Connect with us

EVENIMENT

Invazie de urși în Harghita: Un urs a intrat în bucătăria unui hotel, iar altul a ajuns pe peronul gării din Băile Tușnad. 12 intervenții ale jandarmilor, în weekend

Publicat

Jandarmii au intervenit în weekend în 12 cazuri pentru îndepărtarea unor urși care au ajuns în zone locuite din județul Harghita. Unul dintre animale a intrat în bucătăria unui hotel, iar un altul pe peronul gării din Băile Tușnad.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, de vineri și până luni au fost primite 12 apeluri prin 112 prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Borsec și Toplița.

Patru apeluri au fost înregistrate vineri, trei din stațiunea Băile Tușnad și unul din Borsec. La apelurile din Băile Tușnad a intervenit un echipaj de jandarmerie, iar la Borsec, un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist. Dacă la Băile Tușnad a fost nevoie ca urșii să fie îndepărtați în afara localității, la Borsec acesta nu a fost găsit.

Șapte apeluri, înregistrate doar sâmbătă

Sâmbătă, au fost înregistrate șapte apeluri, patru din Băile Tușnad și trei din municipiul Toplița.

Primul apel a fost făcut la miezul nopții, fiind semnalată o ursoaică cu pui pe peronul gării din stațiune, aceasta fiind îndepărtată spre pădure. Noaptea s-a încheiat cu un apel făcut de către un bărbat, prin care se semnala prezența unei ursoaice cu pui în bucătăria unui hotel din Băile Tușnad. Un echipaj de ordine publică, format din polițist și jandarm a reușit scoaterea acesteia din interiorul clădirii și îndepărtarea spre pădure, în afara zonelor locuite.

Au urmat trei apeluri într-un timp foarte scurt, făcute din Toplița, începând cu ora 13:00, fiind observat un urs care se deplasa prin curțile caselor, inclusiv prin râul Mureș. La fața locului au fost trimise atât echipaje de jandarmerie, cât și echipaje de poliție, ursul într-un final părăsind zona unde fusese semnalat.

Ziua de sâmbătă a fost încheiată de două apeluri făcute din Băile Tușnad, la o distanță de două ore, în ambele cazuri jandarmii îndepărtând urșii spre pădure.

Duminică, a fost înregistrat un apel în care un bărbat a semnalat prezența unui urs în apropierea unui hotel din Băile Tușnad. Acesta se afla în apropierea unui tomberon și se hrănea cu resturi alimentare. Echipajul de jandarmerie a îndepărtat ursul înspre pădure.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

mircea hava: votul din 9 iunie, mai important ca oricând.

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

prognoza meteo pe regiuni, până în 3 septembrie: când se

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al observatorului european Copernicus şi al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Delgaz Grid investește circa 51 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaze naturale din județul Cluj

Publicat

investitii gn 2.jpeg

Un număr de 12 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de circa 51 milioane de lei (peste 10,2 milioane de euro), au fost planificate pentru acest an în județul Cluj. Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de circa 49 de kilometri în 7 localități din județ. În urma investițiilor, va fi îmbunătățită alimentarea cu gaze naturale a clujenilor, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Publicat

când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Poșta Română a anunțat programul de sărbători și cel al distribuirii pensiilor în perioada de Paște.

Compania Naţională ”Poşta Română” a comunicat că programul de lucru al subunităţilor poştale, în perioada 1-6 mai 2024.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise
  • 2 mai 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe