Connect with us

EVENIMENT

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de peste 2,2 milioane de lei în ultima lună

Publicat

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei şi au reţinut mai mult de 2.200 kilograme de carne şi produse din carne în cadrul controalelor efectuate în perioada 29 noiembrie – 22 decembrie.

Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Totodată, a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii.

„În prima etapă a controalelor tematice desfăşurate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 8.455 de controale, în urma cărora au fost acordate 489 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.240.000 de lei. Totodată, au fost reţinute 2.515 de kg de carne şi produse din carne şi a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse”, se precizează într-un comunicat al ANSVSA transmis joi AGERPRES.

Ce au vizat controalele

Controalele au vizat 120 unităţi de abatorizare, 1.311 unităţi de procesare, tranşare şi comercializare a cărnii, 151 de unităţi de procesare din sectorul laptelui, 128 de unităţi de procesare produse de pescuit sau pescării, 16 centre de ambalare ouă, 295 de unităţi de depozitare, 4.158 de unităţi de alimentaţie publică, 456 de unităţi de patiserie/cofetărie, 137 de unităţi de panificaţie, 43 de pensiuni,194 de pieţe şi 284 de unităţi de depozitare legume şi fructe.

De asemenea, au fost realizate 1.162 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, pentru a se verifica respectarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind transportul animalelor şi al produselor alimentare de origine animală şi nonanimală. O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării respectării restricţiilor sanitare veterinare impuse pentru mişcarea porcinelor din zonele afectate de focare active de pestă porcină africană, care au scopul de a preveni răspândirea bolii, precizează sursa citată.

Care au fost principalele neconformități

Principalele neconformităţi identificate au fost: desfăşurarea activităţilor în unităţi neînregistrate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de igienă şi de întreţinere a spaţiilor de prelucrare şi depozitare a alimentelor şi a echipamentelor de protecţie; comercializarea de animale fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară; deficienţe privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; utilizarea unor mijloace de transport neautorizate pentru transportul alimentelor.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituţiei – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

„ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti”, se mai arată în comunicatul citat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal pentru activități casnice. Ce drepturi au prestatorii

Publicat

noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal pentru activități casnice. Potrivit Ministerului Muncii, prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații. 

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://tichete.anofm.ro/.

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

Publicat

accident 3 e1713942304371.jpg

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe str. Memorandumului colț cu str. Samuil Micu. O minoră a fost acroșată de o dubă a MAI.

„Din primele cercetări se pare că o autospecială aparținând MAI ar fi acroșat un pieton aflat în traversarea străzii Samuil Micu intersecție cu Memorandumului”, a transmis Poliția Locală.

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

La fața locului s-a deplasat o ambulanță
Citește mai mult pe
Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. CONDIȚII

Publicat

majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii

Majorare salarială de 70% pentru munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare, în 2024. Munca suplimentară prestată de polițiștii din penitenciare se va compensa printr-o majorare salarială de 70% din salariul de funcție, în acest an, potrivit unui ordin de ministru publicat recent în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, este vorba despre munca suplimentară care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul Electric Up 2. Cum pot primi firmele bani pentru fotovoltaice. Cât este bugetul de finanțare aprobat de Guvern

Publicat

panouri fotovoltaice alba24 e1670246486954 1000x600.jpeg

Programul „Electric Up 2” a fost aprobat de Guvern. Firmele, inclusiv cele din HoReCa, vor avea acces la finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice şi a staţiilor pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Bugetul alocat este de 450 de milioane de lei.

„Sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar”, a declarat Marcel Ciolacu,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe