Connect with us

EVENIMENT

Intervenţie pentru îndepărtarea unui urs care a intrat în pivniţa unei localnice, la Băile Tuşnad

Publicat

urs

Jandarmii şi poliţiştii au intervenit, joi seara, pentru îndepărtarea unui urs care a intrat în pivniţa unei localnice, la Băile Tuşnad, incidentul fiind semnalat la numărul de urgenţă 112.

Reprezentanţii Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita au precizat că în zonă a fost direcţionată o patrulă mixtă, formată dintr-un jandarm montan şi un poliţist, care a reuşit să scoată ursul din pivniţă şi să-l alunge în pădure.

„În zonă a fost direcţionată imediat o patrulă de ordine publică formată din jandarm şi poliţist, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, respectiv Poliţia Oraşului Băile Tuşnad. Când au ajuns la locuinţa apelantei, au constatat faptul că ursul intrase în pivniţă, spărgând un gemuleţ din spatele casei. Ursul a fost scos afară şi îndepărtat din zona locuită, înspre pădure. Patrula a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Nu au fost înregistrate alte incidente”, au menţionat reprezentanţii IJJ Harghita.

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, la faţa locului deplasându-se, pentru sprijin, şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă.

Surse locale susţin că este vorba de un ursuleţ de trei ani, care vine aproape zilnic în staţiunea Băile Tuşnad în căutare de hrană şi pentru care autorităţile au solicitat deja de la Ministerul Mediului relocarea într-un alt fond de vânătoare.

Primarul din Băile Tuşnad, Albert Tibor, susţinea, în urmă cu câteva zile, că ursul a fost adus, cel mai probabil, de mama lui în zonă, întrucât nu se teme de oameni şi vine în oraş şi în timpul zilei.

Jandarmii le recomandă oamenilor ca atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. AGERPRES/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și cât va costa. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

construirea unui nou cimitir la alba iulia. ce capacitate va

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia au solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează înființarea unui nou cimitir municipal, pe un teren cu o suprafață de peste 4 hectare, aflat în zona cartierului Bărăbanț. Potrivit documentației, noul cimitir va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe