EVENIMENT
Închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru 19 poliţiști din Galați, condamnaţi DEFINITIV pentru luare de mită

Curtea de Apel Galaţi a hotărât condamnarea definitivă a 19 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila – Biroul Rutier, Serviciul Rutier şi Biroul Ordine Publică, dintr-un număr total de 22 de agenţi trimişi în judecată în 2015, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, potrivit unui comunicat de presă remis marţi de DGA – SJA Brăila.
În fapt, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului General, au efectuat cercetări în urma cărora, la data de 25 mai 2015, s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 22 agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.
„Din cercetări a rezultat că, în perioada 17 ianuarie – 21 aprilie 2015 (aproximativ 3 luni), grupul format din cei 22 de poliţişti a săvârşit un număr total de 127 de acte materiale şi 4 situaţii de complicitate. Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenţilor de poliţie, aceştia obţinând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice, în mod constant şi prin moduri de operare similare”, se mai arată în comunicatul DGA – SJA Brăila.
Lista polițiștilor condamnați
Astfel, Bunea Valentin-Eugen, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Urse Ionuţ, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Simion Marius, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Meiroşu Daniel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Grigoriu Ionuţ, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani;
Hagiu Daniel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Ion Emanuel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Mei-Roşu Cosmin-Valentin, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Paraleu Alin-Petrişor, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani, 11 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Pascu Dragoş, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Podaru Fănel, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Oprescu Florian Valentin, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Bunea Marius, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Manea Gheorghe, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Custură Dragoş Constantin, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Bălan Cristian, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Farcaş Stănică, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Ilie Adrian, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Mocanu Ionuţ-Adrian, agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.
Totodată, ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor, printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, precum şi obligativitatea de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. AGERPRES

Un șofer de BMW a parcat total ilegal la Cluj-Napoca.
Evenimentul s-a petrecut, culmea, și pe o stradă cu sens unic.
Parcare de șofer cu BMW a la Cluj
Un șofer de BMW a fost surprins parcând ilegal pe o trecere de pietoni și în intersecție, blocând astfel circulația pietonilor și a altor vehicule. Pe o stradă cu sens unic.
Așa cum se vede din imagini, el a blocat și intersecția, creând un pericol și pentru ceilalți șoferi care încercau să navigheze…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Mircea Abrudean, în Granada: România rămâne un partener responsabil în promovarea valorilor democratice în regiunea Mediteranei

Președintele Senatului, clujeanul Mircea Abrudean, participă la la Forumul privind Viitorul Mediteranei de la Granada.
Abrudean spune că țara noastră va continua să contribuie activ la consolidarea cooperării euro-mediteraneene.
Mircea Abrudean, în Granada: România rămâne un partener responsabil
Forumul privind Viitorul Mediteranei de la Granada a fost inaugurat, joi, în prezența Majestății Sale Regele Felipe al Spaniei. Acesta reunește timp de câteva zile lideri…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Anunțul făcut de administrația de la Casa Albă în ceea ce privește majorarea tarifelor vamale la importuri a avut un efect imediat asupra dolarului.
Donald Trump a anunţat taxe de 20% pentru produsele importate din UE, 34% pentru cele din China sau 10% pentru importurile din Marea Britanie, arată analistul econoloc Radu Georgescu.
„Ziua Eliberării”. Dolarul a pierdut 9,5 bani într-o singură ședință
Decizia luată de Donald Trump se poate transforma într-un…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
CFR Cluj învinge Universitatea Craiova după lovituri de departajare și se califică în semifinala Cupei României

CFR Cluj a întâlnit joi, acasă, echipa Universitatea Craiova, în ultima partidă din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Un meci foarte disputat în Gruia care a fost „tranșat” doar în urma loviturilor de departajare.
CFR Cluj a reușit să câștige partida, cu 1-1 după prelunguri și 5-3 la penalty-uri și să se califice în semifinală.
Peste 5.300 de suporteri au fost în tribune pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.
Citește mai mult pe Cluj24.ro