Connect with us

ACTUALITATE

Indemnizația pentru creșterea copilului: modificări în modalitatea de calcul. Care sunt noutățile aprobate de Guvern

Publicat

mana copil familie parinti pixabay.jpg

Schimbări privind modul de acordare a indemnizației de creștere a copilului și concediul aferent au fost aprobate recent de Guvern. Una dintre noutăți este includerea în calcul și a veniturilor obținute de părinți, în străinătate.

Guvernul a aprobat în 29 noiembrie Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Actul normativ aprobat aduce o serie de modificări ce vizează repartizarea echitabilă a responsabilităților de îngrijire a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Va pune România probleme Bruxelles-ului? Scenariul cel mai prost pentru noi

Publicat

va pune românia probleme bruxelles ului? scenariul cel mai prost pentru

Se numără printre personajele politice mari ale regiunii, virtuțile de conducător se văd atât în domeniul militar, cât și în diplomație și a reușit să rămână un lider politic de încredere pentru oameni, în așa fel încât era aproape imposibil să convingi pe cineva să trădeze.

Personajul era Ștefan cel Mare, descris de istoricul Liviu Cîmpeanu, într-un volum recent publicat la Humanitas, „Cruciadă împotriva lui Ștefan cel Mare. Codrii Cosminului, 1497”.

Sigur, e vorba despre o cu totul altă epocă, relațiile de putere erau altfel reglate, dar e…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mărțișoare, accesorii pentru ANIMALE și CĂRȚI pentru clujeni, la primul târg „Mustăcioșii fericiți” din an. Când și unde va fi

Publicat

mărțișoare, accesorii pentru animale și cĂrȚi pentru clujeni, la primul

Tinerii clujeni de la Mustăcioșii fericiți lansează o invitație iubitorilor de animale la primul lor târg caritabil din anul 2023. Acesta va avea loc la hotelul Hanul Fullton de pe strada Decebal 22, în ultimul weekend din lună, pe 25 și 26 februarie, între orele 12 și 17, iar voluntarii pregătesc multe surprize pentru vizitatori, de la produse inedite la companionii mult îndrăgiți de urmăritori.

„Vom avea multe lucrușoare puse spre vânzare, o parte din mustăcioșii care ne-au trecut pragul, și multă voie bună. Vă așteptăm în număr cât mai mare”, anunță tinerii.

Donațiile și banii strânși din vânzări vor merge spre…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Drobul de sare și văicăreala

Publicat

drobul de sare și văicăreala

A lovit natura necruțător în Turcia, brusc ne-am amintit și noi de clădirile cu bulină, inclusiv spitale din București și, inevitabil, a început văicăreală. Vai, vai, ce s-ar întâmpla dacă ar lovi și la noi! Ce s-ar întâmpla? Aceeași nenorocire, dacă nu mai mare.

Pentru că avem toate premisele dezastrului din Turcia.

Pe de-o parte, clădiriile vechi și vulnerabile neexpertizate integral, două consolidate în doi ani în București, și nici măcar inventariate în restul țării, dintr-un cumul de motive administrative și legislative. Fapt e că sunt fix ca…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Cursul euro a SCĂZUT cu mai mult de jumătate de ban

Publicat

analizĂ. radu georgescu: cursul euro a scĂzut cu mai mult

Leul a profitat la jumătatea săptămânii revenirea apetitului pentru risc urmare a declarațiilor făcute marți seară la Washington de președintele Rezervei Federale, Jerome Powell.

Președintele Fed a afirmat că în ciuda faptului că „inflația începe să scadă” banca centrală americană nu va renunța la înăsprirea politicii sale monetare, dar a lăsat de înțeles că nivelul lunar al majorărilor de dobândă va fi mai de dimensiuni mai mici.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9022 la 4,8962 lei, în timp ce tranzacțiile se realizau în culoarul 4,894 – 4,903 lei.

Tendința de scădere a indicilor ROBID și ROBOR s-a…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe