EVENIMENT
Iniţiativa „Plantăm fapte bune în România”: 1.000.000 de puieţi plantaţi cu ajutorul voluntarilor, în mai multe județe din țară

Peste 1.000.000 de puieţi au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor de către iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”. Numai în această toamnă, 2.200 de voluntari au plantat aproape 73.000 de pomi în 9 județe din țară.
Chiar dacă seceta din acest an a determinat amânarea unor acţiuni programate în această toamnă, echipa organizatorică a reuşit să organizeze împăduriri noi sau completări ale unor plantaţii existente în localităţi din 9 judeţe ale României. 2.200 de voluntari au plantat aproape 73.000 de puieţi pe o suprafaţă de 13,5 hectare în următoarele localităţi: Roşia Montană şi Abrud (jud. Alba), Scorţoasa (jud. Buzău), Vidra şi Câmpeni (jud. Cluj), Constanţa (jud. Constanţa), Şotânga (jud. Dâmboviţa), Mârşani (jud. Dolj), Comana (jud. Giurgiu), Tătaru (jud. Prahova), Sînmihaiu Român (jud. Timiş) şi Broşteni (jud. Vrancea).
„Pe măsură ce se apropie de stadiul de masiv, plantaţiile noastre au tot mai puţină nevoie de ajutor. Câteva dintre ele deja sunt păduri. Am ajuns la finalul celui de-al nouălea an de plantări şi la un milion de puieţi plantaţi, ceea ce ne bucură, ne dă încredere dar ne responsabilizează şi mai mult. Şi noi creştem cu fiecare an care trece şi avem ca ţintă propria noastră „stare de masiv”, una în care să fim cu toţii pe deplin conştienţi de importanţa pădurilor şi de rolul lor în viaţa comunităţilor umane”, a declarat Marin Toma, preşedintele Asociaţiei EcoAssist, reprezentantul legal al iniţiativei naţionale de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”.
De asemenea, patru dintre acţiunile din acest an au făcut parte din programul „Spre plantarea ZERO WASTE” – strategia pe termen mediu prin care echipa organizatorică îşi propune să reducă deşeurile generate în timpul plantării. Cu ajutorul voluntarilor plantatori, deşeurile au fost colectate separat, pe 5 fracţii, dintre care 4 au avut destinaţia: reutilizare, reciclare şi compost.

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit miercuri dimineață la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, la kilometrul 11.
Apelul de urgență a venit la ora 04.08, iar la misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
În accident au fost implicate o autoutilitară și un autoturism, însă nu au existat victime încarcerate. În cele din urmă, doi bărbați de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Sălciua. Primăria Sălciua se pregătește pentru extinderea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Sub Piatră, Dumești și Roine, printr-o investiție estimată la peste 12 milioane de lei.
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat la sfârșitul lunii martie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere retea de canalizare în comuna Sălciua”.
La ora…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Jandarmii clujeni în acțiune, de ziua lor. Demonstrații antitero, de arte marțiale sau cu câinii de serviciu

Jandarmii clujeni au sărbătorit, marți, 175 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române printr-o ceremonie militaro-religioasă la sediul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, în cadrul căreia au fost prezentate demonstrații anti-tero, de arte marțiale sau cu câinii de serviciu.
Comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj, col. Sebastian Clițan, a declarat că Jandarmeria este, azi, una dintre cele mai importante instituții a MAI, prezentă,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Emil Boc, profesor voluntar de istorie în cadrul programului de mentorat pentru Bacalaureat: „Acolo mă mai pricep și eu”

Primarul Emil Boc a anunțat că intenționează să se înscrie ca profesor voluntar de istorie în cadrul programului de mentorat inițiat de Primăria Cluj-Napoca pentru pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat.
Programul, desfășurat la Centrul pentru Tineret, a atras până acum 56 de tineri, care vor beneficia, începând din 7 aprilie, de meditații gratuite la română, matematică, istorie și alte discipline esențiale pentru Bac.
Edilul a felicitat echipa…
Citește mai mult pe Cluj24.ro