Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO: Inundații pe DN 15 și în localitatea Brâncovenești din județul Mureș, după o ploaie torențială. A fost COD PORTOCALIU

Publicat

YouTube video

O ploaie torenţială a înundat miercuri seara centrul localității Brâncovenești din județul Mureș. Precipitaţiile abundente au cauzat şi inundarea unor subsoluri de case din comună.

inundatii

UPDATE: Potrivit Poliției, în județul Mureș din cauza torenților provocați de ploile torrențiale, miercuri seara, se circulă cu dificultate pe următoarele drumuri:

  • DN 15 A, km 9+200-9+400, unde este apă de 5-10 cm, pe carosabil pe toata lătimea șoselei.
  • Dn 15 Maioresti km 123+600 pe o lungime de cca 100 m
  • DN15A(E578), la km. 9+050, zona localității Santu, pe o porțiune de aproximativ 200 m, partea carosabila este acoperită de apa, aproximativ 10 cm, care se scurge de pe dealul din dreapta drumului, în sensul de mers spre Bistrița! Se circulă îngreunat, în ambele sensuri! Un Echipaj de poliție și echipa SDN se află la fața locului.

Drumul Naţional 15 în localitatea Brâncoveneşti şi un drum comunal din satul Dumbrava au fost indundate, miercuri seara, în urma unei ploi torenţiale însoţită de grindină puternică.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a anunţat că echipele Secţiei Mureş intervin pentru eliberarea părţii carosabile de aluviunile aduse de torentul care s-a format pe dealurile din apropierea drumului.

Tot pe DN 15, între Brâncoveneşti şi Morăreni, traficul rutier a fost perturbat pentru scurt timp, din cauza grindinei care a acoperit partea carosabilă.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat că intervine la Dumbrava, unde un drum a fost inundat, cu Punctul de lucru Deda şi SVSU Vătava.

La Iara de Mureş a fost inundată o pivniţă şi intervine SVSU Gorneşti, iar la Nadaşa, unde este o pivniţă inundată şi la Petelea unde sunt trei pivniţe inundate, intervine Detaşamentul Reghin.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, mai multe atenţionări nowcasting Cod portocaliu de averse torenţiale pentru localităţi din judeţele Harghita, Mureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit meteorologilor, în localitatea Atid din judeţul Harghita precum şi în judeţul Mureş, localităţile Sovata, Sângeorgiu de Padure, Hodac, Ibaneşti, Eremitu, Ghindari, Lunca Bradului, Rastoliţa, Chibed, Saraţeni, Magherani, se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

surse: DRDP Brașov, IPJ Mureș

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comunicat Alin Ignat: Doi ani de mandat la muncă, în Parlament ca deputat liberal de Alba, cu decență, seriozitate și cu rezultate

Publicat

comunicat alin ignat: doi ani de mandat la muncă, în

Doi ani de mandat în Parlament, ca deputat liberal de Alba, înseamnă aproape 100 de inițiative legislative, din care 28 au devenit literă de lege, și zeci de amendamente aprobate sau aflate în dezbatere parlamentară. 

Câteva repere concrete:

Am făcut lege din bunul simț – Legea priorității pentru femeile gravide și familiile cu copii sub 5 ani – prioritate la orice ghișeu sau casă de marcat din România, locuri de parcare dedicate în toate parcările publice și…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină arsă în totalitate la Vlaha. Pompierii au stins incendiul înainte ca flăcările să ajungă la alte două autoturisme

Publicat

masina arsa1.jpg

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un autoturism staționat într-o gospodărie din localitatea Vlaha, comuna Săvădisla.

Autoturismul a ars în totalitate.

FOTO. Mașină arsă în totalitate la Vlaha. Pompierii au stins incendiul înainte ca flăcările să ajungă la alte două autoturisme

La fața locului au ajuns două autospeciale de stingere a incendiilor,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniție. Investiție de peste 400 de milioane de euro

Publicat

românia va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru

Pe teritoriul României va fi construită cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniție. Este anunțul făcut de premierul României, Marcel Ciolacu. 

Acesta a făcut declarația într-o emisiune la Digi24.ro. De asemenea acesta a mai spus că este un proiect de peste 400 de milioane de euro, la care contribuie și UE. 

Şeful Executivului a fost întrebat, într-o emisiune la Digi 24, dacă România poate sau nu să producă muniţie de tip NATO.

„Urmează luni sau marţi –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lista celor 74 de locații cu camere fixe pentru rovinietă din România publicată de CNAIR. Noile tarife la ROVINIETĂ din 2024

Publicat

noi tarife rovinietĂ 2024. cnair: emiterea rovinietei va fi întreruptă

După intrarea în vigoare a noilor tarife pentr Rovinietă, CNAIR a republicat lista celor 74 de locații cu camere de supraveghere fixe pentru verificarea rovinietei.

Aceste camere de supraveghere nu au montate dispozitive de determinare a vitezei. Doar filmează numerele de înmatriculare și transmit informația în sistem, pentru a verifica dacă acel vehicul are taxa de drum achitată.

Lista de camere fixe pentru rovinietă si RCA

  • Județul Alba: DN1 – Sebeș
  • Județul Arad: DN7 –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe