Connect with us

EVENIMENT

Informare meteo de vreme rea: Ploi, vijelii și grindină. HARTA

Publicat

nori furtuna poz buna mare

Meteorologii au emis, luni la amiază, 15 august 2022, o avertizare cod galben de ploi și vijelii valabilă pentru 29 de județe din România.

Avertizarea intră în vigoare luni, 15 august, la ora 11:00 și este valabilă până seara la ora 22:00.

Citește și: Informare meteo de vreme rea: Coduri roșu, portocaliu și galben de furtuni, cu ploi torențiale, vânt și grindină. HARTA

Potrivit ANM, județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

cod galben

Potrivit meteorologilor, la munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Moaștele Sfântului Nicolae aduse la o biserică din Florești, alături de icoana făcătoare de minuni a ierarhului

Publicat

biserica sf dumitru floresti.jpg

Biserica „Sfântul Dumitru” din Florești va găzdui, în perioada 25-27 octombrie 2024, o serie de evenimente religioase cu prilejul hramului parohiei. Punctul central al evenimentelor va fi prezența moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, aduse de la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din București, alături de icoana făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae.

Moaștele vor rămâne la biserică până luni dimineața, 28 octombrie, oferind credincioșilor ocazia de a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

21 octombrie: Sfinţii Cuvioşi Mărturisitori, sărbătoriți de Biserica Ortodoxă. Au fost canonizați în1955 la Alba Iulia

Publicat

21 octombrie: sfinţii cuvioşi mărturisitori, sărbătoriți de biserica ortodoxă. au

Sfinţii Cuvioşi Mărturisitori sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă Română în 21 octombrie. Este vorba despre Visarion, Sofronie şi Sfântul Mucenic Oprea împreună cu Sfinţii Preoţi Mărturisitori Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel.

Sunt considerați mărturisitori ai credinţei ortodoxe. Aceștia au fost trecuţi în rândul sfinţilor de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române pentru lupta lor de apărare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Primul concurs de bonsaistică din România la Cluj-Napoca: Carpathian Bonsai Cup. Cursuri de inițiere în arta bonsai

Publicat

whatsapp image 2024 10 20 at 13.42.06 1 e1729422028647.jpeg

Primul concurs de bonsaistică din România- Carpathian Bonsai Cup, a avut loc la Cluj-Napoca în cadrul celei de-a V-a ediții a expoziției anuale, fiind organizat de Asociația Napoca Bonsai și a adus în atenția publicului o colecție impresionantă de bonsai valoroși din întreaga lume.

Expoziția de la Centrul de Cultură Urbană Casino a oferit clujenilor o ocazie rară de a admira specii diverse de copaci, atât autohtone, cât și tropicale, originare din alte…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Accident rutier grav la Alba Iulia. Două persoane rănite după ce trei mașini s-au lovit într-o intersecție din oraș

Publicat

foto video: accident rutier grav la alba iulia. două persoane rănite

Un accident rutier grav s-a petrecut duminică seara pe Bd Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, în cartierul Ampoi I. Trei mașini s-au lovit în zona intersecției cu strada Livezii.

Două persoane au fost transportate la spital.

Potrivit unor date de la fața locului, este vorba despre o neacordare de prioritate.

În accident au fost implicate un SUV Hyundai, un BMW și un Ford.

Impactul a fost destul de puternic,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe