Connect with us

ACTUALITATE

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate

Publicat

petrol gaze sonda 1024x576 590x354 1

Lumea actuală aflată sub presiune extremă este avidă de veşti bune, iar astfel de veşti au început să apară.

Lumea actuală aflată sub pre­siune extremă este avidă de veşti bune, iar astfel de veşti au început să apară. Producătorii europeni de în­gră­şăminte îşi reiau producţia, încu­rajaţi de declinul recent pronunţat al preţurilor gazelor naturale, pertur­bările de la nivelul lanţului mondial de aprovizionare se diminuează ra­pid, iar Rusia a decis să se realăture unei iniţiative susţinute de ONU privind exportul de cereale ucraine­ne. Zvonuri privind o viitoare rela­xare a politicii Covid zero din China au apărut la începutul săptă­mânii, împingând puternic în sus bursele chinezeşti, însă acestea nu au fost confirmate de oficiali, notează Ziarul Financiar.

Producătorii europeni de îngră­şă­minte îşi reiau producţia în contex­tul prăbuşirii preţurilor gazelor natu­rale, deşi alte industrii mari consuma­toare de energie au în continuare o atitudine de expectativă în ceea ce priveşte reducerile de capacitate, notează The Wall Street Journal.

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate: producţia europeană de îngrăşăminte

Compania norvegiană Yara Inter­national, una dintre cele mai mari companii de îngrăşăminte la nivel mondial, a anunţat că operează acum la 65% din capacitatea euro­peană de producţie de amoniac, după ce şi-a redus producţia la numai o treime din capacitatea totală în ma­re parte a celui de-al doilea semestru al acestui an.

Potrivit firmei de cercetare CRU International, şi alţi producători iau măsuri similare. În total, producţia europeană de îngrăşăminte se situ­ează acum la aproximativ 63% din capacitatea totală, după ce a atins 37% la începutul lunii octombrie.

O altă veste bună este că bloca­jele de la nivelul lanţurilor de aprovi­zionare se temperează rapid, potrivit Fitch Ratings.

Având în vedere că aceste blo­caje au reprezentat un factor cheie din spatele accelerării inflaţiei anul trecut, evoluţia pozitivă recentă re­pre­zintă o veste bună pentru de­flaţie. Mai mulţi indicatori arată o norma­lizare a condiţiilor de la nivelul lanţu­rilor de aprovizionare, unele reve­nind deja la nivelurile de dina­intea pandemiei.

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate: producţia europeană de îngrăşăminte

De asemenea, Rusia a renunţat că va readera la acordul privind exportul de cereale ucrainene via Marea Neagră la doar patru zile după ce aceasta îşi suspendase rolul în cadrul acestuia, scrie Reuters.

Moscova se retrăsese în weekend spunând că nu poate garanta siguranţa navelor civile care traversează Marea Neagră din cauza unui atac cu dronă asupra flotei sale în regiunea respectiveă.

„Federaţia rusă consideră că garanţiile primite în acest moment par suficiente şi reia implementarea acordului“, se arată într-o declaraţie a ministerului rus al apărării.

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate: Decizia a fost luată în urma unei convorbiri telefonice

Decizia a fost luată în urma unei convorbiri telefonice între preşedintele rus Vladimir Putin şi cel al Turciei Tayyip Erdogan şi după consultări între miniştrii apărării din cele două ţări.

În China, pieţele au fost inundate de zvonuri privind o viitoare relaxare a politicii Covid Zero, acestea declanşând un raliu de proporţii al acţiunilor şi evidenţiind cât de disperaţi sunt investitorii după semne de revenire la normalitate, relatează Bloomberg.

MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe