Connect with us

ACTUALITATE

Inflaţia în SUA a continuat să scadă în luna decembrie a anului 2022 , până la 6,5%

Publicat

dolari e1597827530748.jpg

Rata anuală a inflaţiei în SUA a continuat să scadă în luna decembrie a anului 2022, pentru a şasea lună consecutivă, până la 6,5%, de la 7,1% în noiembrie 2022, potrivit datelor publicate joi de Departamentul Muncii, transmite Bloomberg.

În plus, de la o lună la alta, preţurile de consum au scăzut cu 0,1% în luna decembrie, după un avans de 0,1% în luna noiembrie, aceasta fiind prima scădere înregistrată de acest indicator după luna mai 2020.

Excluzând preţurile la alimente şi energie, aşa numita inflaţie de bază a crescut cu 0,3% în luna decembrie 2022 şi a fost cu 5,7% peste nivelul la care era în luna decembrie 2021.

Economiştii consideră inflaţia de bază un indicator mai bun al presiunilor inflaţioniste.

 Inflaţia în SUA a continuat să scadă în luna decembrie, până la 6,5%.

Aceste date sunt o nouă dovadă că inflaţia încetineşte şi ar putea să îi conducă pe oficialii de la Rezerva Federală să reducă ritmul majorărilor de dobândă la următoarele şedinţă de politică monetară.

Pe parcusul anului trecut, Fed a majorat dobânda de referinţă cu 425 de puncte de bază, de la un nivel apropiat de zero până la intervalul 4,25% – 4,50%, acesta fiind cel mai ridicat nivel de după 2007.

La finele lui 2022, oficialii Fed prognozau că va fi nevoie de noi majorări suplimentare de cel puţin 75 de puncte de bază până la finele lui 2023.

Cu toate acestea, Gita Gopinath, prim adjunct al directorului general al Fondului Monetar Internaţional, aprecia recent că inflaţia în Statele Unite ale Americii „nu a depăşit încă” vârful şi este prea devreme ca Rezerva Federală a SUA (Fed) să declare victoria în lupta contra preţurilor în creştere. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

”U” Cluj continuă LUPTA din play-out-ul Superligii de fotbal

Publicat

u cluje.jpeg

Meciul UTA Arad – „U” Cluj se va disputa sâmbătă de la ora 12:00, pe stadionul Arena Francisc Neuman din Arad, duel din a doua etapă a play-out-ului Superligii.

„Șepcile roșii” vin după o victorie importantă obținută pe teren propriu împotriva celor de la FC Argeș. Tehnicianul echipei, Ioan Sabău, este motivat să continue play-out-ul cu o nouă victorie și să se îndepărteze cât mai mult de locurile retrogradabile.

Jucătorii arădeni antrenați de Liviu Balint nu au reușit mare lucru în prima partidă din play-out pe care au disputat-o în deplasare împotriva Petrolului și care s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Gala Recunoștinței la Turda. Banca pentru Alimente Cluj a premiat eroii comunității și ambasadorii din parteneriatele sale

Publicat

dsc8343 scaled.jpg

Un număr de 42 de organizații non-profit au fost premiate de Banca pentru Alimente Cluj pentru impactul lor în distribuirea alimentelor către cei în nevoie.

“Gala Recunoștinței” a avut loc în data de 30 martie la Turda și a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-profit din regiunea în care acționează Banca Pentru Alimente Cluj, respectiv din județele Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Alba.

Scopul evenimentului a fost acela de a le mulțumi pentru contribuția lor valoroasă la eforturile de a combate risipa alimentară și sărăcia. Au fost acordate diplome de „Eroi ai comunității” către…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Ajutor din partea motocicliștilor clujeni pentru sătenii nevoiași din Munții Apuseni. ”Vieți pline de greutăți”

Publicat

moto e1680283695928.jpeg

Membrii Comunității Moto Cluj – Asociația CMC, a motocicliștilor clujeni, au adus bucurie pe fețele unor săteni nevoiași din Munții Apuseni, cărora le-au adus ajutoare cu sprijinul voluntarilor. 

Au fost ajutate peste 38 de persoane izolate, cu alimente, haine, jucării, dulciuri, medicamente, produse de igienă și menaj, pampersi, telefon mobil cu cartelă, pat de dormit, etc. S-au parcurs în total 330 km în 14 ore atât pe ploaie cât și prin zăpadă iar la livrarea cutiilor cu ajutoare au participat 24 de persoane cu 11 vehicule 4×4

”Oameni de vârsta a treia, familii cu copii mici, care trăiesc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Concert caritabil de pricesne cu Georgiana Lobonț și invitații săi la Cluj. Pentru ce se strâng banii

Publicat

pricesne 1 e1680270307144.jpeg

Cântăreața de muzică populară Georgiana Lobonț organizează vineri, 7 aprilie, concertul de pricesne ”Roagă-te și crede din sufletul Ardealului”, evenimentul având loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca de la ora 19.

Pe scenă vor mai urca, printre alții, Paula Seling și Marius Ciprian Pop.

Concertul are loc cu binecuvântarea mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuț, toate încasările urmând să fie donate în scop caritabil, pentru proiectul Centrului de îngrijiri paliative pediatrice ”Sf. Hristofor” din Cluj-Napoca.

georgi

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe