Connect with us

ACTUALITATE

Instagram va verifica vârsta utilizatorilor cu ajutorul unui software de analiză facială

Publicat

Instagram explorează noi modalități prin care să verifice vârsta utilizatorilor astfel încât aceștia să respecte regulile platformei. Aplicația deținută de Meta testează selfie-uri dotate cu un software de analiză facială, potrivit BBC.

Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să ocolească regula de vârstă prin editarea datei de naștere pentru a părea că au peste 18 ani.

Dar adolescenții din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce un act de identitate, să ceară garanția de la trei utilizatori adulți sau să facă un selfie.

Meta spune că speră ca noile metode să asigure că adolescenții vor avea o „experiență adecvată vârstei” pe Instagram.

Gigantul tehnologic s-a confruntat anterior cu critici privind siguranța adolescenților și a copiilor pe platformele sale.

Anul trecut, mai multe state americane au anchetat Instagram în legătură cu experiențele copiilor pe aplicația de partajare a fotografiilor.

Will Gardner OBE, director executiv al Childnet și director al Centrului britanic pentru un internet mai sigur, consideră că acest proces este încurajator

Instagram va verifica vârsta utilizatorilor cu ajutorul unui software de analiză facială: „Există potențialul de a încerca să protejăm copiii de conținutul care nu este pentru ei”

„Există potențialul de a încerca să protejăm copiii de conținutul care nu este pentru ei și de a face ca experiența lor pe internet să fie mai adecvată vârstei lor”, a declarat Gardner.

5Rights Foundation, o organizație britanică care militează pentru siguranța copiilor în mediul digital, consideră că astfel de măsuri sunt „așteptate de mult timp”.

Platformele ar trebui „să lase în urmă atitudinea -nu te uita, nu vezi- care a pus în pericol milioane de copii”, susține 5Rights, adăugând că „simpla cunoaștere a vârstei utilizatorilor nu este suficientă”.

Părinții și tutorii utilizatorilor adolescenți ai Instagram au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experiența copiilor lor pe Instagram la începutul acestei luni.

Aceștia pot acum să stabilească limite de timp și să vadă detalii despre orice activitate pe care copilul lor o are pe platformă.

De asemenea, adolescenții vor fi „îndemnați” să se uite la alt conținut dacă vizualizează în mod repetat aceleași subiecte pe pagina de explorare a Instagram și vor fi încurajați să „ia o pauză” dacă stau prea mult pe platformă.

Instagram va verifica vârsta utilizatorilor cu ajutorul unui software de analiză facială: Selfie-urile, o modalitate populară pentru platformele digitale

Selfie-urile au devenit o modalitate populară pentru platformele digitale, cum ar fi aplicațiile bancare online, de a verifica vârsta sau identitatea utilizatorilor.

În prezent, Instagram folosește selfie-urile ca o modalitate prin care titularii de cont își pot verifica identitatea în cazul în care au contul blocat.

Meta a încheiat un parteneriat cu furnizorul britanic de servicii de identificare digitală Yoti, a cărui tehnologie estimează vârsta prin analizarea fețelor umane și a trăsăturilor faciale.

Yoti spune că algoritmul său, calibrat pe baza imaginilor faciale ale persoanelor anonime și a datei lor de naștere, nu poate identifica în mod individual utilizatorii.

Tehnologia este precisă pentru persoanele cu vârste cuprinse între șase și 12 ani, cu un interval de eroare de 1,36 ani – și un interval de eroare de 1,52 ani pentru persoanele cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.

Meta spune că ambele companii vor șterge imaginea odată ce vârsta unui utilizator a fost confirmată.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Jandarmii din Alba, la datorie în minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

jandarmi alba 1000x600.jpg

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

În perioada 12-15 august jandarmii din Alba vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Emil Boc, invitat de romi la festivalul de la Pata Rât, să vadă cum e viața printre gunoaie: Și noi suntem clujeni

Publicat

khetane festival.jpg

Khetane, primul festival de la Pata Rât începe astăzi și aduce comunității care trăiește aici și clujenilor care vor participa la eveniment concerte, filme, și o prezentare de modă.

Oamenii care trăiesc în zona vechii gropi de gunoi a Clujului l-au invitat la eveniment și pe primarul Emil Boc. Organizatorii evenimentului au realizat și un videoclip cu cei care îl invită pe primarul Clujului să vadă cum e viața printre gunoaie.

„O să fie foarte fain”

Cei care trăiesc la Pata Rât sunt fericiți că vor avea și ei parte de un festival și îi fac o invitație și primarului, căruia îi promit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Motivul pentru care clădirile publice din Germania vor fi încălzite la maxim 19 grade Celsius

Publicat

steag germania
Arhivă foto

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina, relatează dpa şi Reuters.

Clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de maximum 19 grade Celsius, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea şi panourile publicitare nu vor fi iluminate, a declarat ministrul Habeck pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung.

„Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius”, a mai spus Robert Habeck pentru ziar.

„Mai multe economii sunt de asemenea necesare în sectorul muncii”, a spus el, fără a oferi alte detalii. El a spus că aceste aspecte sunt discutate cu Ministerul Muncii.

În iulie, Robert Habeck a prezentat un nou pachet de securitate energetică pe fondul unei scăderi accentuate a aprovizionării cu gaze ruseşti. Atunci, s-a precizat că este important să se reducă consumul de gaze la companii, clădirile de birouri şi în gospodăriile private. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Lucrările la noul drum ce leagă Ciugud de Alba Iulia, pe ultima sută de metri. Asfalt, în sensul giratoriu din Șeușa

Publicat

gir seus 1000x600.jpg

Muncitorii lucrează în aceste zile pentru finalizarea sensului giratoriu din localitatea Șeușa. Acesta asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș, care leagă comuna Ciugud de zona industrială Drâmbar și Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților Primăriei Ciugud, acestea sunt printre ultimele finisaje iar în curând lucrarea urmează să fie recepționată.

„Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe