Connect with us

ACTUALITATE

Instagram introduce o tehnologie care să ajute la verificarea vârstei utilizatorilor

Publicat

Instagram introduce o tehnologie care să ajute la verificarea vârstei utilizatorilor din Marea Britanie şi din Uniunea Europeană, ca parte a unei actualizări majore de siguranţă.

Începând de luni, orice persoană care încearcă să îşi editeze data naşterii pe Instagram de la sub 18 ani la peste 18 ani va fi rugată să îşi dovedească vârsta fie prin încărcarea actului de identitate, fie prin înregistrarea unui selfie video care va fi analizat de o tehnologie independentă de estimare a vârstei.

Instagram a declarat că noul sistem va contribui la asigurarea faptului că utilizatorii au o experienţă adecvată vârstei pe platformă.

Militanţii pentru siguranţa online au cerut de mult timp ca tehnologia de verificare a vârstei să devină obligatorie pentru a proteja copiii de conţinuturi inadecvate şi potenţial dăunătoare, potrivit Independent.

Instagram introduce o tehnologie care să ajute la verificarea vârstei utilizatorilor. Compania colaborează cu firma britanică Yoti

În cadrul sistemului Instagram de estimare a vârstei, compania colaborează cu firma britanică Yoti, specializată în această tehnologie.

Cele două companii au declarat că, după ce un utilizator îşi înregistrează selfie-ul, acesta este partajat cu Yoti, care foloseşte tehnologia sa pentru a analiza trăsăturile faciale şi apoi transmite o estimare a vârstei către Instagram.

Acestea menţionează că tehnologia Yoti nu este o tehnologie de recunoaştere facială şi, prin urmare, nu poate identifica sau recunoaşte pe nimeni, ci doar estima vârsta feţei care îi este prezentată.

Niciun detaliu al contului nu este partajat cu Yoti în timpul acestui proces, iar imaginea este ştearsă instantaneu atât de Yoti, cât şi de Instagram după ce vârsta a fost estimată, spun firmele.

Instagram introduce o tehnologie care să ajute la verificarea vârstei utilizatorilor. Când a început Instagram să testeze acest sistem

Instagram a început să testeze pentru prima dată acest sistem într-o serie de alte ţări la începutul acestui an.

Tara Hopkins, directorul de politici publice al Instagram, a declarat: „Vrem ca toată lumea să experimenteze Instagram într-un mod adecvat vârstei lor, ceea ce înseamnă că trebuie să ştim câţi ani au – iar aceasta este o provocare în întreaga noastră industrie.

De aceea, anunţul de astăzi este un pas atât de important şi de aceea suntem deosebit de încântaţi să lucrăm cu Yoti, care este lider în construirea unei tehnologii eficiente pentru a verifica vârsta, punând în acelaşi timp confidenţialitatea pe primul loc.

Această activitate completează eforturile noastre continue de a ne îmbunătăţi tehnologia de detectare a vârstei şi de a dezvolta noi modalităţi de a le oferi adolescenţilor cea mai sigură şi mai semnificativă experienţă posibilă pe Instagram”.

„Suntem încântaţi să ne continuăm colaborarea cu Meta pentru a crea experienţe adecvate vârstei şi pentru a le permite oamenilor să se dezvolte şi să fie în siguranţă online.

Instagram introduce o tehnologie care să ajute la verificarea vârstei utilizatorilor. Tehnologia poate permite minorilor să acceseze conţinut adecvat vârstei lor

Estimarea noastră facială a vârstei este o soluţie care protejează confidenţialitatea. Am construit-o pentru a oferi tuturor o modalitate sigură de a-şi dovedi vârsta fără a împărtăşi numele sau un document de identitate.

Tehnologia poate permite minorilor să acceseze conţinut adecvat vârstei lor, protejând în acelaşi timp confidenţialitatea utilizatorilor.

Anunţul de astăzi este un alt pas în direcţia corectă pentru a crea medii online mai sigure”, a spus Julie Dawson, director de politici şi reglementare la Yoti.

Ca răspuns la acest anunţ, NSPCC s-a declarat mulţumită de măsurile luate, dar a afirmat că acestea nu merg suficient de departe şi a sugerat că instrumentele ar trebui aplicate tuturor celor care accesează site-ul.

Richard Collard, manager de politici şi reglementare al NSPCC, a declarat: „Având în vedere că cercetările Ofcom arată că o treime dintre persoanele cu vârste sub 18 ani de pe reţelele de socializare au recunoscut că şi-au creat conturi pentru adulţi, este esenţial ca Instagram să ia măsurile necesare pentru a se asigura că aceşti copii nu sunt expuşi la riscuri sau vătămări.

Dar aceste măsuri vor face aparent prea puţin pentru a împiedica noii utilizatori tineri să creeze conturi pentru adulţi pe Instagram sau pentru a proteja copiii care le folosesc deja”.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Frecvența dublată de colectare a deșeurilor reziduale și triplată a celor reciclabile, la Alba Iulia. Ce spune compania RER Vest

Publicat

rer retim masini gunoi 1000x600.jpg

Asocierea RER Vest – RETIM a dublat frecvența de colectare pentru deșeurile reziduale și a triplat-o pentru deșeurile reciclabile din plastic și metal, cât și pentru hârtie și carton din platformele de colectare rezidențiale din Alba Iulia.

De asemenea compania solicită autorităților să aplice prevederile legale împotriva celor ce depozitează ilegal deșeurile.

A fost dublată frecvența de colectare pentru deșeurile reziduale din zonele de blocuri din Alba Iulia, ajungând la șase ridicări pe săptămână și a triplat-o pentru deșeurile din plastic și metal,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CTP Cluj anunță MODIFICĂRILE programului de transport în comun în zilele de 30 noiembrie, 1 și 4 decembrie

Publicat

ctp 1 e1665473490858.jpg

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. informează publicul călător că, în zilele de 30 noiembrie, 1 Decembrie si 4 decembrie 2022, transportul public în municipiul Cluj-Napoca și în Zona Metropolitană Cluj se va desfășura între orele 6,00 – 23,00, conform programului de transport pentru zilele de duminică.

„În zilele de 2 și 3 decembrie 2022, transportul public se va desfăşura între orele 5,30 – 23,00, conform programului pentru zilele de sambata. In data de 2 decembrie 2022, liniile care fac legatura intre cartiere si Bd. Muncii (26L, 36L, 48L, 50L, 52L) vor circula dupa programe speciale,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Căutarea adolescentului care a căzut în râul Mureș continuă la Alba Iulia. Operațiune dificilă, în zona pontonului

Publicat

cautare barca pompieri raul mures 3 1000x600.jpeg

Autoritățile din Alba continuă căutarea în cazul unui adolescent de 15 ani, din Alba Iulia, care a căzut duminică seara în râul Mureș, în zona pontonului de la Partoș. 

La fața locului se află o autospecială de scafandri cu barcă pneumatică (nu sunt scafandri în apă) și o autoșenilată amfibie, iar pompierii verifică metru cu metru ambele maluri ale râului. Adâncimea apei este de aproximativ 3 metri în zona respectivă.

Căutările au fost sistate pe timpul nopții, dar au fost reluate de dimineață.

„La momentul de față avem peste 10 pompieri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Corpul de control al ministrului Educației la colegiul din Turda unde a predat fostul interlop Balibacea. Protestul ELEVILOR

Publicat

bali.jpg

Corpul de control al ministrului Educației, Ligia Deca, se va afla luni la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda unde a predat matematică, timp de două zile, ca suplinitor, fostul interlop Ovidiu Vancea, zis Balibacea, fără să aibă niciun contract. Tot luni, elevii școlii vor organiza un protest față de această situație.

Cazul de la colegiul din Turda a fost făcut public de mai mulți elevi care l-au fotografiat pe Balibacea la catedră în luna octombrie, când a fost prezent două zile la cursuri, în timp ce conducerea unității de învățământ și ISJ Cluj au susținut că acesta nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe