Connect with us

SOCIAL

Infractori la 15 ani: Doi adolescenți au dat 11 spargeri în magazine din București

Publicat

catuse

Doi adolescenţi, ambii în vârstă de 15 ani, au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea a 11 infracţiuni de furt şi tentative de furt din mai multe societăţi comerciale, fapte comise pe raza sectorului 3.

„În perioada octombrie 2018 – martie 2019, poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale – Secţia 23 Poliţie au documentat activitatea infracţională a doi tineri, ambii de 15 ani, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din diferite societăţi comerciale. Din datele şi probele administrate în cauză, în sarcina bănuiţilor au fost reţinute 11 infracţiuni de furt şi tentative de furt din mai multe societăţi, toate aflate pe raza sectorului 3”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2018, între 19,30 – 07,30, cei doi ar fi pătruns în incinta unui punct termic, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice. Ulterior, pe 26 noiembrie 2018, în jurul orei 21,00, prin forţarea sistemului de asigurare al uşii de acces, au pătruns într-o cofetărie, de unde ar fi sustras suma de 3.500 lei.

În noaptea de 10 spre 11 ianuarie, prin spargerea geamului uşii de acces, tinerii ar fi pătruns într-un magazin, fără a sustrage bunuri. Apoi, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, prin forţarea sistemului de asigurare al uşii de acces, ar fi pătruns în incinta unui punct de optică medicală şi reparaţii de ceasuri, de unde ar fi sustras mai multe ceasuri de diferite mărci.

Pe 20 ianuarie, în jurul orei 15,30, ar fi sustras din incinta unei societăţi aproximativ 60 kg materiale neferoase, pe care ulterior le-ar fi valorificat la un centru de colectare fier vechi.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat, cu cei doi în stare de arest preventiv. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Traian Băsescu mai găsește o soluție. Cere revizuirea sentinței de colaborator al Securității

Publicat

basescu 1

Fostul președinte Traian Băsescu cere revizuirea sentinței de colaborator al fostei Securități.

Curtea de Apel București a programat primul termen în octombrie.

ICCJ a stabilit, pe 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, decizia fiind definitivă.

În urma acestei decizii, Băsescu şi-a pierdut beneficiile care decurg din calitatea de fost preşedinte. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost suplimentat bugetul care permite angajarea şomerilor de peste 45 de ani şi a ucenicilor. Precizările ministrului Muncii

Publicat

Arhivă foto

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) va suplimenta fondurile destinate angajării şomerilor în vârsta de peste 45 ani, a ucenicilor, a şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, bugetul MMPS, la capitolul „Asistenţă socială”, a fost majorat, în urma rectificării bugetare, cu 400 de milioane de lei, astfel încât angajatorii vor putea încheia noi convenţii pentru angajarea categoriilor sociale vulnerabile.

„Fondurile erau suficiente până la sfârşitul anului, dar prin această rectificare bugetară sunt şi bani suplimentari pentru a încheia noi convenţii.

PSD îşi doreşte să sprijine mediul de afaceri, să păstreze locurile de muncă din sistem, dar şi să creeze alte locuri de muncă. Sprijinim mediul de afaceri, astfel încât să îşi califice oamenii la locul de muncă prin măsura uceniciei”, a afirmat Budăi.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni, în condiţiile prevăzute de art.85 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, statul subvenţionează cheltuielile cu forţa de muncă pentru încadrarea de persoane cu handicap, pentru angajarea şomerilor care în termen de cinci ani de la angajare îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensie anticipată parţială sau limită de vârsta, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensie anticipată.

În acelaşi timp, din bugetul MMPS se subvenţionează angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, acordând o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare pentru fiecare ucenic angajat in baza contractului de ucenicie. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cifrele reale ale exodului. Câţi români mai sunt în ţară

Publicat

oameni

Datele culese de recenzori vor arăta că sunt 21 de milioane de români „după domiciliu” (cei de acasă plus cei care lucrează în străinătate) şi 19 milioane „după reşedinţă” (doar cei care locuiesc în România), spune Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, potrivit ZF.

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor s-a încheiat duminică, 31 iulie, iar datele parţiale vor fi publicate în decembrie. Operațiunea a început la jumătatea lui martie cu aşa numita „autorecenzare” (înscrierea electronică).

„Datele parţiale vor fi publicate în decembrie iar datele finale în 2023. Este complet diferit de recensământul din 2011 când datele au fost culese pe hârtie şi am avut nevoie de un an de zile să le încărcăm pe un suport electronic.

Acum totul este într-o bază de date”, a spus Tudorel Andrei, într-o discuţie telefonică cu reporterul Ziarului Financiar.

Recensământul, care se organizează o dată la zece ani (a fost amânat acum cu un an, din cauza pandemiei COVID-19) este aşteptat nu doar de „gură cască”, ci de tot mediu social şi economic. Companiile de îmbrăcăminte vor să afle ce să producă: haine de nuntă sau de priveghi, în funcţie de vârsta populaţiei. Companiile alimentare, la fel.

Mediul politic este, la rându-i, atent pentru că unu-i mesajul pe care-l transmiţi unui adolescent şi altul este mesajul transmis unui adult. În plus, de pildă, în instituţiile UE, numărul de poziţii este stabilit în funcţie de numărul populaţiei unei ţări.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesajul transmis de Gabriela Firea, cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului: „În România, serbăm astăzi un sfert din populație”

Publicat

gabriela firea ziua tineretului sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Ministrul Familiei Gabriela Firea spune că în România sunt peste 5,5 milioane de tineri, între 14 și 35 de ani. Serbăm astăzi un sfert din populație, spune ministrul într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului.

„La mulți ani, tinerilor! Azi este ziua voastră, a tuturor tinerilor din lume. Din 1999 încoace, în fiecare zi de 12 August sărbătorim Ziua Internațională a Tineretului”, a scris vineri pe Facebook Gabriela Firea.

Ea spune că una dintre marile realizări reușite este aprobarea Legii Tinerilor.

„În sfârșit, există un document care îi apără și sprijină pe tineri, dar care obligă și autoritățile să le acorde acestora importanța cuvenită. Tot împreună vom reuși realizarea Strategiei naționale a tinerilor”, afirmă Gabriela Firea.

Ea amintește de programele majore adresate tinerilor: Family Start, ajutor financiar sub forma unui credit garantat de stat pentru familiile la început de drum, și Student Invest, ajutor financiar, sub forma unui credit garantat de stat pentru studenții din România.

Ministrul Familiei anunță că la concursul național de proiecte pentru tineri și studenți au fost înscrise în concurs 53 de proiecte pentru tineri și 36 de proiecte pentru studenți. Cele mai bune vor primi finanțare din partea ministerului.

„În România, serbăm astăzi un sfert din populație pentru că avem peste 5,5 milioane de tineri, între 14 și 35 de ani, potrivit ultimelor date statistice”, adaugă ministrul.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe