Connect with us

EVENIMENT

Capacitatea de cazare turistică a scăzut anul trecut cu 27,8%

Publicat

h

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire a fost în 2020 cu 27,8% mai mică faţă de anul precedent, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

În anul 2020, hotelurile au deţinut cea mai mare pondere (60,1%) în totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune, fiind urmate de pensiuni agroturistice (13,4%), pensiuni turistice (11,3%), vile turistice (4,4%), hosteluri (3,6%), moteluri (2,9%), iar restul tipurilor de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică (4,3%).

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost anul trecut de 22,9% pe total structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare.

Numărul de turişti români cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 92,8% din total sosiri. Comparativ cu anul 2019, numărul sosirilor a coborât cu 52,3% pe total, numărul de sosiri ale turiştilor români înregistrând o scădere cu 44,5%, iar cel al turiştilor străini o diminuare cu 83%.

Numărul de înnoptări ale turiştilor români cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 93,1% din total cazări. Comparativ cu anul 2019, numărul total de înnoptări s-a redus cu 51,6%, numărul de înnoptări ale turiştilor români înregistrând o scădere cu 45,3%, iar cel al turiştilor străini cu 81,1%.

Sosirile vizitatorilor străini în România în anul 2020 au fost de 5.022.700, în scădere cu 60,8% faţă de anul 2019. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii străini pentru călătoriile către România (82,6% din numărul total de sosiri); restul călătoriilor au fost efectuate cu mijloace de transport aerian (14,5%), naval (2%) şi feroviar (0,9%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate au fost de 9.510.100, în scădere cu 58,8% faţă de anul 2019. Cea mai mare parte a călătoriilor vizitatorilor români în străinătate a fost realizată cu mijloace de transport rutier (71%); restul călătoriilor au fost efectuate cu mijloace de transport aerian (28,3%), feroviar (0,4%) şi naval (0,3%).

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. PSD Cluj și-a validat majoritatea candidaților la alegerile locale. Au rămas 3 necunoscute

Publicat

img 20240323 wa0093 1.jpg

Consiliul Politic Județean al Partidului Social Democrat (PSD) din Cluj s-a întrunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru validarea candidaților pentru funcțiile de primar în județul Cluj, în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie.

”În urma unei analize atente a contextului politic și social din județul Cluj, precum și a discuțiilor ample desfășurate între reprezentanții partidului și membrii săi, Consiliul Politic Județean al PSD Cluj a stabilit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România în săptămâna 25 – 31 martie 2024: Ploi și instabilitate atmosferică, apoi temperaturi de vară. Prognoza meteo

Publicat

vremea în românia în săptămâna 25 – 31 martie 2024:

Vremea în România în săptămâna 25 – 31 martie 2024: Ploi și instabilitate atmosferică, apoi temperaturi de vară. Prognoza meteo. Ultima săptămână a lunii martie va fi una care aduce schimbări bruște de vreme.

Va fi o săptămână care începe cu ploi – posibil însemnate cantitativ, potrivit prognozemeteo.ro. Primele zile ale săptămânii 25 – 31 martie 2024 vor mai aduce episoade de instabilitate atmosferică. Apoi, în weekend, vom avea un episod consistent de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesajul premierului Ciolacu pentru polițiști, de Ziua Poliției: Să trateze cu maximă seriozitate lupta cu traficanții de droguri

Publicat

video: guvernul vrea să facă mai atractive posturile din mai,

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj pentru Poliția Română, luni 25 martie. 

De ziua Poliției Române, Ciolacu le-a cerut polițiștilor să trateze cu maximă seriozitate lupta împotriva traficului de droguri. 

„Aş dori să remarc şi faptul că, odată cu avansul tehnologic şi cu democratizarea accesului la informaţii, infracţiunile evoluează şi se diversifică. România este o ţară deschisă, iar asta ne face expuşi la circuitele infracţionale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

12 persoane INTOXICATE la locul de muncă, în Câmpia Turzii. A fost ACTIVAT Planul Roșu de intervenție

Publicat

scara isu e1711366334224.jpg

12 persoane s-au intoxicat cu o substanță la locul de muncă, în Câmpia Turzii. Operatorul economic  a solicitat intervenția ISU Cluj. 

„La nivelul dispeceratului Integrat ISU-SAJ a fost primită o solicitare de la un operator economic situat pe strada Laminoriștilor din municipiul Câmpia Turzii, care a anunțat faptul că 12 persoane s-ar fi intoxicat cu o substanță.

12 persoane INTOXICATE la locul de muncă, în Câmpia Turzii. A fost ACTIVAT Planul Roșu de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe