Connect with us

EVENIMENT

Intervenție în premieră a pompierilor români în Franța: 77 de pompieri, în sprijin pentru stingerea incendiului ”monstru”

Publicat

pompieri romani in sprijin incendiu franta

Intervenție în premieră a pompierilor români în Franța. România trimite mijloace tehnice, mașini și pompieri pe cale aeriană la Bordeaux. Pompierii ar urma să plece în această noapte și să ajungă în Franța odihniți, după mii de kilometri.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, joi, că Franța a cerut ajutor aerian și terestru miercuri.

Sprijin aerian a fost oferite din partea altor state, inclusiv din partea Greciei, care se confruntă, la rândul ei, cu incendii masive de pădure. Cererea Franței era ca avioanele să se poată alimenta din mare.

România a stabilit că poate oferi un modul terestru de intervenție, iar Franța a acceptat ajutorul, declară Arafat.

Deosebit în această misiune este distanța foarte mare.

„Am hotărât să folosim avioanele de la baza de transport strategic Papa care aparține, bineînțeles, forțelor NATO, iar România are în ea ore de zbor alocate – cum sunt ele alocate și altor țări care participă în acest proiect – și urmează astăzi să vină două avioane C 17, care sunt avioanele foarte mari de transport care le are tot în dotare baza respectivă. Un avion va ateriza la București și un avion va ateriza la Timișoara”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Intervenție în premieră a pompierilor români în Franța. 77 de pomieri și 17 mijloace de intervenție

Între timp, IGSU a mobilizat forțele de intervenție care vor fi formate din 7 ofițeri și 70 de subofițeri pompieri.

Pe lângă 17 mijloace de intervenție, care includ cel puțin 8 mașini cu capacitate de stingere și 2 cisterne de apă, în sprijinul pompierilor vin și alte mijloace de intervenție.

„Au fost mobilizați pompierii către București și către Timișoara din mai multe județe, urmând ca mijloacele de intervenție și personalul să fie transportate de cele două avioane militare C 17 către aeroportul Bordeaux din Franța.

Deci, din punctul nostru de vedere, asta e o premieră în care trimitem mijloace tehnice și mașini de pompieri cu capacitate destul de mare.

Vorbim și de cele de 4.000 de litri pe calea aerului, folosind avioane care aparțin unei baze militare care au fost puse la dispoziția noastră și le folosim în contextul colaborării sub mecanismul protecției civile europene. (…) Forțele noastre de intervenție vor fi la dispoziția colegilor din Franța și gata de intervenție, fără să fie obosiți, după ce traversează mii de kilometri până în Franța”, a declarat Arafat.

Avioanele sunt așteptate să ajungă la Baza 90 și la Timișoara și sunt alocate 3 ore pentru încărcare și ancorare.

„Mașinile vor fi deja la Timișoara și la București, sosite. Noi așteptăm ultima mașină să ajungă la București din Piatra Neamț, la ora 18.00, ceea ce înseamnă că va fi totul pregătit pentru a fi încărcat. Și sperăm să reușească să plece chiar în noaptea asta”, a mai spus șeful DSU.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș: Activități de grădinărit și învățare practică

Publicat

„săptămâna verde” la liceul cu program sportiv „florin fleșeriu” sebeș:

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș. Copiii s-au implicat în activități de grădinărit și au învățat practic din ce este compus solul. 

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleseriu” Sebeș au realizat un proiect inedit numit „Grădina Comunitară”, în care fiecare s-a implicat în aranjament și design ambiental.

Prima activitate a constat în reconstituirea într-un borcan a solului pădurii, „Forest in a Jar”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

Publicat

1713969037 pompieri incendiu bun bun.jpg

O mașină a luat foc, miercuri, pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Incendiul a pornit de la motor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism ce se deplasa pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Cluj-Napoca.

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

La fața…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu două autovehicule, pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite

Publicat

accident cu două autovehicule, pe un drum din apuseni: trei

Accident pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite și primesc ajutor la fața locului, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Mihoiești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre două autovehicule implicate. Trei participanți la trafic au fost răniți dar sunt conștienți și primesc îngrijiri.

Nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

video: actorul dorel vișan, premiat de masonerie. a primit titlul

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube videoYouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe