Connect with us

EVENIMENT

Înscrierile pentru a a doua etapă de vaccinare încep în 15 ianuarie. Cum se face programarea

Publicat

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare va fi operaţională începând din data de 15 ianuarie, ora 15.00.

„În ceea ce priveşte modalitatea de programare, platforma va fi gata pe 15 ianuarie, de la ora 3.00 (15,00 – n.r.) se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani – programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center.

Şi aici, ca noutate, vom avea un număr unic, la nivel naţional – 021 414 44 25. Sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele de 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare se poate face prin direcţia de asistenţă socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor, care pot să-şi facă cont şi să înscrie până la maximum 10 persoane din aceeaşi familie”, a declarat Gheorghiţă la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, în etapa a doua vor intra în acelaşi timp atât persoanele care sunt la grupa de risc pentru forme severe, persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice, precum şi persoanele care deservesc activităţi esenţiale.

Valeriu Gheorghiţă a mai explicat că programările persoanelor care au peste 65 de ani și ale celor cu boli cronice se pot face individual, prin medicii de familie, prin serviciile de call center, prin direcțiile de asistență socială și prin aparținători.

În cazul persoanelor care deservesc activități esentiale, programarea se face prin angajator, dar beneficiarii pot alege ziua și locul unde vor să se vaccineze.

Peste șase milioane de persoane ar putea să fie vaccinate în etapa a II-a. Din estimările autorităților, doar 50% dintre aceste persoane vor accepta să se vaccineze în perioada următoare.

Pentru persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani, a mai precizat el, programarea se face „în mod corect, prin medicul de familie”.

„Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin direcţia de asistenţă socială sau prin intermediul aparţinătorilor”, a adăugat Gheorghiţă.

Pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale, programarea se poate face prin angajator şi, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are angajate sau în contract de prestări pentru acele activităţi esenţiale, beneficiarul poate să-şi stabilească, după ce este validat de angajator, ziua şi centrul unde vrea sa meargă să se vaccineze, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiţă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști

Publicat

prognoza meteo anm pe regiuni, până în 5 mai. cum

Prognoza meteo ANM pe regiuni, până în 5 mai. Cum va vremea de Florii și de Paști. Chiar dacă în această săptămână vor fi alternanțe termice semnificative, cu zile în care va fi mai frig decât de obicei, vremea se va schimba odată cu ultimele zile ale lunii aprilie. 

Potrivit meteorologilor, de Florii vremea va fi frumoasă în mare parte din țară și este posibil ca ploile să lipsească. Apoi, în preajma Sărbătorilor de Paști vremea intră într-un proces de răcire….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Sistare temporară a gazului în 5 localități din județul Cluj. Anunțul Delgaz Grid

Publicat

gaz pixabay.webp.webp

Pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaz, marți, 23 aprilie., începând cu ora 09.00 până miercuri, 24 aprilie ora 12.00, în 5 localități din județul Cluj:  Soporu de Câmpie, Iacobeni, Iacobeni-Valea Largă, Cătunu Morii, Fânațe-Ceanu Mare.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din comuna Bucium, prins de polițiști băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. S-a ales cu dosar penal

Publicat

1660556213 etilotest.jpg

Un șofer în vârstă de 31 de ani din comuna Bucium a fost prins de polițiștii din Hunedoara în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Hunedoara, la data de 19 aprilie 2024, în jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bucium, județul Alba, care se deplasa pe DN 76, din direcția Vața de Jos –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Pod din spaghete Barilla nr. 7 al echipei de studenți UTCN, locul 3 la un concurs în Slovenia.

Publicat

img 5525 e1713713971701.jpeg

O echipă de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) a obținut locul 3 la un concurs în Slovenia, cu un pod din spaghete care a rezistat la o încărcătură de 56 de kilograme.

Șef lucrări dr. ing. Cristian Mojolic, coordonatorul echipei de studenți, a declarat pentru Cluj24 că, la concursul desfășurat în orașul Maribor, au fost înscrise 33 de echipe din 4 țări, formate din studenți sau liceeni.

”Concursul din paste făinoase <<How strong is the…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe