Connect with us

EVENIMENT

Înghețul în SUA va doborî recorduri în ajunul Crăciunului

Publicat

aer polar frig e1610637171992.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Aerul arctic care a cuprins o mare parte din Statele Unite ale Americii în această săptămână, perturbând viața de zi cu zi și călătoriile de sărbători pentru milioane de americani, ar urma să producă cel mai friguros Ajun de Crăciun înregistrat vreodată în mai multe orașe, din Pennsylvania până în Florida.

Temperaturile sunt prognozate să atingă vineri, conform Reuteers, un maxim de doar 8 grade Fahrenheit (-13 grade Celsius) în Pittsburgh, cel mai mare oraș din vestul statului Pennsylvania, depășind precedenta cea mai scăzută temperatură din toate timpurile din ajunul Crăciunului, de 13 grade F, stabilită în 1983, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie (NWS).

Capitalele Floridei și Georgiei – Tallahassee și Atlanta – ar urma să înregistreze, de asemenea, cele mai scăzute temperaturi maxime din timpul Ajunului Crăciunului, în timp ce Washington, D.C., ar urma să cunoască cea mai rece zi de 24 decembrie din 1906 încoace.

Această avalanșă de recorduri de temperaturi scăzute de Crăciun a fost prognozată în condițiile în care un ger accentuat de vânt a continuat să învăluie o mare parte din cele două treimi estice ale națiunii.

Frigul arctic s-a combinat cu căderi abundente de zăpadă și vânturi puternice care au ajuns vineri din regiunea Marilor Lacuri în văile superioare ale Mississippi și Ohio pentru a face ravagii în sistemele de energie electrică, pe șosele și în traficul aerian comercial.

Vremea de iarnă extremă a dus la cel puțin cinci decese vineri.

Doi automobiliști au fost uciși și numeroși alții au fost răniți într-un carambol de 50 de vehicule care a închis autostrada Ohio Turnpike în ambele sensuri în timpul unui viscol în apropiere de Toledo, ceea ce a forțat evacuarea cu autobuzul a automobiliștilor blocați pentru a nu îngheța în mașini, au declarat autoritățile.

Înghețul în SUA va doborî recorduri în ajunul Crăciunului. Până la 1,5 milioane de locuințe și companii din SUA au rămas fără curent electric vineri

Alte trei decese legate de vreme au fost confirmate în statul vecin Kentucky – două în urma unor accidente de mașină și o persoană fără adăpost.

Ploaia înghețată și gheața de la o furtună separată din Pacific Northwest au făcut ca și acolo călătoriile să fie cu probleme.

De la granița canadiană până la cea mexicană și de la o coastă la alta, aproximativ 240 de milioane de persoane în total se aflau vineri sub avertismente și recomandări privind vremea de iarnă, potrivit serviciului meteorologic.

În condițiile în care sistemele de energie din întreaga țară au fost puse la încercare de cererea tot mai mare de căldură și de avariile provocate de furtună la liniile de transmisie, până la 1,5 milioane de locuințe și companii din SUA au rămas fără curent electric vineri, potrivit site-ului de monitorizare Poweroutage.us.

Întreruperile au perturbat rutina zilnică și planurile de vacanță pentru milioane de americani în timpul uneia dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie din an.

Asociația Americană a Automobilului a estimat că 112,7 milioane de persoane au planificat să se aventureze la 80 km sau mai mult de acasă între vineri și 2 ianuarie, dar vremea furtunoasă din acest weekend a făcut ca mulți dintre ei să rămână acasă.

Înghețul în SUA va doborî recorduri în ajunul Crăciunului. Centre de încălzire, deschide în biblioteci și secții de poliției

Mai mult de 5.700 de zboruri americane au fost anulate vineri, potrivit serviciului de urmărire a zborurilor FlightAware, în timp ce condițiile de viscol au paralizat practic deplasările rutiere în unele regiuni.

Orașul Buffalo și comitatul înconjurător de pe marginea lacului Erie, în vestul statului New York, au impus interdicție de circulație, iar toate cele trei poduri de trecere a frontierei din zona Buffalo au fost închise traficului de intrare din Canada din cauza vremii.

Vremea severă a determinat autoritățile din întreaga țară să deschidă centre de încălzire în biblioteci și secții de poliție. Provocarea a fost agravată de afluxul de migranți care traversează cu miile granița de sud a SUA în ultimele săptămâni.

Frigul năprasnic intensificat de vânturile puternice s-a extins până la granița dintre SUA și Mexic, coborând factorul de răcire a vântului de la minus 18 la minus 13 grade Celsius în El Paso, Texas.

Expunerea la astfel de condiții poate provoca degerături în câteva minute.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură” în Alba. Elevii premiați și cei calificați la etapa națională

Publicat

rezultate la concursul național ”universul cunoașterii prin lectură” în alba.

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană Alba, au fost comunicate de inspectoratul școlar. Au participat 100 elevi din unitățile de învățământ din mediul rural din județ.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

Publicat

parc nou manastur.jpg

Un parc a luat locul unei centrale termice în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Zona este acum un loc unde mănășturenii, mici și mari, se bucură de relaxare și mișcare.

Proiectul realizat în cartierul Mănăștur de Primăria Cluj-Napoca a inclus demolarea centralei termice, care se afla între blocuri.

Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

„Clujul cartierelor:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de protecție doar pe hârtie: Un bărbat din Cugir și-a tâlhărit fosta iubită. Nu avea voie să se apropie de ea

Publicat

ordin de protecție doar pe hârtie: un bărbat din cugir

Ordinele de protecție de multe ori sunt încălcate de către bărbații agresivi. În lipsa unor măsuri reale de protecție, precum brățările electronice de monitorizare, femeile abuzate sunt în continuare în pericol. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe