Connect with us

EVENIMENT

Incident grav într-o localitate din Prahova. O femeie a murit într-un beci unde erau fructe la fermentat

Publicat

Arhivă foto

O femeie de 75 de ani din Prahova a murit, joi, iar un bărbat de 80 de ani a fost dus la spital. Cei doi au fost găsiți pe jos într-un beci în care erau fructe la fermentat.

Potrivit ISU Prahova, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Vale Poienii, comuna Valea Călugărească, pentru a scoate două persoane căzute într-un beci, în care se aflau mai multe fructe la fermentat.

Un bărbat de 80 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, iar o femeie de aproximativ 75 de ani a fost declarată decedată. Bărbatul a fost transportat la spital.

Pompierii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării și spun că doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale.

„Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, a transmis ISU Prahova.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Razie de PROPORȚII pentru respectarea măsurilor sanitare, în Mureș. Câte amenzi au fost date

Publicat

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, acolo unde se prevede această obligativitate, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 86 de societăți comerciale, aproximativ 2.230 de locații de interes, peste 115 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 4.250 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 5.000 de lei, dintre acestea 29 au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 4 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Totodată, au fost organizate 33 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost angrenați peste 100 de polițiști.

Poliţiştii mureșeni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Totodată, activitățile vor fi intensificate în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la 1.000 de locuitori, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2, dar și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși, dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară.

IPJ Mureș: Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza pe patru săptămâni: temperaturi fluctuante, precipitații puține

Publicat

Meteorologii au anunțat că în următoarele patru săptămâni vor fi perioade cu temperaturi scăzute, în special în prima parte a intervalului. Apoi, până la jumătatea lunii noiembrie, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale la mijlocul toamnei și va ploua destul de puțin.

În săptămâna 18 octombrie-25 octombrie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 25 octombrie- 1 noiembrie temperaturile vor avea valori normale în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, dar și local excedentare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 01 noiembrie- 8 noiembrie temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 08 noiembrie- 15 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Șofer blocat între fiarele contorsionate ale unei maşini, în Neamț. Îngeri salvatori întruchipați în doi angajați ISU, în afara programului

Publicat

neamt

Accident rutier marți pe E85 în localitatea Traian din județul Neamț. O mașină s-a răsturnat după ce a lovit un cap de pod, iar șoferul a rămas încarcerat.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din Roman cu o autospecială de stingere,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat pe o parte.

În urma accidentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, șoferul autoturismului.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea bărbatului de 73 de ani, conștient. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, pentru îngrijiri medicale de specialitate și pentru  a o transporta la CPU Roman.

neamt

neamt

Martori la producerea accidentului rutier produs au fost două cadre de la ISU Neamț: adj.șef Acreței Victor și plt.maj Costachi Cristian. Victor tocmai ieșise din tura de serviciu, iar Cristian se afla în timpul liber. Niciunul nu a stat pe gânduri. Au oprit autoturismele și au procedat întocmai așa cum ar fi la serviciu, conform procedurilor de intervenție. Au evaluat starea victimei, au deconectat bornele bateriei și au făcut apel la 112.

neamt2

neamt2

Cei doi au sprijinit echipajele sosite la locul producerii evenimentului.

Plt.adj.șef Acreței Victor este paramedic pe ambulanța SMURD TIM, iar plt.maj Costachi Cristian este comandant de echipaj și conducător autospeciale. Ambii își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 400 de elevi şi profesori din Vâlcea au COVID. 12 şcoli au trecut toate clasele în online

Publicat

Un număr de 421 de elevi şi angajaţi din învăţământ sunt infectaţi în momentul de faţă cu noul coronavirus, de la începutul noului an şcolar în unităţile şcolare din judeţ fiind înregistrate în total 741 de cazuri de COVID-19, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

Potrivit DSP, cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 active în prezent sunt în rândul elevilor – 355, în rândul profesorilor şi personalului auxiliar fiind înregistrate 66 de cazuri.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea au precizat că din cauza acestor îmbolnăviri, 100 de clase din 41 de şcoli au suspendate cursurile cu prezenţă fizică şi alte 12 au solicitat trecerea în sistem online a tuturor claselor, în baza Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 5338/1082/01.10.2021.

Cele mai multe şcoli cu activitatea trecută în sistem online sunt din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde rata de incidenţă a trecut de 11 cazuri noi de îmbolnăvire la mia de locuitori. Între aceste şcoli sunt patru colegii (Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, Colegiul Energetic şi Colegiul Economic), Seminarul Teologic Ortodox şi una dintre cele mai mari grădiniţe cu program prelungit din oraş – Ostroveni 2. AGERPRES

Citește mai departe