Connect with us

ACTUALITATE

INEDIT. Copiii învaţă despre accidentul vascular cerebral, pentru a-şi salva bunicii

Publicat

Copiii învaţă despre accidentul vascular cerebral, pentru a-şi salva bunicii. Trei simptome care pot prevesti un AVC.

Iulia Ciortan este PR Director al proiectului Eroii FAST şi anunţă că luna aceasta a început etapa de comunicare pentru acest proiect în România.

„Proiectul este dedicat copiilor. Se poate înscrie orice copil accesând platforma fastheroes.com. Avem deja cereri din partea şcolilor, avem cereri din partea copiilor. În România sunt peste un milion de oameni cu afecţiuni cardio-vasculare, iar dintre aceştia o mare parte sunt predispuşi la AVC. Copiii petrec mult timp cu buncii lor şi, în acest context, fiind informaţi, ei pot salva vieţi. Este o iniţiativă Angels Initiative, susţinută de Organizaţia Mondială pentru Accident Vascular Cerebral şi Organizaţia Europeană a Accidentului Vascular Cerebral. Urmând cele 5 cursuri aferente campaniei cei mici vor şti exact cum să recunoască simptomele şi ce trebuie să facă”, spune Iulia Ciortan, potrivit MEDIAFAX.

Rareş s-a înscris în proiectul Eroii Fast pentru a afla cum să îşi ajute bunica.

„Prin acest proiect îmi pot ajuta bunicii şi mi s-a părut foarte atractiv. Nu ştiu prea multe, dar ştiu că este ceva foarte periculos. Aş vrea să învăţ pentru că, dacă aş învăţa, aş putea să îmi ajut bunicii. Consider că aş putea să mă descurc dacă aş învăţa bine şi aş putea să îi previn în această privinţă. Sau nu chiar să îi previn, doar să îi ajut. Relaţia mea cu bunica mea este aparte pentru că ne iubim foarte mult. Ea îmi face mie poftele. Avem o relaţie foarte bună şi suntem foarte apropiaţi”, povesteşte el.

Majoritatea bunicilor consideră că este o idee foarte bună de proiect pentru nepoţii care stau cu ei.

„Ar trebui pentru că rămân cu bunicii câteodată în casă şi atunci bunicii sunt expuşi la aşa ceva”, crede o femeie vârstnică. „Un lucru excepţional”, consideră o altă bunică.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un bărbat de 34 de ani din Hlipiceni a vrut iubire cu forța. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

bataieabuz femeie violenta 1000x600.webp.webp

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 aprilie 2024, în timp ce se afla în locuința unei tinere, pentru a desfășura diferite activități, ar fi agresat-o sexual, respectiv, ar fi pipăit-o prin constrângere.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continaute sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro

Publicat

index 5 1000x600.webp.webp

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor, scrie ADEVĂRUL.

Motivele pentru care construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles, dar explicații de tot felul apar an de an.

Epopeea Spitalului de boli paliative din Botoșani începe în anul 2018. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții cu 3.2 milioane de euro.

Spitalul era proiectat cu 20 de saloane şi 84 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe