Connect with us

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru fiica fotbalistului Iosif Rotariu, după ce a agresat un copil de 2 ani

Publicat

romina rotariu
sursa foto: impactpress.ro

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara (CAT) au pronunţat, vineri, sentinţa definitivă de condamnare la 2 ani şi 8 luni cu suspendare, pentru purtare abuzivă în formă continuată şi rele tratamente aplicate minorului, a Rominei Rotariu, fiica fostului fotbalist Iosif Rotariu, după ce anul trecut aceasta a agresat un copil de doi ani de la creşa în care lucra, provocându-i fractură la picior.

Judecătoria Timişoara a pronunţat la începutul anului o condamnare de 4 ani şi 4 luni de închisoare pe numele inculpatei.

„CAT admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, partea civilă Petcu Valentin Ştefan prin reprezentanţi legali Petcu Nicoleta Roxana şi Petcu Barbu Valentin şi de inculpata Rotariu Romina Anda împotriva sentinţei penale nr. 1488 din 25.04.2019 a Judecătoriei Timişoara. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând (…) inculpata are de executat pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare. Interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa funcţia sau de a exercita profesia ori meseria de educator/îngrijitor de copii sau de a desfăşura o activitate remunerată care implică supravegherea copiilor, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri (…). Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatei şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal”, arată site-ul CAT.

Instanţa a mai decis ca pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara sau în cadrul SC Pieţe SA Timişoara, pe o perioadă de 60 zile. De asemenea, s-a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpata Rotariu Romina Anda în vederea introducerii profilului genetic al acesteia în baza de date a Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Pe partea civilă, CAT admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Petcu Valentin Ştefan, prin reprezentanţii legali Petcu Barbu şi Petcu Barbu Valentin şi obligă în solidar inculpata şi partea responsabilă civilmente Asociaţia Copiii din Castel să-i plătească acestuia sumele de 7.344,11 lei şi 2.220 lei reprezentând daune materiale şi cheltuieli medicale pricinuite prin săvârşirea infracţiunii, precum şi suma de 20.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând daune morale. S-a mai dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor prezente sau viitoare ale inculpatei Rotariu Romina Anda şi ale părţii responsabile civilmente Asociaţia Copiii din Castel până la concurenţa sumelor la care au fost obligate inculpata şi partea responsabilă civilmente prin prezenta decizie.

În iunie 2018 a început cercetarea sub control judiciar a fiicei fostului fotbalist Iosif Rotariu, după ce poliţiştii au întocmit pe numele ei dosar penal pentru purtare abuzivă, lovire sau alte agresiuni, în urma sesizării făcute de mama unui copil care ar fi fost lovit în timp ce era la creşa pe care o deţine familia Rotariu. Atunci, Romina Rotariu a fost reţinută pentru 24 de ore, iar magistraţii timişoreni au pus femeia sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe.

Iosif Rotariu declara pentru AGERPRES că fiica lui suferă de diabet şi că starea de sănătate i-a generat o stare de agitaţie.

„Fiica mea are diabet, este insulino-dependentă de mulţi ani şi intrase într-o stare de hipoglicemie. A luat câteva pliculeţe de zahăr şi i-a crescut glicemia la peste 300, având şi o stare de agitaţie. Copilul se juca în pătuţul lui cu perna, ea i-a luat perna, cel mic a plâns, ea l-a prins de mână sau l-a împins, iar cel micuţ are acum fractură de femur. Se va face bine. Ne pare extrem de rău. Acum şi fiica mea este pe perfuzii de la acel incident, pentru că glicemia i-a crescut foarte mult pe fondul stresului”, explica atunci Iosif Rotariu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. TRAGEDIE în Argeș! Victimă carbonizată

Publicat

arg

Un incendiu a izbucnit, marți, la o locuință din comuna Suseni, județul Argeș. O persoană a fost găsită carbonizată în locuință, două acuză stări de rău.

Locuința arde generalizat, pe o suprafață de aproximativ 150 de mp, informează pompierii.

arg

 

Incendiul s-a extins și la o anexă.

„În momentul de fața incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare. În urma evenimentului au rezultat trei victime. Două dintre acestea au fost monitorizate de către echipajul SMURD de prim ajutor calificat și prezintă atac de panică, respectiv stare de rău, iar pentru a treia, din păcate, nu s-a mai putut face nimic, fiind găsită carbonizată în locuință”, transmite ISU Argeș.

arg2

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Rămâi fără mașină, instant: singura lege care ar putea descuraja vitezomanii români, adoptată în Europa

Publicat

rămâi fără mașină, instant: singura lege care ar putea descuraja

Dacă s-ar aplica și în România, probabil că „setea” de viteză a unor șoferi s-ar tempera subit. O țară europeană a anunțat măsuri dure împotriva vitezomanilor, măsuri ce pot culmina cu confiscarea autovehiculului și scoaterea acestuia la licitație. Deocamdată, țara noastră rămâne prima din UE în ceea ce privește numărul accidentelor auto soldate cu decese.

Rămâi fără mașină, instant

România se „mândrește” cu supremația în rândul țărilor UE în ceea ce privește numărul accidentelor auto soldate cu decese. Și nu de un an, ci de vreo cinci consecutivi. Există măsuri ce ar putea reduce drastic mai ales evenimentele grave cauzate de folosirea vitezei excesive, dar, deocamdată, o altă țară europeană apelează la acest lucru.

Guvernul austriac a anunțat, luni, că șoferilor care sunt…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Transport de cherestea oprit în Arad. Amendă usturătoare, marfă confiscată

Publicat

aa

Polițiștii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac au fost sesizați, aseară, despre un autocamion care de deplasa pe A1, dinspre Lugoj, cu o încărcătură de material lemnos.

În urma verificărilor, s-a constatat că șoferul ansamblului rutier nu a introdus cartela în aparatul tahograf, pentru înregistrarea timpilor de conducere, pentru acest fapt fiind sancționat cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

a

 

În urma verificării documentelor pentru transportul materialului lemnos, s-a constat că materialul înscris în aviz nu corespunde cu încărcătura efectivă, fiind dispusă confiscarea cantității de 36 de metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 30.000 de lei și indisponibilizarea semiremorcii cu care a fost transportată.

aa

 

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea legalității privind transportul de material lemnos.

Citește mai departe

EVENIMENT

Povestea mâinii Sfântului Nicolae aflată la București. De ce a cumpărat-o Mihai Viteazul!

Publicat

puterea sfa nicolae

În București avem un mare dar, și anume mâna dreaptă a Sfântului Nicolae. A fost cumpărată de Mihai Viteazul la 1600, de la Bari. Nu o spunem noi, a spus-o nu demult Patriarhul Daniel.

Povestea mâinii Sfântului Nicolae aflată la București. De ce a cumpărat-o Mihai Viteazul!

Patriarhul Daniel a vorbit nu demult despre modelul oferit de Sfântul Nicolae credincioșilor. „Această sărbătoare cade în Postul Crăciunului și ea îndeamnă pe cei mai bogați, mai înstăriți, să fie milostivi și să se pregătească pentru primirea lui Hristos ca dar de la Dumnezeu Tatăl pentru mântuirea lumii”, a spus Părintele Patriarh, potrivit basilica.ro.

„Această pregătire se face oferind, la rândul nostru, daruri copiilor, săracilor, bolnavilor, după modelul Tatălui ceresc și al Sf. Nicolae”, a spus Părintele Patriarh Daniel. „De aceea, Biserica a îndemnat pe domnitori, pe împărați să zidească biserici cu hramul Sf. Nicolae”.

Citește articolul complet in ziarul Puterea.

Citește mai departe