Connect with us

ACTUALITATE

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate

Publicat

petrol gaze sonda 1024x576 590x354 1

Lumea actuală aflată sub presiune extremă este avidă de veşti bune, iar astfel de veşti au început să apară.

Lumea actuală aflată sub pre­siune extremă este avidă de veşti bune, iar astfel de veşti au început să apară. Producătorii europeni de în­gră­şăminte îşi reiau producţia, încu­rajaţi de declinul recent pronunţat al preţurilor gazelor naturale, pertur­bările de la nivelul lanţului mondial de aprovizionare se diminuează ra­pid, iar Rusia a decis să se realăture unei iniţiative susţinute de ONU privind exportul de cereale ucraine­ne. Zvonuri privind o viitoare rela­xare a politicii Covid zero din China au apărut la începutul săptă­mânii, împingând puternic în sus bursele chinezeşti, însă acestea nu au fost confirmate de oficiali, notează Ziarul Financiar.

Producătorii europeni de îngră­şă­minte îşi reiau producţia în contex­tul prăbuşirii preţurilor gazelor natu­rale, deşi alte industrii mari consuma­toare de energie au în continuare o atitudine de expectativă în ceea ce priveşte reducerile de capacitate, notează The Wall Street Journal.

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate: producţia europeană de îngrăşăminte

Compania norvegiană Yara Inter­national, una dintre cele mai mari companii de îngrăşăminte la nivel mondial, a anunţat că operează acum la 65% din capacitatea euro­peană de producţie de amoniac, după ce şi-a redus producţia la numai o treime din capacitatea totală în ma­re parte a celui de-al doilea semestru al acestui an.

Potrivit firmei de cercetare CRU International, şi alţi producători iau măsuri similare. În total, producţia europeană de îngrăşăminte se situ­ează acum la aproximativ 63% din capacitatea totală, după ce a atins 37% la începutul lunii octombrie.

O altă veste bună este că bloca­jele de la nivelul lanţurilor de aprovi­zionare se temperează rapid, potrivit Fitch Ratings.

Având în vedere că aceste blo­caje au reprezentat un factor cheie din spatele accelerării inflaţiei anul trecut, evoluţia pozitivă recentă re­pre­zintă o veste bună pentru de­flaţie. Mai mulţi indicatori arată o norma­lizare a condiţiilor de la nivelul lanţu­rilor de aprovizionare, unele reve­nind deja la nivelurile de dina­intea pandemiei.

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate: producţia europeană de îngrăşăminte

De asemenea, Rusia a renunţat că va readera la acordul privind exportul de cereale ucrainene via Marea Neagră la doar patru zile după ce aceasta îşi suspendase rolul în cadrul acestuia, scrie Reuters.

Moscova se retrăsese în weekend spunând că nu poate garanta siguranţa navelor civile care traversează Marea Neagră din cauza unui atac cu dronă asupra flotei sale în regiunea respectiveă.

„Federaţia rusă consideră că garanţiile primite în acest moment par suficiente şi reia implementarea acordului“, se arată într-o declaraţie a ministerului rus al apărării.

Într-o lume copleşită de crize şi avertismente sumbre apar şi semne de revenire la normalitate: Decizia a fost luată în urma unei convorbiri telefonice

Decizia a fost luată în urma unei convorbiri telefonice între preşedintele rus Vladimir Putin şi cel al Turciei Tayyip Erdogan şi după consultări între miniştrii apărării din cele două ţări.

În China, pieţele au fost inundate de zvonuri privind o viitoare relaxare a politicii Covid Zero, acestea declanşând un raliu de proporţii al acţiunilor şi evidenţiind cât de disperaţi sunt investitorii după semne de revenire la normalitate, relatează Bloomberg.

MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Numărul firmelor intrate în insolvență scade în 2025: 2.214 cazuri în primele patru luni, potrivit ONRC

Publicat

firmele mici creează mai multe locuri de muncă. iată sectoarele

Publicitate

Numărul societăților comerciale și al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvență în primele patru luni din 2025 a fost de 2.214, în scădere cu 12,35% față de perioada similară din 2024, când au fost înregistrate 2.526 insolvențe, conform datelor publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Cele mai multe firme și PFA intrate în insolvență au fost înregistrate în București, respectiv 478, număr…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Leul românesc a crescut luni față de euro, după victoria lui Nicușor Dan. Ce urmează din punct de vedere economic

Publicat

„beneficiarii” veniturilor de lux sau milionarii de la stat ai

Publicitate

Leul românesc a crescut luni față de euro. Este cea mai mare creștere din ultimii 3 ani și este pusă pe seama faptului că Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale, scrie alba24.ro

EUR/RON scade cu până la 1,2%, cel mai mult din octombrie 2022, la 5,0437.
USD/RON scade cu până la 1,2%, la 4,4966.
”Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale cu un rezultat simbolic, care păstrează România pe parcursul pro-european.

Totuși, nu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biroul Electoral Central a centralizat, până la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare

Publicat

biroul electoral central a centralizat, până la ora 9:00, datele

Publicitate

Biroul Electoral Central a centralizat, până luni dimineața, la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare.

Conform acestora, primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent, a obținut, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, un număr de 6.165.741 voturi (53,61%), iar contracandidatul său, liderul AUR George Simion – 5.335.752 de voturi (46,39%).

Din totalul de 19.945 de secții de votare au fost…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ANM: Procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura mai lent în zonele depresionare în nord și centru

Publicat

anm: procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor

Publicitate

Ritmurile de vegetație la speciile de câmp și pomi-viticole vor avea o evoluție în general normală pe majoritatea suprafețelor agricole, pe parcursul următoarelor zile, iar în zonele depresionare din nordul și centrul țării procesele de creștere și dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura ușor mai lent, potrivit prognozei agrometeorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 23…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe