Connect with us

EVENIMENT

Industria ospitalităţii este puternic afectată de coronavirus. Vânzările vor scădea cu 50-60% (studiu)

Publicath

Industria ospitalităţii este puternic afectată de răspândirea coronavirusului, în condiţiile în care companiile din sector se aşteaptă la scăderea cu 50-60% a veniturilor, potrivit unui studiu al organizaţiei Hospitality Culture Institute, remis, vineri, AGERPRES.

Hotelurile, transporturile şi agenţiile de turism raportează scăderi masive ale rezervărilor şi anulări ale evenimentelor. Odată cu acestea, industria de food-service resimte un impact major.

Astfel, în ultimele două săptămâni a fost înregistrată o scădere de peste 20% a consumului în restaurante în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit estimărilor Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training şi consultanţă din România care studiază piaţa şi trendurile din HoReCa.

În mod direct, scăderea înregistrată fost preluată în parte de zona de delivery şi take away, iar pe măsură ce panica se instalează, ritmul de scădere a vânzărilor se intensifică şi poate ajunge la 50-60%.

Acest trend de scădere a consumului de mâncare gătită şi băuturi afectează sustenabilitatea business-urilor, preponderent ale celor care au cheltuieli principale chiria şi cheltuielile cu personalul. Peste 70% din piaţa de HoReCa se află în spaţii închiriate, potrivit studiului menţionat.

“În faţa unei asemenea ameninţări pentru întreaga industrie de profil, este foarte important să transmitem un semnal de siguranţă şi încredere, astfel încât operatorii să adopte toate măsurile posibile de prevenţie”, au declarat reprezentanţii Hospitality Culture Institute, potrivit comunicatului.

Astfel, măsurile pentru igiena angajaţilor la locul de muncă, controlul lanţului de aprovizionare şi siguranţa spaţiilor ar trebui să fie principalele comunicări ale brandurilor în perioada de criză cauzată de răspândirea COVID-19.

Clienţii trebuie asiguraţi şi chiar să vadă efectiv că persoana care intră în contact direct cu banii nu intră în contact cu mâncarea. Şi invers.

În bucătării şi în vestiare trebuie afişate clar regulile de igienă transmise de către autorităţi. Săpunul şi substanţele de dezinfectare nu trebuie să lipsească din nici un vestiar, bucătărie sau bar.

Mesajele către angajaţi trebuie să fie foarte clare, de a sta acasă dacă se simt bolnavi, iar angajatorii trebuie să susţină un astfel de comportament responsabil.

Igienizarea constantă a spaţiilor de luat masa şi a toaletelor trebuie să fie prioritară pentru angajaţii din industrie.

Controlul lanţului de aprovizionare este un aspect de luat în seamă pentru restauratori. Cu cât este mai scurt lanţul de aprovizionare şi cu cât producătorul este mai dedicat respectării regulilor sanitare, cu atât clienţii vor avea încredere mai mare în produsele restaurantelor.

Mare parte din consumul în on-premise (în HoReCa) se poate translata în off-premise (în retail). Oportunitatea segmentelor delivery şi take away trebuie maximizate în această perioadă pentru a scădea impactul crizei asupra cash flow-ului (flux de lichidităţi). Totuşi, şi aici trebuie adaptate spaţiile de take away, evitate cozile şi interacţiunea cu personalul locaţiei, chiar evitată intrarea în restaurant.

Agenţii de livrare trebuie echipaţi corespunzător, mănuşile şi măştile fiind necesare trasmiterii sentimentului de încredere. Pe scurt, de la producători până la restauratori, toţi actorii trebuie să transmită mesajul că mâncarea este sigură şi să facă totul pentru acest lucru.

Hospitality Culture Institute reuneşte lideri din ospitalitate, profesionişti din diverse industrii, arhitecţi, reprezentanţi media, antreprenori şi manageri. Misiunea Institutului este de a identifica tendinţe cu impact economic, social, politic şi cultural şi de a împărţăşi know-how şi soluţii aplicate. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Coliziune între un autoturism și o motocicletă, în municipiul Brașov. Motociclistul a fost rănit

Publicat

Accident rutier marți seară pe strada 13 Decembrie din municipiul Brașov. Aici a avut loc o coliziune între un autoturism și o motocicletă.

În urma impactului, motociclistul a fost rănit. Acesta a primit îngrijiri medicale la fata locului, iar ulterior a fost transportat la spital.

Conform Poliției Brașov, ambii șoferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele si împrejurările în care a avut loc accidentul rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu izbucnit la un autocar, în Focșani

Publicat

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la un autocar parcat pe o stradă din Focșani.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani intervin pe strada Anghel Saligny din municipiul Focșani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocar care se afla parcat în zonă.

În autocar nu erau pasageri.

Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidarea acestuia.

Din cauza căldurii puternice s-au degradat și 2 paleți de OSB aflați în apropiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacău: Sfârșit cumplit. O femeie a murit după ce mașina pe care o conducea a căzut într-o râpă

Publicat

O femeie a murit, marți seara, după ce mașina pe care o conducea a căzut într-o râpă din județul Bacău. 

Conform ISU Bacău, un autoturism a căzut într-o râpă din orașul Târgu Ocna, pe drumul spre mănăstire.

În urma accidentului, șoferița a murit. Femeia avea 75 de ani.

Echipajul ISU a asigurat măsuri PSI.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la subsolul unui bloc din Focșani. Oamenii s-au evacuat

Publicat

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la subsolul unui bloc din Focșani.

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 18.25 la 112, la subsolul unui bloc de pe strada Rarău.

La fața locului s-au deplasat de urgență 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau resturi menajere, cartoane și materiale textile.

Până la sosirea echipajelor, 10 persoane s-au autoevacuat.

Pompierii au localizat în cel mai scurt timp incendiul și au lichidat focul în mai puțin de 20 de minute. Au ars aproximativ 20 kilograme de resturi menajere, cartoane și materiale textile.

La această oră se lucrează pentru aerisirea imobilului și stabilirea cauzei.

Citește mai departe