Connect with us

EVENIMENT

Intervenții ale pompierilor în 78 de localități din 22 de județe și București pentru remedierea efectelor ploilor și vântului puternic

Publicat

inundatii pompieri 1
fotografie cu caracter ilustrativ

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 78 de localități din 22 de județe și municipiul București pentru a remedia consecințele negative ale ploilor abundente și vântului puternic, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în ziua de luni.

Astfel, în cursul zilei de duminică şi pe timpul nopţii de duminică spre luni, pompierii militari au acţionat în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din 72 de case, 469 de curţi, 114 beciuri, 3 subsoluri, 6 anexe, 5 incinte ale unor operatori economici, precum şi de pe 34 de străzi. Intervenţiile au avut loc în judeţele Arad, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea şi în municipiul Bucureşti, precizează sursa citată.

De asemenea, din cauza vântului puternic, a fost nevoie de intervenţia echipajelor operative pentru degajarea a 23 de copaci şi trei stâlpi căzuţi pe carosabil, care au avariat cinci case şi opt autoturisme.

„O situaţie deosebită se înregistrează în judeţul Hunedoara, zonă în care, din cauza precipitaţiilor abundente, nu se poate realiza accesul către patru localităţi (Arănieş, Cerbăl, Ulm şi Vălari).

Pentru remedierea acestei situaţii şi adoptarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, precizează comunicatul IGSU.

Tot în judeţul Hunedoara, în localitatea Rişca, din pricina inundaţiilor produse la gospodării, 42 de persoane au fost relocate prin grija autorităţilor locale la Spitalul din localitatea Baia de Criş.

Intervenții ale pompierilor. Drumuri blocate

Din cauza apei şi aluviunilor acumulate, circulaţia rutieră este blocată pe patru drumuri judeţene (DJ 708/AR, DJ 131/CV, DJ 687J/HD, DJ 762/HD) şi a fost temporar afectată pe două drumuri naţionale (DN 11C/CV, DN 72/PH) şi două drumuri judeţene (DJ 687D/HD, DJ 687F/HD).

„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în nouă localităţi din judeţele Hunedoara şi Vrancea, însă echipele furnizorilor au remediat situaţiile.

La acest moment, sunt intervenţii în desfăşurare în judeţele Arad şi Hunedoara, pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile”, mai arată sursa citată.

Luni la prânz mai erau intervenţii în desfăşurare în judeţele Arad şi Hunedoara.

De asemenea, dinamica situaţiei din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional Naţional din IGSU pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun pentru limitarea şi înlăturarea efectelor înregistrate.

Conform comunicatului IGSU, pompierii militari au participat, în perioada 23-25 iunie, la un total de 5.339 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare a persoanelor şi animalelor din medii ostile vieţii.

„La nivel naţional, echipajele de stingere au răspuns prompt şi eficient la apelurile pentru localizarea şi lichidarea a 250 de incendii, 119 dintre acestea fiind arderi de vegetaţie uscată”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, AGERPRES.

Intervenții ale pompierilor. Au fost emise mesaje RO-ALERT

În afara acestor situaţii, echipajele SMURD au acţionat la 3.888 de misiuni pentru acordarea măsurilor specifice de prim ajutor, în urma cărora peste 3.900 de persoane au fost asistate medical.

Totodată, echipajele de descarcerare au intervenit la 32 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat 34 de persoane aflate în dificultate.

În perioada de referinţă, pentru protecţia populaţiei, la nivel naţional, au fost transmise 144 de mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, dintre care 71 mesaje privind prezenţa animalelor periculoase (urşi), 72 mesaje privind manifestarea fenomenele hidrometeorologice periculoase şi în municipiul Bucureşti şi un mesaj privind producerea unui incendiu în judeţul Dâmboviţa, mai menţionează sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Povestea lebedelor de pe Lacul Chios. Un vis devenit realitate

Publicat

lebede 1.jpg

Povestea lebedelor de pe Lacul Chios a început în urmă cu opt ani, când câțiva prieteni și-au propus să își transforme visul în realitate.

Lebedele de pe Lacul Chios din Parcul Central sunt adevărate atracții în sezonul cald, atât pentru clujeni, cât și pentru turiști.

De la vis la realitate

Povestea acestora a început în urmă cu opt ani, când doi frați s-au decis să aducă lebedele înapoi în oraș, fascinați de poveștile mamei despre frumosul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans pentru luna mai. Pensionarii vor primi banii înainte de Paște

Publicat

când intră pensiile în martie 2024, pe card și prin

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans, pentru luna mai. Este vorba despre o decizie luată de Guvernul României. Banii vor distribuiți înainte de Sărbătorile de Paște. 

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

Pensiile înainte de Paște

„Printr-un efort conjugat pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans.

Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini. Ce pedeapsă i-au dat magistrații

Publicat

motivul pentru care un bărbat din alba a pus mâna

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini, este descris în motivarea instanței din Blaj. Un bărbat a fost recent condamnat pentru distrugere, de către judecători. 

Condamnarea a venit la mai bine de doi ani și jumătate de la comiterea faptei. Este vorba despre o faptă comisă în luna august a anului 2021. În data de 26 aprilie 2024, Judecătoria Blaj a dat o sentință în instanță.

Ce s-a întâmplat

Distrugerea s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trupa Altar, concert de rock simfonic la Filarmonica Transilvania, la aniversarea a 33 de ani de existență

Publicat

2k fila 30.04.png

Trupa Altar marchează 33 de ani de existență printr-un concert de rock simfonic susținut alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul Mann alături de legendara trupă Deep Purple continuă la Filarmonica de Stat „Transilvania”. După Vița de Vie și Subcarpați, este rândul băieților de la Altar să urce, în premieră, pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic), alături de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe