Connect with us

EVENIMENT

Inspectorul General de Aviație al MAI, pus sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu

Publicat

dna
Arhivă foto

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a informat joi că procurorii anticorupție au pus sub urmărire penală pe Cătălin Paul Dache, care ocupă funcția de inspector general al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

El este acuzat de abuz în serviciu în cadrul unui dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Cătălin Paul Dache, general de flotilă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

De asemenea, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale şi privindu-i pe Andrei Bădulescu, locotenent-comandor, şef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice şi Coordonare Mentenanţă Aeronave din cadrul Inspectoratului, Florin Vasile, comandor(r), adjunct al inspectorului general şi inginer-şef al Inspectoratului, Mihai Popa, director tehnic al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, George Constantin Barbu, director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi reprezentantul unei societăţi comerciale, toţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii militari anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparaţii/mentenanţă pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A şi Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviaţie al MAI cu o asociere formată din Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi o societate al cărui reprezentant este cercetat în prezenta cauză, Cătălin Paul Dache, în calitatea menţionată, ar fi aprobat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, documentaţia necesară efectuării plăţilor pentru lucrările menţionate, cunoscând că acestea nu au fost recepţionate, executate sau au fost executate necorespunzător.

În demersurile sale, anchetatorii spun că Dache ar fi beneficiat şi de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză, care ar fi întocmit şi aprobat diverse documente necesare efectuării plăţilor pentru lucrările amintite.

„În contextul menţionat, ar fi fost produs Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI un prejudiciu în sumă totală de 23.199.049 lei concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asocierea respectivă”, menţionează sursa citată.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, informează DNA.

Știre in actualizare

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în județul Alba. Prognoza meteo pe localități în Săptămâna Patimilor

Publicat

cum va fi vremea de 1 mai și de paște

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în județul Alba. Prognoza meteo pe localități în Săptămâna Patimilor. În  Săptămâna Patimilor vom avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi plăcute. Vor alterna perioadele cu soare strălucitor cu cele în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu ploi abundente.

Vremea în Săptămâna Patimilor: Primele zile ale săptămânii vor fi frumoase, mai degrabă potrivite sezonului estival. Temperaturile ating cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prefectura Cluj: Stare de alertă pe str. Uliului. Pot fi afectate rețele de utilități. Ce măsuri se iau

Publicat

surpare strada uliului 4 scaled.jpeg

Alunecările de teren de pe strada Uliului nu pun în pericol construcțiile din zonă „până la acest moment”, a arătat Prefectura Cluj, însă există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate. S-a decis declararea stării de alertă în zonă. 

Instituția Prefectului Județul Cluj a informat duminică, referitor la alunecarea de teren de vineri noapte, că locuințele de pe strada Uliului nu sunt puse în pericol în acest moment, însă rețelele edilitare au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT AVIATIC la Alba: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat la Vurpăr

Publicat

foto accident aviatic la alba: un avion de mici dimensiuni

Un accident aviatic a avut loc duminică, 28 aprilie, pe raza județului Alba. Un avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forțat, în jurul orei 18.00.

Incidentul aviatic a fost comunicat de reprezentații ISU Alba. 

Din câte se pare prin numărul de urgență 112,  fost semnalat faptul că un avion de mici dimensiuni a fost nevoit sa aterizeze fortat în loc. Vurpăr, din comuna Vințu de Jos.

De îndată, la față locului s-a deplasat un echipaj de stingerea cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce entități primesc finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj? Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, merge la Culte

Publicat

cj.jpg

Sute de asociații primesc și anul acesta finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Cluj. Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, este alocată parohiilor din județ.

Consiliul Județean Cluj sprijină activitatea a sute de ONG-uri, asociații și parohii din județ, prin finanțări nerambursabile în valoare de aproape 6 milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă merge spre Culte (3 milioane de lei), Sport (un milion de lei) și de Cultură și Tineret…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe