Connect with us

ACTUALITATE

Inspectoratul General de Aviație a scos la licitație construcția HELIPORTULUI medical de la Botoșani

Publicat

elicopter 1.jpg

Proiectul construirii unui heliport medical la Botoșani a intrat în linie dreaptă, a anunțat în această seară președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici, care a precizat că Inspectoratul General de Aviație a scos la licitație construcția heliportului medical.

Doina Elena Federovici a explicat că acesta este unul dintre proiectele cu finanțare europeană care va aduce un plus sistemului sanitar botoșănean și care a ajuns în faza licitației publice. Inspectoratul General de Aviație a scos la licitație construcția heliportului medical.

“Este un proiect care a început în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani. La finalul mandatului meu de senator, am lăsat lucrurile într-o fază avansată, iar acum acesta a ajuns să fie scos la licitație. Împreună cu autoritățile centrale facem toate eforturile pentru ca România să nu piardă, prin dezangajare, fondurile europene accesate pentru acest proiect vital sistemului sanitar din Botoșani”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici.

Heliportul va avea o suprafață de 225 de metri pătrați (15×15) și va fi construit la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Va fi destinat zborului atât pe de zi și cât noaptea. Valoarea proiectului scos la licitație este de aproximativ 1,5 milioane lei. Termenul până la care se pot depune ofertele în cadrul licitației este de 10 mai.

Constructorul care va efectua lucrarea va avea ca termen de finalizare patru luni de la emiterea ordinului de începere, a mai adăugat sursa citată.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Polo: CSM Oradea l-a readus pe Vlad Dragomirescu

Publicat

dragomirescu 040072022.jpeg

Echipa orădeană de polo CSM a început să-și întărească lotul de jucători. Clubul bihorean a anunțat luni revenirea la Oradea a lui Vlad Dragomirescu, care a evoluat ultima dată pentru echipa campioană, Steaua București.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fost șef al Arhivelor Naționale, clujeanul Ioan Drăgan, cere ieșirea arhivelor din subordinea MAI: Un sistem depășit de istorie

Publicat

ioan dragan.jpg

Fostul șef al Arhivelor Naționale și al filialei Cluj, Ioan Drăgan, consideră că atașarea Arhivelor la MAI, alături de structurile de ordine și siguranță publică, este un sistem de origine sovietică, depășit de istorie. ”Total abandonat în statele succesoare ale URSS, mai este în uz în Cehia și Slovacia, dar în condiții specifice”, a precizat acesta.

”Nu de puține ori, de-a lungul anilor, am fost întrebat, neoficial, chiar de persoane din conducerea MAI, în legătură cu prezența nefirească a ANR în cadrul ministerului. Fără a prezenta o balanță completă a avantajelor și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune a polițiștilor rutieri din Alba: Peste 165 șoferi legitimați, 42 de sancțiuni și un permis de conducere reținut

Publicat

0219b1e9 5044 42b3 83b2 a0d421991940 1000x600.jpg

Peste 165 de conducători auto au fost  legitimați de polițiștii rutieri din Alba, duminică, 3 aprilie, în cadrul unei acțiuni care a vizat creșterea gradului de siguranță publică.  Au fost controlate 119 autovehicule, 165 de șoferi au fost legitimați şi au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenţionale. 

Astfel, Poliţia Municipiului Alba Iulia împreună cu Secţiile de Poliţie Rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos, au organizat vineri o acţiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia şi în localităţile rurale arondate municipiului.

Cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: O fetiță s-a rănit după ce scara unui tobogan din Alba Iulia s-a rupt sub greutatea ei. Ce a făcut Poliția Locală

Publicat

whatsapp image 2022 07 04 at 11.35.18 1 e1656930950835 1000x600.jpeg

O fetiță a fost rănită după ce s-a accidentat la un loc de joacă din Alba Iulia. Mai exact, fetița în vărstă de 6 ani, s-a ales cu o zgârietură destul de mare pe picior, după ce scara unui tobogan s-a rupt, iar copilul a căzut cu piciorul în gol. 

Este unul dintre cazurile frecvent semnalate de părinții din Alba Iulia care se plâng de starea proastă a locurilor de joacă din oraș, de aparatele care fie au piese rupte, fie au lemnul putrezit și care ajung să fie un real pericol pentru cei mici.

Accidentul s-a petrecut în cursul săptămânii trecute, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe