Connect with us

EVENIMENT

Inspector al Antifraudei Fiscale și 23 de vameși, anchetați de DNA pentru luare de mită și trafic de influență la Vămile Nădlac I și II

Publicat

dna
Arhivă foto

Un inspector al Direcției Generale Antifraudă Fiscală și 23 de lucrători ai Poliției de Frontieră se află sub cercetare pentru luare de mită și trafic de influență în formă continuată. Potrivit procurorilor DNA, aceștia sunt acuzați că ar fi pretins mită în sume cuprinse între 50 și 600 de euro la vămile Nădlac I și II.

Procurorii DNA Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un număr de 24 de persoane, între care un inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală și 23 de lucrători în cadrul Poliției de Frontieră.

Aceștia sunt acuzați de luare de mită și trafic de influență, comise în formă simplă și continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada mai 2022-ianuarie 2023, cei 23 de inculpați, care aveau calitatea de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani, între 50 și 600 de euro, de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari.

Inspector al Antifraudei Fiscale și 23 de vameși, anchetați de DNA pentru luare de mită și trafic de influență la Vămile Nădlac I și II. Alte persoane, urmărite de DNA

Între faptele reținute, în 12 mai 2022, unul dintre agenții de poliție, în schimbul a 100 de euro, ar fi permis ieșirea din țară a unui copil fără acordul părinților sau reprezentanților legali.

De asemenea, procurorii mai spun că în perioadele 10 august – 29 octombrie 2021 și 6 – 7 aprilie 2023, inculpatul Matei Marius Gheorghiță, în calitate de inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la o persoană suma totală de 1.200 euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să-i permită acesteia să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte care făceau parte din patrimoniul cultural național mobil (tablouri, statuete).

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural. Finanțare nerambursabilă acordată de INP

Publicat

castelul martinuzzi din vințu de jos va fi restaurat și

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a obținut, la mijlocul lunii martie, o finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei acordată de către Institutul Național al Patrimoniului (INP) prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, în vederea punerii în siguranță, conservării ruinelor și transformarea „Castelului Martinuzzi” din Vințu de Jos într-un HUB cultural.

Proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca: Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%

Publicat

impozite taxe 2.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță că locuitorii municipiu au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până pe anul 2024 până în 1 aprilie, inclusiv, pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziției.

ATENȚIE, clujeni. Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu bonificație

  • online, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic (P)

Publicat

video: mesajul primarului gabriel pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc paștele

Mesajul primarului Gabriel Pleșa pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele catolic: 

„În aceste zile, creștinii se pregătesc pentru cea mai importantă sărbătoare de peste an.

Prin post și rugăciune, cu căință și smerenie, fiecare dintre noi este chemat să conștientizeze jertfa supremă prin care am fost răscumpărați.

Celor care se vor bucura primii de Sărbătoarea Învierii creștinilor romano – catolici, reformați, unitarieni și evangheliști din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe