Connect with us

EVENIMENT

INSP: 40 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron – confirmate în ultima săptămână

Publicat

Arhivă foto

În perioada 29 ianuarie – 4 februarie, conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 40 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, dintre care opt au fost identificate ca „variante de interes”.

Cele 40 secvenţieri au fost raportate de Institutul Naţional „Matei Balş”- 30 şi INCDMM „Cantacuzino” – 10.

Potrivit INSP, până în prezent, au fost confirmate 207 cazuri cu sub-varianta BA.2.75, 567 cazuri cu BQ.1, 406 cazuri cu sub-varianta XBB, 484 cu sub-varianta XBB.1.5 şi 169 cu sub-varianta XBB.1.5+F456L a Omicron.

Până la data de 4 februarie, au fost confirmate 9.994 cazuri cu varianta Omicron (VOC).

Dintre acestea, la 3.073 a fost detectată sub-varianta BA.2 (31%), la 62 sub-varianta BA.4 (0,62%), în timp ce la 3.481 cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5 (35%).

Conform INSP, până la data de 4 februarie, au fost raportate 21.221 de secvenţieri. Agerpre

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Parc pe 20 de hectare, cu zone de verdeață și lac, la Alba Iulia. Primăria pregătește procedura de expropriere a terenurilor

Publicat

alba iulia dro 1000x600.webp.webp

Primăria Alba Iulia pregătește amenajarea unui parc pe 20 de hectare în zona Micești – Orizont. A început procedura de achiziție publică privind serviciile de expropriere a terenurilor.

Este vorba despre obiectivul de investiții ”Parc Alba Iulia Nord cartier Micești – Orizont”. Potrivit administrației locale, va fi o zonă verde, în nordul orașului, pe o suprafață de 20 de hectare.

În Planul Urbanistic General al municipiului, locația a fost prevăzută ca zonă verde…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alin Tișe: Candidatul PNL Cluj pe lista PNL pentru europarlamentare să fie pe locul 1 sau 2. E meritocrație și corectitudine

Publicat

tise e1621337972221.jpg

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consideră că lista liberalilor pentru europarlamentare nu poate fi lăsată la cheremul celor de la București și că trebuie să se țină cont de corectitudine și meritocrație, astfel că liderul filialei județene Cluj, Daniel Buda, ar trebui să ocupe locul 1 sau 2.

”PNL a votat liste comune cu PSD la nivelul alegerilor europarlamentare însă PNL nu a votat nominal această listă care să provină de la PNL și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Electrica Furnizare, clarificări pentru clienți legate de noul sistem informatic: facturi, index autocitit și cod client nou

Publicat

contor curent 3 1000x590.jpg

Electrica Furnizare, clarificări pentru clienți legate de noul sistem informatic: facturi, index autocitit și cod client nou.

Electrica Furnizare aduce clarificări pentru clienți, după implementarea unui nou sistem informatic al companiei.

”Ca urmare a finalizării implementării unui nou sistem informatic la nivelul companiei, acțiune derulată în perioada 1 ianuarie 2024 – 15 februarie 2024, Electrica Furnizare vine în întâmpinarea clienților cu o serie de clarificări menite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Horea, Cloșca și Crișan, comemorați la Alba Iulia. Martiri eroi ai națiunii române

Publicat

live video: horea, cloșca și crișan, comemorați la alba iulia.

LIVE VIDEO: Conducătorii Răscoalei de la 1784, Horea, Cloșca și Crișan, sunt comemorați miercuri, 28 februarie, la Alba Iulia. Cu acest prilej, în oraș a fost organizat un eveniment special:

„Horea, Cloșca și Crișan, martiri și eroi ai națiunii române – Omagiu simbolic adus conducătorilor Răscoalei de la 1784”.

Manifestările vor debuta la ora 19.00, la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia, cu:

  • intonarea cu chemarea interpretată de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe