Connect with us

EVENIMENT

Incident GRAV într-o școală din Constanța. Un elev a fost atacat de către un coleg cu un cuțit de bucătărie

Publicat

Un elev de 14 ani, aflat în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Nicolae Iorga” din municipiul Constanţa, a fost atacat cu un cuţit, fiind înţepat în coapsă, de către un coleg de clasă, în timpul recreaţiei, în urma unui conflict mai vechi iscat între ei pe tema jocurilor online.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 20 noiembrie, iar onflictul dintre cei doi elevi era cunoscut la şcoală, luându-se, printre altele, măsuri de consiliere a elevilor, potrivit celor declarate de către conducerea unităţii de învăţământ.

„A fost un conflict în afara şcolii. În luna octombrie, de la un joc online, susţin că şi-ar fi accesat conturile, unul altuia, şi ar fi luat unul de la altul parolele de acces pe o reţea de socializare. Noi am intervenit imediat ce am aflat de la părinţi şi am luat măsuri de consiliere a elevilor, s-au desfăşurat activităţi cu psihologul şcolar pe linia intercunoaşterii elevilor şi a coeziunii colectivului şi pe tema bullying-ului, pentru că erau destul de tensionaţi, dar nu se manifestau în spaţiul şcolii”, a spus directoarea şcolii, Mihaela Niculae.

Potrivit acesteia, elevul agresor provine dintr-o familie obişnuită, din pătura socială mijlocie, venind la şcoala de la Constanţa prin transfer, din judeţul Tulcea.

„Elevul care şi-a agresat ieri colegul cu un obiect înţepător, la intrarea în clădirea şcolii, era un elev foarte liniştit, a venit prin transfer în acest an şcolar la noi, din judeţul Tulcea, face parte dintr-o familie din pătura mijlocie socială, are posibilităţi financiare, mama are o meserie onorabilă, o familie de români obişnuiţi, nu a creat probleme. Într-adevăr avea probleme de sănătate şi mai lipsea, absenţele lui erau motivate din considerente medicale, dar în niciun caz nu a dat dovadă vreodată de agresivitate în spaţiul şcolar, şi nici celălalt. Probabil că aceste conflicte dintre ei se rezumau în spaţiul şcolii la mici reproşuri, dar în niciun caz violenţă fizică. Şi chiar şi în momentul incidentului, nu au avut altercaţii, nici măcar un schimb de replici, pur şi simplu acest elev a venit la şcoală, a fost prezent la ora de fizică, profesoara nu a observat absolut nimic neobişnuit, nu s-a lăudat cum fac ei de obicei că ar avea asupra lor cine ştie ce ieşit din comun, niciun coleg nu a sesizat absolut nimic în comportamentul lui, iar la pauza mare, în momentul în care s-a sunat de intrare, a aşteptat la intrarea în clădire şi în momentul în care colegul a trecut prin faţa lui, se pare că a scos acel obiect şi a înţepat copilul”, a declarat reprezentanta unităţii de învăţământ.

Conform şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Sorin Mihai, ancheta în acest caz a instituţiei pe care o reprezintă este în derulare, în paralel cu cea a Poliţiei.

Referitor la cuţitul folosit de elevul agresor, inspectorul şcolar general a spus că acesta fusese ascuns de adolescent în buzunarul hainei sale.

„Cuţitul respectiv era de mici dimensiuni, era ascuns în buzunarul hainei, iar legea nu permite să percheziţionăm elevii. Nu avea nimeni cum să realizeze, cum să preîntâmpine …, mai ales că în cursul zilei de ieri nu a existat nicio altercaţie între cei doi, elevul agresor a fost la primele două ore, a stat liniştit şi pe urmă, pur şi simplu, l-a aşteptat la intrarea în şcoală. E un antreu, exact unde se află uşa de acces, acolo s-a întâmplat evenimentul”, a afirmat reprezentantul ISJ Constanţa.

El a mai spus că apreciază modul în care reprezentanţii unităţii de învăţământ au intervenit în acest caz.

„Au luat legătura cu părinţii, am apreciat felul în care s-a intervenit, primele îngrijiri au fost în cabinetul medical care se află la o distanţă de doi, trei metri de locul respectiv, pe hol la momentul respectiv se aflau atât profesorul de serviciu cât şi o îngrijitoare, care au acţionat imediat, doamna directoare a anunţat-o pe doamna dirigintă, doamna psiholog, medicul era în clădire, la fel şi asistentul medical. Au constatat că rana este una superficială, dar în acelaşi timp au contactat şi serviciul 112, solicitând o ambulanţă, precum au şi înştiinţat Secţia nr. 1 de Poliţie pentru a veni să efectueze verificări”, a declarat Sorin Mihai.

Potrivit IPJ Constanţa, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Viorel Băltărețu, antreprenorul din Parlament, îl concurează pe Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

viorelb.jpg

După mai bine de douăzeci de ani de antreprenoriat, a intrat în politică să schimbe regulile jocului. Scrie proiecte de legi pentru susținerea mediului privat, mai puțină birocrație și simplificarea interacțiunilor cu statul. Pune presiune pentru accelerarea proiectelor mari de infrastructură din nordul Transilvaniei. Acum, are un plan pe 20 de ani pentru Cluj-Napoca.

Timp de peste două decenii, Viorel Băltărețu a condus Trend Furniture, companie clujeană care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

15 mai: „Ziua Familiei”, la Aiud. Cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite de Primărie

Publicat

15 mai: „ziua familiei”, la aiud. cuplurile care împlinesc 50

Primăria municipiului Aiud organizează, în data de 15 mai 2024, evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024.

În acest context, cuplurile căsătorite în anul 1974, care domiciliază pe raza municipiului Aiud, sunt invitate la Centrul de Informații pentru Cetățeni, în vederea depunerii certificatului de căsătorie, până în data de 9 mai 2024, ora 16:00.

Informaţii suplimentare se pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La ISU Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ. Condiții și documente necesare

Publicat

la isu alba au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea iulie-august 2024.

Candidații cu domiciliul sau reședința în județul Alba, pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ în funcție de data stabilită pentru susținerea probelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Genocidul armean, comemorat la Cluj-Napoca. ,,Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei secolului XX”

Publicat

armeni 4.jpg

Un eveniment menit să comemoreze 109 ani de la genocidul armean a avut loc, miercuri seara, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, în organizarea comunității armene. Scopul a fost de a onora memoria celor care au suferit în această tragedie, subliniind, totodată, importanța educării publicului și a păstrării memoriei istorice.

,,Privitorule, aș vrea să să te poti împărtăși în și cu durerea noastră, a armenilor, să iei o bucățică din ea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe