Connect with us

EVENIMENT

InfoCons: Peste 96% din crenvurştii de pui aflați pe rafturi au în compoziție până la 10 E-uri

Publicat

crenvurşti infocons

Carnea de pasăre se află în proporţie de 27% – 94% în compoziţia crenvurştilor de pui. Pe lângă carnea de pui, în compoziția crenvurştilor al doilea ingredient este slănina, iar al treilea ingredient este apa.

Potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România, 96,67% din aceste produse au în compoziţie E-uri.

„În total au fost analizate 30 de produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasăre, procentajul de carne de pasăre în crenvurştii de pui este cuprins între 27 şi 94% din compoziţia produsului”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, există produse care au în compoziţie şi carne de porc, slănină etc.

„Din punctul de vedere al ingredientelor din crenvurştii de pui, primul ingredient este carnea/pieptul de pasăre pentru toate produsele, al doilea ingredient este slănina pentru 23,33% din produse, iar al treilea ingredient este apa, pentru 33,33% din produse”, susţine InfoCons.

Peste 96% din crenvurştii de pui aflați pe rafturi au în compoziție E-uri

În ceea ce priveşte aditivii alimentari regăsiţi în crenvurştii de pui, 96,67% din produse au în compoziţie E-uri. Astfel, aditivii alimentari din crenvurştii de pui variază între 0 şi 10 aditivi.

Dintre aditivii alimentari care se găsesc frecvent în crenvurştii de pui, situaţia se prezintă astfel: 100% dintre produsele studiate au avut în componenţă nitrit de sodiu (E250), 79,31% dintre ele au avut în componenţă difosfat de sodiu (E450), iar 72,41% dintre produsele studiate acid asorbic (E300).

„Toate produsele studiate, crenvurştii de pui au avut menţionate pe etichetă informaţiile nutriţionale. Valoarea energetică în crenvurştii de pui este cuprinsă între 143 kcal şi 287 kcal”, se menţionează în comunicat.

Conform InfoCons, cantitatea de grăsimi în crenvurştii de pui variază între 7,6 grame şi 25,2 grame, cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între 2 grame şi 10,01 grame, iar cantitatea de glucide variază între 0 grame şi 6,3 grame.

Totodată, cantitatea zaharurilor în crenvurştii de pui este cuprinsă între 0 grame şi 1,8 grame, cantitatea de proteină se situează între 10 grame şi 17,5 grame pentru produsele studiate, iar cantitatea de sare variază între 1,5 şi 3 grame.

„Crenvurştii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineaţa, la serviciu, când mergem la picnic sau, mai nou, chiar între dou felii de pâine sub denumirea de hot dog.

Sperăm cu toţii că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând şi mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate şi cam atât. Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-un astfel de produs se găsesc chiar şi 10 E-uri. Oare mai e loc şi de carne? Haideţi să citim eticheta, să alegem în cunoştinţă de cauză şi să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm!”, a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons. Agerpres

Sursa foto: infocons.ro

Citește Romania24.ro pe Google News

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Start competițional pentru Volei Alba Blaj. Meci în Supercupa României: Adversarele vor fi vicecampioanele de la CSO Voluntari

Publicat

start competițional pentru volei alba blaj. meci în supercupa româniei:

Start competițional la Blaj, pentru echipa Volei Alba Blaj, în Supercupa României. Meciul va avea loc sâmbătă, 11 octombrie, iar adversarele vor fi CSO Voluntari.

Sâmbătă, 11 octombrie, dăm startul noului sezon competițional, chiar la Blaj, cu Supercupa României – un meci de gală între cele mai bune echipe feminine de volei din țară: Volei Alba Blaj (campioana și deținătoarea Cupei României) și CSO Voluntari (vicecampioana și finalista Cupei României)!

Ca de fiecare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concurs pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, dotat cu premii. Cum poți participa la Eco Provocarea

Publicat

concurs pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, dotat

Concurs pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, dotat cu premii mari. Eco Provocarea, un program al asociației Viitor Plus, începe înscrierile pentru cel mai important concurs educațional de mediu din România, aflat la ediția a XV-a. 

Eco Provocarea este un concurs național cu tradiție de 14 ani destinat elevilor și profesorilor, care dezvoltă și susține educația de mediu prin lecții și activități interactive și practice.

Participanții devin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dragoș Damian (CEO Terapia): Viktor Orban, bine ai revenit în România, te vei întâlni cu un Premier al României cu cojones

Publicat

dragos damian.jpg






Sunt fanul numărul 1 din România a lui Viktor Orban, îl salut de fiecare dată când vine la noi, am mai spus-o, este un patriot, un suveranist, un industrialist și un internaționalist, așa cum orice șef de stat sau guvern trebuie să fie în ziua de astăzi.

Dacă nu esti patriot, suveranist, industrialist și internaționalist înseamnă ca nu înțelegi încotro se îndreaptă lumea.
Viktor Orban, care a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Festivalul ”Școala Ardeleană – Dialoguri” 2025 la Alba Iulia, în perioada 12-29 octombrie. Programul evenimentului

Publicat

festivalul ”Școala ardeleană – dialoguri” 2025 la alba iulia, în

La Alba Iulia, în perioada 12-29 octombrie se desfășoară Festivalul ”Școala Ardeleană – Dialoguri” 2025.

Evenimentul va aduce împreună artiști, cercetători, profesori, studenți și iubitori ai culturii, într-un spațiu de întâlnire a ideilor, expresiei artistice și reflecției identitare, transmit organizatorii.

”Școala Ardeleană – Dialoguri va fi o celebrare a spiritului transilvănean, a creativității și a colaborării dintre generații.

Prin împletirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe