Connect with us

EVENIMENT

Capacitatea de cazare turistică a scăzut anul trecut cu 27,8%

Publicat

h

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire a fost în 2020 cu 27,8% mai mică faţă de anul precedent, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

În anul 2020, hotelurile au deţinut cea mai mare pondere (60,1%) în totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune, fiind urmate de pensiuni agroturistice (13,4%), pensiuni turistice (11,3%), vile turistice (4,4%), hosteluri (3,6%), moteluri (2,9%), iar restul tipurilor de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică (4,3%).

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost anul trecut de 22,9% pe total structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare.

Numărul de turişti români cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 92,8% din total sosiri. Comparativ cu anul 2019, numărul sosirilor a coborât cu 52,3% pe total, numărul de sosiri ale turiştilor români înregistrând o scădere cu 44,5%, iar cel al turiştilor străini o diminuare cu 83%.

Numărul de înnoptări ale turiştilor români cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 93,1% din total cazări. Comparativ cu anul 2019, numărul total de înnoptări s-a redus cu 51,6%, numărul de înnoptări ale turiştilor români înregistrând o scădere cu 45,3%, iar cel al turiştilor străini cu 81,1%.

Sosirile vizitatorilor străini în România în anul 2020 au fost de 5.022.700, în scădere cu 60,8% faţă de anul 2019. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii străini pentru călătoriile către România (82,6% din numărul total de sosiri); restul călătoriilor au fost efectuate cu mijloace de transport aerian (14,5%), naval (2%) şi feroviar (0,9%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate au fost de 9.510.100, în scădere cu 58,8% faţă de anul 2019. Cea mai mare parte a călătoriilor vizitatorilor români în străinătate a fost realizată cu mijloace de transport rutier (71%); restul călătoriilor au fost efectuate cu mijloace de transport aerian (28,3%), feroviar (0,4%) şi naval (0,3%).

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor și montează încă un aparat de plată parcări. LISTA locațiilor

Publicat

primăria alba iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor și

Primăria Alba Iulia cumpără servicii de întreținere a parcometrelor din parcările cu plată și va instala încă un aparat, cu softul aferent, într-o nouă locație. În municipiu, sunt deja instalate 32 de parcometre, ce pot elibera tichete de parcare. Cele două proceduri de achiziție au fost demarate, cu termen 14 iulie. 

Potrivit datelor primăriei, în Alba Iulia sunt 32 de parcometre de tip Flowbird, prevăzute cu panouri solare și acumulatori. Acestea au fost achiziționate și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noile măsuri fiscale, aprobate de Guvern. Proiectul ajunge la Parlament pentru procedura de angajare a răspunderii Executivului

Publicat

noile măsuri fiscale, aprobate de guvern. proiectul ajunge la parlament

Noile măsuri fiscale au fost aprobate, vineri, de Guvern. Premierul Ilie Bolojan a anunțat că proiectul cu pachetul de măsuri fiscale va fi depus la Parlament, prin procedura de asumare a răspunderii Executivului.

”Ne propunem ca după ședința de guvern să depunem acest proiect la Parlament, iar cel mai târziu marți, data ședinței ECOFIN, să intrăm pe ultima parte a procedurii parlamentare de asumare a răspunderii, după preluarea amendamentelor și analizarea acestora în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două comune din Cluj nu au medic de familie. Peste 2.700 de oameni, nevoiți să meargă în altă localitate 

Publicat

medic familie stetoscop pixabay e1732275868499.jpg

În județul Cluj, două comune se confruntă cu lipsa medicilor de familie, iar locuitorii sunt nevoiți să apeleze la serviciile medicale din alte localități.

Este vorba despre comunele Bobâlna și Așchileu Mare, ambele cu peste 1.300 de locuitori, între care bătrâni și copii.

Două comune din Cluj nu au medic de familie

La nivelul județului, în mediul rural sunt active 97 de contracte de furnizare de servicii medicale în asistență medicală primară. Acestea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Start Up Nation 2025: ministrul Economiei anunță deblocarea programului. Cât este finanțarea

Publicat

start up nation 2025: ministrul economiei anunță deblocarea programului. cât

Start Up Nation 2025: Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Miruță, anunță deblocarea programului Startup Nation 4. Finanțarea europeană de 444 de milioane de euro, în total.

”Astăzi am semnat ordinul de ministru (…) Inițial, tot proiectul de 444 milioane de euro era blocat, pentru că nu se atinsese pragul minim de 25.000 de aplicanți sub 30 de ani. Am păstrat această condiție, dar am găsit o soluție corectă: l-am spart și împărțit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe