcute de mama unui copil care ar fi fost lovit în timp ce era la creşa pe care o deţine familia Rotariu. Atunci, Romina Rotariu a fost reţinută pentru 24 de ore, iar magistraţii timişoreni au pus femeia sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe.

Iosif Rotariu declara pentru AGERPRES că fiica lui suferă de diabet şi că starea de sănătate i-a generat o stare de agitaţie.

„Fiica mea are diabet, este insulino-dependentă de mulţi ani şi intrase într-o stare de hipoglicemie. A luat câteva pliculeţe de zahăr şi i-a crescut glicemia la peste 300, având şi o stare de agitaţie. Copilul se juca în pătuţul lui cu perna, ea i-a luat perna, cel mic a plâns, ea l-a prins de mână sau l-a împins, iar cel micuţ are acum fractură de femur. Se va face bine. Ne pare extrem de rău. Acum şi fiica mea este pe perfuzii de la acel incident, pentru că glicemia i-a crescut foarte mult pe fondul stresului”, explica atunci Iosif Rotariu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un bărbat din Aiud s-a ales cu dosar penal pentru amenințare, după un scandal în familie. Soția lui a sunat la 112

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Aiud s-a ales cu dosar penal pentru amenințare, după un scandal în familie. Soția lui a sunat la 112 și a cerut ajutor.

Potrivit IPJ Alba, incidentul a fost semnalat marți, 16 aprilie, în jurul orei 18.46. O femeie de 55 de ani, din Aiud, a sesizat Poliția Municipiului Aiud, prin 112. Reclama că soțul său face scandal.

Polițiștii deplasați la locuința celor doi. Din primele cercetări, a rezultat că scandalul a izbucnit pe fondul consumului de băuturi alcoolice…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Propaganda rusă a încercat subminarea încrederii în Armata Română în rândul cetățenilor. Raport al CSAT

Publicat

propaganda rusă a încercat subminarea încrederii în armata română în

Propaganda rusă a încercat subminarea încrederii în Armata Română. Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a detaliat în raportul pe activitate pe anul 2023 care au fost principalele obiective ale serviciilor de informații ”ostile”.

Unul dintre aspecteel amintite de raport este subminarea, prin dezinformare şi propagandă a încrederii românilor în Armată şi aliaţi, în factorul decizional şi în capacitatea instituţiei militare naţionale de a-şi îndeplini misiunile,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Cum vor fi localizate apelurile 112. Legea a fost promulgată

Publicat

Îmbunătățiri la sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. cum

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de localizare cu acurateţe crescută a apelurilor la 112. Legea care aprobă OUG în acest sens a fost promulgată miercuri. 

Ordonanţa de Urgenţă adoptată în mai anul trecut de Executiv prevede implementarea unor măsuri de creştere a preciziei localizării apelurilor efectuate la 112.

Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe timpul gestionării unei situaţii de urgenţă….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Stâlpi strâmbi pe str. Iuliu Maniu Cluj-Napoca. Au fost loviți de mașinile intrate pe pietonală și vor fi înlocuiți

Publicat

stalp 6 scaled e1713347881524.jpg

Peste 10 stâlpi de iluminat montați pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca vor fi înlocuiți după ce au fost loviți de mașinile de utilități care au circulat în zonă și au fost strâmbați.

Un clujean a sesizat pe o rețea de socializare că stâlpii sunt strâmbi și a susținut că e o bătaie de joc față de banii europeni.

Reprezentanții firmei Astor Com, executantul lucrării de modernizare a străzilor Kogălniceanu, Universității și a celor adiacente,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe