Connect with us

EVENIMENT

Incident GRAV într-o școală din Constanța. Un elev a fost atacat de către un coleg cu un cuțit de bucătărie

Publicat


Un elev de 14 ani, aflat în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială nr. 5 “Nicolae Iorga” din municipiul Constanţa, a fost atacat cu un cuţit, fiind înţepat în coapsă, de către un coleg de clasă, în timpul recreaţiei, în urma unui conflict mai vechi iscat între ei pe tema jocurilor online.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 20 noiembrie, iar onflictul dintre cei doi elevi era cunoscut la şcoală, luându-se, printre altele, măsuri de consiliere a elevilor, potrivit celor declarate de către conducerea unităţii de învăţământ.

“A fost un conflict în afara şcolii. În luna octombrie, de la un joc online, susţin că şi-ar fi accesat conturile, unul altuia, şi ar fi luat unul de la altul parolele de acces pe o reţea de socializare. Noi am intervenit imediat ce am aflat de la părinţi şi am luat măsuri de consiliere a elevilor, s-au desfăşurat activităţi cu psihologul şcolar pe linia intercunoaşterii elevilor şi a coeziunii colectivului şi pe tema bullying-ului, pentru că erau destul de tensionaţi, dar nu se manifestau în spaţiul şcolii”, a spus directoarea şcolii, Mihaela Niculae.

Potrivit acesteia, elevul agresor provine dintr-o familie obişnuită, din pătura socială mijlocie, venind la şcoala de la Constanţa prin transfer, din judeţul Tulcea.

“Elevul care şi-a agresat ieri colegul cu un obiect înţepător, la intrarea în clădirea şcolii, era un elev foarte liniştit, a venit prin transfer în acest an şcolar la noi, din judeţul Tulcea, face parte dintr-o familie din pătura mijlocie socială, are posibilităţi financiare, mama are o meserie onorabilă, o familie de români obişnuiţi, nu a creat probleme. Într-adevăr avea probleme de sănătate şi mai lipsea, absenţele lui erau motivate din considerente medicale, dar în niciun caz nu a dat dovadă vreodată de agresivitate în spaţiul şcolar, şi nici celălalt. Probabil că aceste conflicte dintre ei se rezumau în spaţiul şcolii la mici reproşuri, dar în niciun caz violenţă fizică. Şi chiar şi în momentul incidentului, nu au avut altercaţii, nici măcar un schimb de replici, pur şi simplu acest elev a venit la şcoală, a fost prezent la ora de fizică, profesoara nu a observat absolut nimic neobişnuit, nu s-a lăudat cum fac ei de obicei că ar avea asupra lor cine ştie ce ieşit din comun, niciun coleg nu a sesizat absolut nimic în comportamentul lui, iar la pauza mare, în momentul în care s-a sunat de intrare, a aşteptat la intrarea în clădire şi în momentul în care colegul a trecut prin faţa lui, se pare că a scos acel obiect şi a înţepat copilul”, a declarat reprezentanta unităţii de învăţământ.

Conform şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Sorin Mihai, ancheta în acest caz a instituţiei pe care o reprezintă este în derulare, în paralel cu cea a Poliţiei.

Referitor la cuţitul folosit de elevul agresor, inspectorul şcolar general a spus că acesta fusese ascuns de adolescent în buzunarul hainei sale.

“Cuţitul respectiv era de mici dimensiuni, era ascuns în buzunarul hainei, iar legea nu permite să percheziţionăm elevii. Nu avea nimeni cum să realizeze, cum să preîntâmpine …, mai ales că în cursul zilei de ieri nu a existat nicio altercaţie între cei doi, elevul agresor a fost la primele două ore, a stat liniştit şi pe urmă, pur şi simplu, l-a aşteptat la intrarea în şcoală. E un antreu, exact unde se află uşa de acces, acolo s-a întâmplat evenimentul”, a afirmat reprezentantul ISJ Constanţa.

El a mai spus că apreciază modul în care reprezentanţii unităţii de învăţământ au intervenit în acest caz.

“Au luat legătura cu părinţii, am apreciat felul în care s-a intervenit, primele îngrijiri au fost în cabinetul medical care se află la o distanţă de doi, trei metri de locul respectiv, pe hol la momentul respectiv se aflau atât profesorul de serviciu cât şi o îngrijitoare, care au acţionat imediat, doamna directoare a anunţat-o pe doamna dirigintă, doamna psiholog, medicul era în clădire, la fel şi asistentul medical. Au constatat că rana este una superficială, dar în acelaşi timp au contactat şi serviciul 112, solicitând o ambulanţă, precum au şi înştiinţat Secţia nr. 1 de Poliţie pentru a veni să efectueze verificări”, a declarat Sorin Mihai.

Potrivit IPJ Constanţa, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. AGERPRES

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Astăzi, ultimul termen în procesul de trafic de influenţă al lui Valeriu Zgonea, la Tribunalul București

Publicat

Tribunalul Bucureşti a stabilit ca, luni, să aibă loc dezbaterile finale în dosarul în care Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, este judecat pentru trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA Ploieşti în ianuarie 2018, iar pe parcurs au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Liviu Dragnea şi Victor Ponta.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era vicepreşedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcţie publică.

Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Astfel, Dobrică ar fi plătit în 2013 o excursie la Viena şi bilete la concerte pentru Zgonea.

“Numitul Dobrică Dumitru a organizat, pe cheltuiala SC (…) SA Pătârlagele, pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan şi concubina sa, o excursie de 4 zile la Viena, în intervalul 16.05.2013 – 19.05.2013, suportând inclusiv contravaloarea unor bilete la concerte susţinute de (…) şi (…), excursie contractată prin intermediul SC (…) SRL Buzău. (…) În vederea disimulării plăţii sejurului pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan, numitul Dobrică Dumitru i-a cerut (…) să întocmească separat o factură pe numele acestuia, pe care de altfel numitul Dobrică Dumitru a achitat-o personal în numerar, iar concubina sa a fost înscrisă pe o altă factură emisă pentru SC (…) SA cu explicaţia ‘prestări servicii'”, se arată în rechizitoriu.

Conform aceleiaşi surse, factura a fost întocmită în favoarea unei societăţi comerciale, cu scopul de a putea deduce ulterior cheltuielile.

“Despre programul sejurului, numitul Dobrică Dumitru a informat-o telefonic pe (…), acesta precizând că inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan are la Viena şi o întâlnire oficială cu nişte ambasadori. (…) De altfel, articolele de presă de la acel moment confirmau participarea inculpatului Zgonea Valeriu Ştefan la concertul (…) de la Viena legat de o vizită oficială a inculpatului”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Conform DNA, la data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Valeriu Zgonea, fiica lui Dobrică a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, fiica lui Dobrică şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Dumitru Dobrică a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA, care nu a fost acceptat de către judecători. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Citește mai departe

EVENIMENT

Sesiune extraordinară solicitată de Iohannis, pentru alegerea primarilor în două tururi

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că a trimis Parlamentului solicitarea de a convoca sesiune extraordinară pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Potrivit şefului statului, sesiunea ar urma să aibă loc în perioada 27 şi 31 ianuarie.

“Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară. Solicit această sesiune extraordinară pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea extraordinară urmează să aibă loc săptămâna viitoare, între 27 şi 31 ianuarie”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În scrisorile transmise preşedinţilor celor două Camere, Teodor Meleşcanu şi Marcel Ciolacu, Iohannis cere sesiune extraordinară având în vedere decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea asupra proiectului privind modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali.

De asemenea, el invocă faptul că reglementările cuprinse în această iniţiativă legislativă urmăresc asigurarea cadrului normativ necesar pentru realizarea unei legături mai durabile între alegători, aleşi şi comunitatea locală, cu implicaţii directe asupra bunei funcţionări a autorităţilor locale. Proiectul vizează măsuri urgente într-un domeniu de maximă importanţă pentru societate, indică şeful statului.

“Acest proiect de lege reprezintă ordinea de zi a sesiunii extraordinare a cărei convocare a solicit”, a scris Iohannis.

Săptămâna trecută, şeful statului a declarat că sprijină demersul Guvernului de a-şi angaja răspunderea în Parlament cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi că va solicita întrunirea Parlamentului în sesiune extraordinară. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Soldat găsit spânzurat într-o unitate militară din Cluj-Napoca

Publicat

crima

Un soldat de la o unitate militară din Someşeni județul Cluj ,a fost găsit, luni, mort prin spânzurare în cazarma unităţii.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că procurorii militari au deschis un dosar în cauză şi că deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a produs decesul.

Din primele informaţii, este vorba despre caporal Felician Codruţ Şuteu, în vârstă de 41 de ani. Este angajat în armată din 2003, fiind operator de tehnică de comunicaţii.

De asemenea, la faţa locului s-au deplasat un echipaj de poliţie şi o ambulanţă şi a fost anunţată conducerea Garnizoanei Cluj-Napoca. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Unsprezece copii cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani, diagnosticaţi cu gripă în Buzău

Publicat

Foto: www.spitalulbuzau.ro

Un număr de 11 copii cu vârste între 1 şi 12 ani au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A şi B, în urma testului rapid, în perioada 10-20 ianuarie, aceştia prezentându-se la secţia Pediatrie a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, au informat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, copiii prezentau febră foarte mare, cefalee şi vărsături.

“Unii dintre aceştia au rămas internaţi la secţia Boli Infecţioase, iar alţii au fost trimişi la Spitalul ‘Victor Babeş’ din Capitală”, a declarat Adriana Bunilă.

Ea a adăugat că a fost înregistrat şi un caz de gripă de tip B la un adult, în vârstă de 20 de ani, pacientul fiind direcţionat către secţia Boli Infecţioase a SJU Buzău. AGERPRES

Citește mai departe