Connect with us

ACTUALITATE

Inundaţiile produse de ploile abundente au afectat peste 350 de case şi mii de hectare de culturi în Mureș, în 33 de UAT-uri

Publicat

inundatii

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că inundaţiile produse de ploile abundente din ultima perioadă au afectat peste 350 de case şi sute de anexe gospodăreşti, au inundat peste 4.000 de hectare de culturi agricole, numeroase poduri şi podeţe, în 33 de unităţi administrativ-teritoriale.

„În urma precipitaţiilor din luna mai au fost afectate 33 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş, am avut probleme nu foarte mari, dar destul de complicate, au fost afectate 355 case, 623 anexe gospodăreşti, 19 poduri, 142 podeţe. M-a frapat suprafaţa mare de teren arabil, 4.066 hectare de teren agricol şi 489 hectare de păşuni şi fâneţe. Am atenţionat primarii şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi s-a intervenit cu promptitudine pentru a diminua efectele căderilor mari de apă. În continuare avem o situaţie deosebită la Sânpaul, unde digul construit în anii ’60 a fost rupt de debitul mare de apă din râul Mureş şi a fost inundată o suprafaţă mare de teren agricol şi păşune. De două zile sunt în pericol ca cele două case să fie inundate, dar de două zile am reuşit să menţinem nivelul apei revărsate în acea zonă, astfel încât să nu intre în case”, a arătat Mircea Duşa.

Potrivit prefectului, după scăderea debitului râului Mureş, breşa din digul de la Sânpaul să fie închisă, iar apa să fie evacuată.

Mircea Duşa a spus că a emis un ordin pentru constituirea unei comisii de evaluare a pagubelor şi a mărit numărul echipelor trimise în teren, în care sunt cooptaţi şi reprezentanţii Direcţiei Agricole şi ai APIA.

Un alt ordin emis vineri de prefectul judeţului Mureş vizează înfiinţarea unei comisii, conform Codului Fiscal, compusă din reprezentanţi ai APIA, Direcţiei Agricole şi Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală, care urmează să facă o evaluare şi, acolo unde au fost indundaţii, să fie redus plafonul de impozitare pe venit, pentru persoane fizice. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Explozii puternice zguduie orașul ucrainean Mykolaiv

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Explozii puternice au zguduit orașul ucrainean Mykolaiv sâmbătă dimineața devreme, a declarat primarul, la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune Mykolaiv, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii.

„Sunt explozii puternice în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a scris primarul din Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut să verifice în mod independent raportul.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind „teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare”.

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului. Rusia spune că a țintit obiective militare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În gardă, cavaleri! Festivalul Medieval din Cetatea Oradea a fost bogat în demonstraţii spectaculoase încă din prima seară (FOTO)

Publicat

festival medieval 02072022 48.jpg

Sute de persoane au intrat, vineri seară, în atmosfera specifică Evului Mediu, în Cetatea orădeană, unde au fost aşteptaţi de sute de luptători, menestreli, scutieri, domni şi domniţe de la curţile regeşti. Cele mai atractive momente ale primei seri de Festival medieval a fost campionatul european de full contact (turnirul) şi un spectacol cu foc susţinut de tinerii de la Ordinul Solomonarilor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

Publicat

festival.jpg

În zilele de 1 și 2 iulie, Clujul își diversifică paleta muzicală. După Electric Castle, Untold și Jazz in the Park, a apărut și One Festival, dedicat manelelor. Acesta se va desfășura la Cămărașu și-i va avea printre invitați pe Jador, Nicolae Guță, Aza și celebrul Rabă, gazda festivalului.

Biletul de intrare pentru două zile costă 315 lei.

Cu această ocazie, Jandarmeria Cluj a remis un comunicat:

„Pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe