Connect with us

EVENIMENT

INTERVIU România24: Rareș Bogdan, de ce candidezi? Ce te-a apucat?

Publicat

Rares Bogdan

L-am prins pe Rareș Bogdan. Pe străzi, undeva prin centrul Timișoarei. Grăbit, agitat așa cum este el de obicei, înconjurat de colegi de partid, dar și de foarte mulți fani. Și l-am luat la întrebări… Vedeți mai jos interviul

Romania24: Rareș Bogdan, ce te-a apucat?

Rareș Bogdan: Picătura chinezească. Când mi s-a propus să candidez, am refuzat. Libertatea unui jurnalist e maximă, cea a unui politician e mai complicată. Mi s-a răspuns „rămâi cum ești”! Atunci am șovăit prima dată…

România24: Poate tocmai de asta ți s-a propus…

Rareș Bogdan:Poate și de asta. Au început să mă măsoare în sondaje, am cerut și eu măsurători și așa a venit a doua picătură. Descoperi cu plăcere că oamenii au încredere. Ce om nu e gâdilat de informația că e plăcut de public?

interviu rares bogdan

România24: Deci a fost orgoliu?

Rareș Bogdan: Văd că bagi bățul prin gard, ha-ha… Nu a fost o decizie bazată pe orgoliu. Au venit argumentele. Ține cont că discuțiile astea aveau loc în momente tensionate pentru independența justiției, Guvernul Dragnea-Dăncilă era pus la zid, fusese raportul MCV și dezbaterile din Parlamentul European… Cineva din PNL m-a întrebat atunci așa: nu ți-ar plăcea să pledezi cauza țării tale la nivel european?

Și atunci mi-am imaginat cum aș face-o, am adormit ținând un discurs despre locul României în Uniunea Europeană și cei care vor să o poziționeze în trena Moscovei, despre faptul că banii europeni au ridicat enorm câteva orașe, au adus locuri de muncă… a fost frumos discursul, ha-ha….

Apoi, cred că în ianuarie, sau chiar februarie, a venit știrea că doamna Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă pentru șefia Parchetului UE. Și a venit o nouă picătură de la PNL, care spunea că imaginea României are nevoie de toți soldații care se pot implica.

Tot n-am fost convins… De fapt, crede-mă că nu am fost convins că trebuie să fac asta decât cu câteva ore înainte de anunțul oficial. Să renunț la emisiunea mea, la baricada mea, la invitații mei excepționali… la 15 ani de jurnalism. De cealaltă parte… Partidul Național Liberal, Marea Unire, istoria familiei Brătianu, după care s-ar putea face un film senzațional…

România24: Când a început să încline balanța spre acceptarea candidaturii?

Rareș Bogdan: La sfârșitul lui februarie, când cei 5 europarlamentari PNL au înfluențat decisiv votul pentru doamna Kovesi în Comisia LIBE. Da! Prima mare victorie a doamnei Kovesi m-a ajutat să mă decid. Am realizat că destinul țării mele, imaginea ei, percepția că România poate contribui semnificativ într-un domeniu major, justiția, pot fi influențate de câteva voci, iar eu aveam o voce puternică.

Bine, colegii din PNL mi-au spus că aș fi de ajutor și datorită atitudinii mele sincere contra tentativelor de restaurare a bolșevismului, contra abuzurilor…

România24: Contra lui Liviu Dragnea…

Rareș Bogdan: Și contra lui Liviu Dragnea, da!

România24: Dar de ce crezi că te tot pomenea? Parcă-i stăteai ca un cui în talpă.

Rareș Bogdan: Nu se putea stăpâni, deși ulterior regreta că mi-a dat apă la moară. Îl tratam cu ironie, râdeam de povestea cu cei 4 asasini plătiți, de gafele lui Dăncilă, subliniam că PSD, odată partid cu oameni competenți, a încăput pe mâinile unor loaze, ceream pușcărie pentru hoți, arătam de câteva ori pe săptămână promisiunile mincinoase din 2016, arătam cum s-a scumpit viața din România, mâncarea, carburanții, ratele la credite, cum se împrumută Guvernul cu aproape 9 milioane de euro pe oră… îl pulverizam seară de seară. Și deoarece o făceam cu argumente, cu calcule, cu exemple, cu experți, normal că-l durea!

În plus, am contribuit la mobilizarea cetățenilor. După OUG 13, la protestul din 10 august… Rămăsesem singur pe TV, mai erau site-urile de știri neconfiscate de bolșevici, eram tot mai puțini, dar vocea noastră creștea în forță. Presa liberă, tot mai puțină, versus Goliath. Îndrăznesc să cred că am contribuit la mobilizarea atitudinii românilor.

Dragnea nu poate să ierte asta, căci se pregătește să stingă lumina în România. Cred că i-o voi stinge eu pe cea de la Camera Deputaților, dacă justiția nu va răzbi. Nu că nu-și dorește, dar poate nu va mai putea să o facă. Vezi și tu că se urmărește revizuirea tuturor sentințelor… Dragnea vrea să fie premier, nu mai are încredere în Dăncilă, e tot mai paranoic.

Imaginea mea de luptător cu abuzurile autocraților a fost adusă ca argument de PNL. Deci, altă picătură.

România24: De ce nu la USR?

Rareș Bogdan: Mulți dintre activișii #Rezist au aceeași nedumerire, dar au acceptat argumentul istoriei. Opoziția va fi, oricum, unită, e bine să creștem rândurile, să ne adresăm tuturor românilor, să acoperim toate aspirațiile.

România24: Familia ce spune?

Rareș Bogdan: Mă susține în totalitate. Mihai are 7 ani și i-am spus că nu voi mai avea emisiune, dar că voi fi la Bruxelles câteva zile pe săptămână, să-mi ajut țara de acolo. El are jocuri cu soldăței, refacem bătălii și în timp ce ne desfășurăm oștirile povestim despre țară, apărare, patriotism… A priceput și știe că mă voi strădui să fac așa încât să fie bine pentru toți copiii. Iubita mea soție, Florina, m-a încurajat nespus…

România24: Soția ta este extrem de frumoasă și pare extrem de temperamentală.

Rareș Bogdan: Daaaa…. e un om dintr-o bucată. Îți spune în față ce crede, are o intuiție teribilă, este foarte pătimașă și plină de energie. Iar când zâmbește, mă topesc. Iar acum, cum are în burtică o fetiță, care se va naște undeva prin iunie, este și extrem de emotivă. E o bucurie în repetiție.

România24: Cum v-ați cunoscut?

Rareș Bogdan: Ea era stewardesă, eu călătoream mult. Știi tu… ca-n piesa aia de la Compact: „a fost de-ajuns o privire ce n-o pot, n-o pot uita”. Și uite-așa…

România24: Cu socrii cum te împaci?

Rareș Bogdan: Nu știu ce m-aș fi făcut fără ei… Sunt acolo când avem nevoie, nu încearcă să-mi schimbe arhitectura mentală, nu critică distribuția borcanelor din cămară. Mi-aș dori să fie toți socrii așa… Nu știu de ce mi-ai pus întrebarea asta, credeai că, dacă situația ar fi fost alta, mă apucam să-i bârfesc?

România24: Nu, am vrut să-ți văd reacția spontană.

Rareș Bogdan: Și ești mulțumit?

România24: Da, n-ai mințit. Vorbește-mi despre părinți!

Rareș Bogdan: Offff…. dar să nu scrii că mi se umezesc ochii. Visez o lume în care suntem toți laolaltă, într-o casă mare, ca în serialul Dallas… Mama e profesoară de limba română, extrem de exigentă, perfecționistă, căldura ei mă urmărește ca un scut. M-a forțat să citesc și așa s-a născut pasiunea mea pentru cărți.

Visez să trăiesc într-o bibliotecă mereu în mișcare, cea din Harry Potter. Asta pe scurt, dar ți-aș povesti despre mama câteva săptămâni. Tata, inginer, e un spirit liber, pasionat de istorie, patriot, dar și un om foarte practic, cu o minte corectă, morală. E un reper pentru mine. Figura paternă… De la el știu ce se face și ce nu se face într-o lume a bărbaților.

Să știi că am cei mai minunați părinți din lume.

România24: Frați, surori?

Rareș Bogdan: Am un frate, Horia. Este partea din familie care are picioarele pe pământ. Este om de afaceri, muncește enorm, este un tip foarte corect și… acum îmi dau seama câte aș avea să-i spun și nu am făcut-o. Are atâtea calități care îmi lipsesc… De pildă, răbdare. Nu se repede. Nu este impulsiv. Este echilibrul la care mă raportez. Horia, te iubesc! Poate nu ți-am spus-o suficient de des!

România24: Cine ești tu, copilul Rareș Bogdan?

Rareș Bogdan: Visez să plec pe mare cu goeleta Speranța, visez să dezleg enigme cu Cireșarii, vreau să-l conving pe Făt Frumos din „Tinerețe fără bătrânețe…” să nu calce prin Valea Plângerii, că-l va apuca un așa dor de părinți…

România24: Cum arată România din vis?

Rareș Bogdan: Te rog să mă ierți, nu mai pot continua, cred că sunt prea emotiv. Îți voi arăta România din vis. Curând. Mai întâi, trebuie să o recâștigăm. O vom face, cu ajutorul lui Dumnezeu!

5 comentarii

5 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

1711565320 politie scandal noapte.jpg

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului, care și-a agresat soția și i-a furat banii.

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Potrivit polițiștilor, în timp ce se afla pe un drum public…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a scăpat de proces un polițist al Penitenciarului Aiud, care a amenințat un bărbat că îi va tăia gătul și îi va da foc

Publicat

cum a scăpat de proces un polițist al penitenciarului aiud,

Un polițist de penitenciar al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a scăpat de o condamnare penală. Motivul pentru care a scăpat de judecată și de condamnare este acela că a intervenit prescripția. 

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată în 2022, pe rolul Judecătoriei Aiud, pentru șantaj. Potrivit motivării instanței, acesta a șantajat, în 2018, un alt bărbat. L-ar fi amenințat, pe un bărbat că dacă nu își retrage plangere într-un dosar ”îi va tăia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe