Connect with us

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității – sentința definitivă pentru un poliţist din Reghin acuzat de luare de mită

Publicat

sentinta proces tribunal

Un fost polițist rutier de la Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și muncă în folosul comunității.

Fostul polițist a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

„Curtea de Apel Târgu – Mureş a menţinut sentinţa Tribunalului Mureş şi a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş – Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Rutier, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale).

Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani.

Totodată, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 120 de zile, la o instituţie publică din municipiul Reghin. Hotărârea instanţei este definitivă”, a arătat DGA Mureş într-un comunicat de presă.

Polițistul cerea bani șoferilor opriți în trafic

Potrivit DGA Mureş, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada 27 noiembrie 2015 – 12 februarie 2016, în calitate de agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a solicitat şi primit sume de bani sau alte foloase necuvenite, pentru a nu constata şi sancţiona comiterea de către conducătorii auto opriţi în trafic a unor fapte de natură contravenţională.

„Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor şi a colaborat cu organele de cercetare penală, iar în cursul judecăţii a uzat de procedura simplificată a recunoaşterii.

7 agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită

Cu privire la ceilalţi agenţi de poliţie, din cadrul aceluiaşi birou, trimişi în judecată, urmează a se pronunţa instanţa de judecată. Pentru documentarea cauzei penale, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, a precizat DGA Mureş.

În anul 2016, şapte agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată, au fost arestaţi preventiv.

În data de 18 aprilie 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

AVERTIZARE METEO. Cod galben la Cluj: Ploi, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină

Publicat

cod galben scaled e1743750720348.jpeg

Administrația Națională de Meteorologie anunță un cod galben în județul Cluj în perioada 5 aprilie, ora 10 – 7 aprilie, ora 18, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică, precipitații mixte, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, răcire accentuată, brumă și îngheț la sol.

Vor fi precipitații ce vor avea mai ales caracter de aversă și vor acumula local cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.
Sâmbătă vor fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Între pite”, în satul clujean Ceaba. Din ce făceau strămoșii pâine, când nu mai aveau nici făină de grâu, nici de porumb

Publicat

malai 1.jpg

În satul Ceaba din județul Cluj, una dintre cele mai grele perioade era cunoscută sub numele de „între pite”, ce desemna perioada dintre seceriș și treierat. În acest interval, gospodarii trăiau cu ce aveau la îndemână.

În „vremea dintre pite”, oamenii nu mai aveau făină nici de grâu, nici de porumb, așa că mergeau în holde, secerau câțiva snopi de grâu, îi îmblăteau cu bâta pe un lipideu mare și duceau sacii cu greu, în spate, la moara din Batin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu (CFR Cluj), după victoria din Cupă: Eram STRESAT, penalty-urile au fost coșmarul vieții mele

Publicat

cupa romaniei semifinale.jpg

Ultimul meci din această etapă a Cupei României a tras cortina peste sferturi. CFR Cluj a învins pe CSU Craiova, 5-3 după loviturile de departajare, la finalul celor 90 de minute plus prelungiri fiind 1-1. Dan Petrescu a vorbit la conferința de presă despre calificarea în semifinale, unde va întâlni Farul.

„Nu am vrut să ajungem la penalty-uri, că nu prea am câștigat deloc în carieră, dar nimic să nu obosească jucătorii. Îmi pare bine că toți au arătat că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertisment MAI: Ecosistem de conturi false pe rețeaua de socializare TikTok, concepute pentru a induce în eroare cetățenii

Publicat

politia 3 e1743789965483.jpg

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis un avertisment public privind existența „unui ecosistem de conturi false” pe platforma TikTok care se prezintă drept pagini oficiale ale instituției sau ale angajaților săi.

Conform informațiilor furnizate de MAI, aceste conturi folosesc fotografii, clipuri video și postări preluate de pe paginile instituționale pentru a câștiga credibilitate în fața utilizatorilor.

„Vă informăm asupra existenței unui ecosistem de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe