ACTUALITATE
Înghețată cu spirulină și cătină sau ceai de clorofilă și tapioca, prezentate de studenții USAMV Cluj la FZB Innovation Day
Studenții de la Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii Cluj își vor prezenta proiectele la cea de a treia ediție a evenimentului FZB Innovation Day, care are loc în data de 14 aprilie.
Între produsele inovative înscrise în competiția din acest an se află înghețata cu spirulină și cătină, băutura probiotică cu fructul dragonului sau mango și miere cu cătină, ceai de clorofilă și tapioca, molecular coffee, dar și o cremă reparatoare pentru mâini cu taurină, extract de pelin și celule stem vegetale.
„Evenimentul reprezintă un prilej de diseminare și creștere a vizibilității activității de cercetare și producție din facultatea noastră. Organizat în fiecare an, urmărește evidențierea colaborării cu cadre didactice ale facultății, dar și cu unități de producție.
Studenții de la toate specializările și toți anii de studii își prezintă produsele, acceptă idei și oferă informații celor interesați despre procesele tehnologice, de producție sau inovare. Evenimentul este interactiv, fiind gândit ca un concurs public de idei, cu degustare de produs și premii”, spune decanul FZB, prof. dr. Daniel Dezmirean.
Prezentarea produselor va avea loc în holul din fața Amfiteatrului Roșu de la Biblioteca USAMV Cluj-Napoca, începând cu ora 11.00.
Sursa/Foto: USAMV Cluj
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Citește mai mult pe Botosani24.ro