Connect with us

EVENIMENT

InfoCons: Peste 96% din crenvurştii de pui aflați pe rafturi au în compoziție până la 10 E-uri

Publicat

crenvurşti infocons

Carnea de pasăre se află în proporţie de 27% – 94% în compoziţia crenvurştilor de pui. Pe lângă carnea de pui, în compoziția crenvurştilor al doilea ingredient este slănina, iar al treilea ingredient este apa.

Potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România, 96,67% din aceste produse au în compoziţie E-uri.

„În total au fost analizate 30 de produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasăre, procentajul de carne de pasăre în crenvurştii de pui este cuprins între 27 şi 94% din compoziţia produsului”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, există produse care au în compoziţie şi carne de porc, slănină etc.

„Din punctul de vedere al ingredientelor din crenvurştii de pui, primul ingredient este carnea/pieptul de pasăre pentru toate produsele, al doilea ingredient este slănina pentru 23,33% din produse, iar al treilea ingredient este apa, pentru 33,33% din produse”, susţine InfoCons.

Peste 96% din crenvurştii de pui aflați pe rafturi au în compoziție E-uri

În ceea ce priveşte aditivii alimentari regăsiţi în crenvurştii de pui, 96,67% din produse au în compoziţie E-uri. Astfel, aditivii alimentari din crenvurştii de pui variază între 0 şi 10 aditivi.

Dintre aditivii alimentari care se găsesc frecvent în crenvurştii de pui, situaţia se prezintă astfel: 100% dintre produsele studiate au avut în componenţă nitrit de sodiu (E250), 79,31% dintre ele au avut în componenţă difosfat de sodiu (E450), iar 72,41% dintre produsele studiate acid asorbic (E300).

„Toate produsele studiate, crenvurştii de pui au avut menţionate pe etichetă informaţiile nutriţionale. Valoarea energetică în crenvurştii de pui este cuprinsă între 143 kcal şi 287 kcal”, se menţionează în comunicat.

Conform InfoCons, cantitatea de grăsimi în crenvurştii de pui variază între 7,6 grame şi 25,2 grame, cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 2 grame şi 10,01 grame, iar cantitatea de glucide variază între 0 grame şi 6,3 grame.

Totodată, cantitatea zaharurilor în crenvurştii de pui este cuprinsă între 0 grame şi 1,8 grame, cantitatea de proteină se situează între 10 grame şi 17,5 grame pentru produsele studiate, iar cantitatea de sare variază între 1,5 şi 3 grame.

„Crenvurştii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineaţa, la serviciu, când mergem la picnic sau, mai nou, chiar între dou felii de pâine sub denumirea de hot dog.

Sperăm cu toţii că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând şi mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate şi cam atât. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-un astfel de produs se găsesc chiar şi 10 E-uri. Oare mai e loc şi de carne? Haideţi să citim eticheta, să alegem în cunoştinţă de cauză şi să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm!”, a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons. Agerpres

Sursa foto: infocons.ro

Citește Romania24.ro pe Google News

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Psiholog judiciar clujean: Cel mai periculos consum de droguri este cel pe care îl ai pentru a-ți regla o stare

Publicat

whatsapp image 2025 11 21 at 19.15.56 e1763793009684.jpeg






Facultatea de Drept a Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a organizat un eveniment despre reglementarea, consumul și traficul de droguri – „Droguri în România: Informație, nu frică”. Invitați au fost Gabriela Groza, avocat si psiholog expert judiciar, și Vlad Zaha, specialist criminolog în domeniile politicilor publice ale substanțelor și criminologie, format la Universitatea Manchester și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Criteriile privind acordarea de majorări salariale bugetarilor care gestionează fonduri europene, aprobate. Procentele de majorare

Publicat

angajări la stat în alba: posturi vacante în instituții publice

Criteriile privind acordarea de majorări salariale bugetarilor care gestionează fonduri europene, aprobate. Criteriile pe baza cărora se stabilesc creșterile salariale pentru bugetarii care gestionează fonduri europene au fost modificate și completate recent de Guvern. Procentul de majorare este cuprins între 5 și 40% din salariul de bază, față de maxim 50% cât era înainte. 

Guvernul a adoptat joi, 20 noiembrie, o hotărâre care modifică și completează Regulamentul privind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Incendiu într-un bloc din Florești. 30 de locatari s-au autoevacuat. Intervin pompierii clujeni

Publicat

pompieri.jpg






UPDATE:

În interiorul apartamentului a fost găsită o victimă, pe care pompierii au reușit să o evacueze. Victima este conștientă, dar a suferit o intoxicație cu fum și diferite arsuri.

”Femeia primește îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD.

Aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat. Incendiul este lichidat, se lucrează pentru ventilarea spațiului”, preciează pompierii clujeni.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Blaj, cercetat de polițiști după ce a fost prins băut la volan. Ce alcoolemie avea

Publicat

etilotest.jpeg

Un bărbat din Blaj este cercetat de polițiști după ce a fost prins, vineri seara, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Alba, la data de 21 noiembrie 2025, în jurul orei 18.45, polițiștii rutieri din Blaj au oprit, pentru control, pe strada Barbu Lăutaru din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din Blaj.

În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe