Connect with us

EVENIMENT

INUNDAȚII în Caraș-Severin, după ploi torențiale. COD ROȘU până la ora 18.00. Județele vizate

Publicat

inundatii

Ploile căzute în cursul zilei de miercuri au dus la inundarea unei curţi şi a grădinii unei gospodării, fiind afectate peste 2.000 m.p. de culturi şi răsaduri, în localitatea Prisaca, iar în Oţelu Roşu a fost inundată o casă.

Potrivit hidrologilor, este COD ROȘU de inundații, astăzi, până la ora 18.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget, Nădrag (afluent al râului Timiș), Bistra – curs inferior, județele: Caraș-Severin și Timiș.

La Departamentul de pompieri Lugoj, Staţia de pompieri Făget, s-a dispus miercuri după amiaza alerta roşie de inundaţii şi s-a solicitat, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), suplimentarea cu efective de la ISU Arad.

Purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea, a declarat că „până la această oră (14.30, n.r.) s-au înregistrat câteva situaţii pentru gestionarea cărora au fost solicitaţi pompierii militari cărăşeni, în localităţile Prisaca, Oţelu Roşu, Caransebeş, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş. În localitatea Prisaca a fost inundată o curte şi grădina unei gospodării, apa pătrunzând inclusiv în casă. Au pierit circa 140 de pui de găină şi au fost afectate peste 2.000 m.p. de culturi şi răsaduri. Şi în localităţile Moldova Nouă, Glimboca şi Moceriş s-a intervenit pentru evacuarea apei din pivniţe, iar în Oţelu Roşu a fost inundată o casă, fiind afectate mai multe camere”.

În municipiul Caransebeş a fost inundată strada Pinilor, unde, până la sosirea forţelor profesioniste de intervenţie, localnicii s-au mobilizat şi au acţionat pentru curăţarea şanţurilor, sprijinind evacuarea normală a apei şi reuşind, astfel, să împiedice pătrunderea acesteia în gospodării.

Până în prezent, s-au înregistrat atingeri şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile şi pârâurile Goleţ, Bistra, Rusca, Pogăniş, Valea Mare, Bârzava, Caraş, Gârlişte şi Miniş, iar pe raza localităţii Turnu Ruieni s-a înregistrat depăşirea cotei de inundaţie a râului Sebeş. În continuare, se monitorizează situaţia din teren, forţele Inspectoratului pentru Situaţie de Urgenţă „Semenic” fiind pregătite să intervină în sprijinul comunităţilor afectate, a precizat Magdalena Tocmelea.

Pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă care ar putea fi generate de fenomenele hidrologice, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost prealertat personalul propriu şi a fost notificat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, precum şi comitetele locale şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

AGERPRES, inhga.ro

foto: arhivă

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe