Connect with us

EVENIMENT

Intervenție a pompierilor în județul Neamț. Bărbat inconştient după ce a căzut într-o râpă

Publicat

politia nu treceti

 Pompierii intervin, vineri, în localitatea Grinţieş, unde un bărbat a căzut într-o râpă, la marginea unui drum forestier, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Adrian Rotaru.

Potrivit sursei citate, victima are 71 ani şi este în stare de inconştienţă, iar echipajul de pe ambulanţă efectuează manevre de resuscitare.

„La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de intervenţie de la Garda Poiana Teiului şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Au fost solicitaţi şi reprezentanţii Serviciului Public Salvamont Neamţ”, a precizat Rotaru.

Poliţiştii vor deschide o anchetă pentru a stabili împrejurările în care bătrânul s-a produs incidentul. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Secrete din culisele prezentărilor de modă ale lui Cătălin Botezatu. Ce obicei are designerul înainte de show. „Două am voie”

Publicat

secrete din culisele prezentărilor de modă ale lui cătălin botezatu.

Cătălin Botezatu activează în industria modei de ani buni și este renumit atât în țară, cât și peste hotare. Designerul nu lasă niciodată garda jos și se asigură că de fiecare dată când are o prezentare de modă, aceasta va fi la înălțime. Bote și-a făcut un obicei înainte de fiecare show, iar fotomodelele care lucrează cu el îi cunosc deja tabieturile.

Ce se întâmplă în culisele prezentărilor de modă ale lui Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu este un profesionist desăvâșit când vine vorba despre modă, iar fiecare prezentare a lui, fie că este în țară sau în străinătate, trebuie să iasă impecabil. Designerul recunoaște că este extrem de exigent atunci când vine vorba despre show-uri de modă și nu acceptă jumătăți de măsură din partea modelelor.

Fie că își prezintă…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EDUCATIE

Universitatea din București cere limitarea mandatelor rectorilor la două

Publicat

Universitatea din București cere limitarea rectorilor la două mandate, astfel aceștia vor însuma maxim 8 ani.

Universitatea din București consideră că orice universitate publică modernă trebuie să fie organizată și să funcționeze ca o democrație a egalilor, în care puterea este administrată colectiv și nu poate fi confiscată de o singură persoană căreia i-a fost încredințată conducerea doar temporar de către comunitatea academică.

Ca atare, Universitatea din București a stipulat clar, fără echivoc, în propria Cartă, că „o persoană nu poate fi Rector mai mult de 8 ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele, de întreruperile acestora și de circumstanțele în care s-au produs aceste întreruperi”.

„Natura democrației, ca formă de organizare imperfectă, este în mod clar preferabilă altora, iar argumentele în favoarea acesteia sunt bine-cunoscute de la Platon încoace. Istoria sistemelor politice și organizaționale a oferit numeroase confirmări evidente atât în marile state democratice ale lumii, cât și în România.

În mod contrar, sistemul comunist s-a pretins democratic, s-a manifestat prin autocrație și dictatură și a sfârșit peste tot în lume prin revoluții.

Universitatea din București cere limitarea mandatelor rectorilor la două. Numărul rectorilor trebuie să fie limitat

Considerăm că, atâta timp cât rectorii sunt votați prin vot universal, așa cum se întâmplă și cu Președintele României, numărul de mandate al rectorilor trebuie să fie limitat.

De asemenea, exemplul Președintelui Academiei Române, care la rândul său nu poate avea mai mult de două mandate, este și el foarte relevant pentru modelul ce trebuie adoptat de către universități”, arată Universitatea din București într-un comunicat.

Apelul la autonomia universitară, un principiu fundamental al funcționării universităților în statele democratice în stabilirea numărului de mandate, ridică negreșit problema gradului de influență, control și autoritate pe care un rector aflat la trei sau peste trei mandate îl are asupra comunității academice și a forurilor de decizie colectivă, precum Senatul universitar, adaugă sursa citată: „Modelele autoritare și discreționare de control al votului, al reprezentanților la congrese de alegeri și foruri de conducere și decizie, iar în final al partidelor politice, au fost prea vizibile social în ultimele decenii pentru a nu crea reala îngrijorare că pot fi preluate din politică și în universitățile din România.

Autonomia universitară trebuie însoțită de responsabilitatea publică a universităților în aprofundarea unor valori democratice în societate și, cu atât mai mult, în interiorul comunităților academice.

Pe de altă parte, atragem atenția că unul dintre subterfugiile folosite de cei care încearcă acum să se permanentizeze pe funcțiile de rector este acela că legea nu decide pentru trecut, ci pentru viitor, deci numărul de mandate, chiar dacă va fi limitat, va trebui numărat de la zero, odată cu adoptarea noilor Legi ale Educației.

Considerăm că Legea Învățământului Superior trebuie să precizeze clar, așa cum a făcut-o și Universitatea din București în propria Cartă, că se stabilește o limită de 8 ani în funcție, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele, de întreruperile acestora și de circumstanțele în care s-au produs aceste întreruperi”.

Universitatea din București este convinsă că argumentele îi vor fi larg acceptate de societate, de studenți, de majoritatea profesorilor și a cercetătorilor.

Universitatea din București cere limitarea mandatelor rectorilor la două. Ce a adăugat Universitatea

„Suntem solidari cu conducerea Universității Lucian Blaga din Sibiu și le cerem și altor universități din România să ni se alăture în susținerea acestui demers”, adaugă universitatea.

„Ce universitate puternică este aceea în care un singur membru al comunității ajunge să fie «de neînlocuit» de niciunul dintre sutele sau miile de colegi? O universitate sănătoasă este aceea care asigură în mod natural transferul de putere și de autoritate între membrii comunității academice, pentru a crea un mediu democratic de luare a deciziilor și de conducere colegială.

Un rector lider știe că e dator să formeze și să sprijine colege și colegi competenți și dedicați, care să ducă mai departe proiectele universității și să o conecteze la bunele practici academice internaționale: prorectori, decani, prodecani, directori de departament.

Cât de bun, ca lider, poate fi considerat un rector dacă le spune tuturor colegilor că niciunul nu îl poate înlocui și păstrează puterea nelimitat în propriile mâine?”, declară Marian Preda, Rectorul Universității din București.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost semnalată prezența unui urs, pe o stradă din Bicaz – Neamț. A fost emis mesaj RO-ALERT

Publicat

urs e1663930756904.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Locuitorii din orașul Bicaz au fost alertați prin mesaj ROL-ALERT. vineri după-amiază, despre prezența unui urs pe o stradă din oraș.

Potrivit ISU Neamț, la ora 12:40 a fost semnalată prezența unui urs în orașul Bicaz, pe strada Barajului (spre Izvorul Muntelui).

A fost transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona în care a fost semnalată prezența animalului.

Citește mai departe

EVENIMENT

DATE OFICIALE. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 693 cazuri noi COVID și trei decese

Publicat

test covid coronavirus sursa dsp hunedoara

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 693 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 152 mai puține față de ziua anterioară. 158 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 67 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.155 cu 94 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 112 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Din cei 112 pacienți internați la ATI, 102 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 76 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 8 mai puțini față de ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Date oficiale România, 7 octombrie 2022. Decese

Până astăzi, 67.072 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 06.10.2022 (10:00) – 07.10.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (bărbați), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 3 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și niciunul dintre aceștia nu era vaccinat.

Date oficiale România, 7 octombrie 2022. Teste

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.246 teste RT-PCR (1.493 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 753 la cerere) și 10.773 teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.525.250 teste RT-PCR și 11.673.574 teste rapide antigenice.

Citește mai departe