Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Intervenție EXTREMĂ a salvatorilor arădeni

PublicatPompierii arădeni caută în balta Măltăreț un bărbat de 30 de ani, despre care există o sesizare că a intrat în apă și nu a mai ieșit.

Echipajul de căutare – salvare este format din patru pompieri, o barcă si un echipaj SMURD.

Căutarea are loc pe balta Măltăreț, unde este posibil ca un bărbat de 30 de ani să se fi înecat.

 

Confirm ISU Arad, apelul la 112 a anunțat că două persoane au intrat în baltă și una dintre ele nu a mai ieșit sau nu a mai fost văzută în zonă.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Accident spectaculos în Argeș. O mașină a ieșit de pe șosea și a lovit un autoturism parcat

Publicat

Accident spectaculos în urmă cu câteva momente în județul Argeș. O mașină a ieșit de pe șosea și a lovit un autoturism parcat.

Accidentul s-a produs pe DN 7C , în Băiculești.

Din motive deocamdată necunoscute, o mașină a ieșit de pe șosea și a lovit un autoturism parcat.

Este o victimă conștientă.

Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD .

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Rata de infectare în București e în creștere. A depășit 2,5

Publicat

Rata de infectare în București a ajuns, luni, la 2,57 la mia de locuitori. Incidența cazurilor COVID-19 a trecut vineri de pragul de 2 la mia de locuitori.

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a anunțat luni că rata de infectare a ajuns la 2,57.

La incidența cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori, cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Spectacolele de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sectacolele,concertele,festivalurile publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție, în
aer liber.

Nunți, botezuri și mese festive se pot organiza cu un număr de participanți de maxim 150 de persoane în exterior sau de maxim 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

De asemenea, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii
de protecție. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Al doilea pieton lovit luni pe o trecere din Mediaș

Publicat

Încă un pieton a fost lovit, luni, pe o trecere din municipiul Mediaș.

 

Este vorba despre o femeie de 80 de ani. Aceasta traversa pe trecerea pentru pietoni când a fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, ambii medieșeni.

Femeia a fost transportată la spital de către șofer.

Mai devreme, un bărbat de 32 de ani a fost lovit în timp ce traversa pe trecerea pentru pietoni de un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 53 de ani, ambii din Mediaș. Bărbatul a primit îngrijiri medicale și a fost transportat CPU Mediaș cu traumatism cranio cerebral și suspect fractură tibie.

Citește mai departe

EVENIMENT

A murit gazetarul Horia Alexandrescu

Publicat

Sursă foto: Adrian Vrauko

Gazetarul Horia Alexandrescu a murit luni dimineaţa, la vârsta de 74 de ani.

Anunţul a fost făcut de fiica lui, Anca Alexandrescu. „Tata a plecat…”, a scris aceasta pe o reţea de socializare.

Horia Alexandrescu s-a născut la 9 aprilie 1947, în Bucureşti.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei ‘Ştefan Gheorghiu’.

A debutat în presă în anul 1971, la ‘Sportul’. În 1977 s-a mutat la ‘Scânteia Tineretului’, iar în 1989 la Secţia sport a publicaţiei ‘Tineretul Liber’, unde a devenit ulterior secretar general de redacţie şi redactor-şef adjunct. În 1990 a înfiinţat ziarul ‘Sport Star’. În acelaşi an, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti, a fondat cotidianul ‘Curierul Naţional’, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei până în anul 1993. A pus bazele ziarului ‘Cronica Română’, al cărui director general a şi fost timp de opt ani (1993 – 2001). În 2001 a apărut pe piaţă cotidianul ‘Independent’, înfiinţat şi condus de Horia Alexandrescu.

Din 2007, timp de trei ani, a moderat emisiunea ‘Cafeneaua politică’ la postul de televiziune OTV. El a realizat şi moderat această emisiune şi la TVR 1, pentru care a primit premiul ‘Pamfil Şeicaru’ (2004). Este autorul volumelor: ‘Aur olimpic românesc’ (1980), ‘Olimpiada 80 – Jurnal de reporter’ (1982), ‘Olimpiada californiană’ (1985), ‘Steaua, campioana Europei’ (1986), ‘Gruia, mister handbal’ (2009), ‘Athos: călător la Sfântul Munte’ (2007), ‘Vlase – magnific 7’ (2009). AGERPRES

Citește mai departe