Connect with us

EVENIMENT

INFOTRAFIC: Se circulă în condițiile unui carosabil umed pe mai multe drumuri din sudul și centrul țării

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, duminică dimineață, se circulă în condițiile unui carosabil umed pe mai multe drumuri din sudul și centrul țării.

Se circulă în condițiile unui carosabil umed pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN7 Pitești-Sibiu.

Potrivit sursei citate, la ora 06.45, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile. 

Drumuri închise sau deviate

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, începând din data de 8 octombrie, pentru siguranța participanților la trafic, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

Până la finalul lunii noiembrie a.c., pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 31+500 de metri – 36+150 de metri, traficul se desfășoară deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60 km/h. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

De asemenea, a fost închis și nodul rutier de la kilometrul 35 care face accesul la și dinspre localitățile Fundulea și Nana, județul Călărași, pe sensul Constanța – București.

Până la jumătatea lunii decembrie 2021, se aplică o restricție de circulație pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 13+300 de metri – 13+360 de metri, în localitatea Glina, județul Ilfov, pentru a permite realizarea unui pilon pentru autostrada A0. Din acest motiv, traficul se desfășoară doar pe banda a doua.

Începând din data de 1 octombrie 2021, în vederea executării lucrărilor de reparații pe Podul Borcea, situat pe autostrada A2, la km 149+680 de metri,  se închide calea 1 de rulare (București – Constanța), traficul rutier fiind deviat pe calea 2 (Constanța-București), unde se va circula în ambele sensuri pe sectorul cuprins între kilometrii 144+250 de metri – 146+883 de metri.

De asemenea, și pe tronsonul kilometric 160+160 de metri – 156+933 de metri al autostrăzii A2, traficul se desfășoară deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60 km/h. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

Recomandări pentru șoferi

Ținând cont de faptul că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed (de ploaie), polițiștii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Bazinul Olimpic de înot din Alba Iulia își redeschide porțile cu dotări la standarde internaționale

Publicat

foto: bazinul olimpic de înot din alba iulia își redeschide

Primăria Alba Iulia anunță redeschiderea Bazinului Olimpic de Înot, un simbol al orașului, acum modernizat la standarde internaționale. Implementarea noilor tehnologii asigură o reducere cu peste 60% a consumurilor energetice și a emisiilor. 

Evenimentul marchează finalizarea unui amplu proiect de eficiență energetică, finanțat prin generozitatea granturilor norvegiene și coordonat de Innovation Norway,  în cadrul Programului „Energie în România”.

Bazinul Olimpic se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Publicat

1714140859 ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat a fost lovit de o mașină, vineri, în Turda, pe str. Victoriei. A intervenit ISU Cluj, care îi acordă primele îngrijiri.

Din informațiile primite, bărbatul ar fi în stare gravă.

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Update:

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit de puține momente pentru a acorda primul ajutor calificat unui tânăr implicat într-un accident rutier,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

(P) Comunicat de presă: Silviu Ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând Zlanta oraș frumos, modern, european

Publicat

(p) comunicat de presă: silviu ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând

”Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31 (treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările  spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate.

Din ce în ce mai mulți oameni consideră Zlatna drept oraș model în România, de management public performant, dezvoltare durabilă, bune practici, accesare și folosire a fondurilor europene. Planul Ponoran pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marcel Ciolacu despre banii pentru pensii și salarii: Lucrurile sunt sub control, banii sunt măsurați

Publicat

video: guvernul vrea să facă mai atractive posturile din mai,

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, inclusiv pentru profesori.

„Sunt toţi banii, măsuraţi (…). Luni de dimineaţă, periodic, am cu domnul ministru, cu vicepremierii… Repet, lucrurile sunt sub control.

Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori.

Cu adevărat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti pe la Justiţie în care sunt nişte sume, câteodată mă ia şi pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe