Connect with us

ACTUALITATE

Investigațiile de prevenție recomandate de medicul de familie vor fi decontate pentru toți asigurații

Publicat

Începând cu luna iulie 2021, investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie, acordate pentru toate categoriile de vârstă, se decontează din fondul alocat de casele de asigurări de sănătate pentru investigaţii paraclinice, prin intermediul contractelor încheiate cu furnizorii de servicii paraclinice, în limita valorilor de contract, informează marţi CNAS.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, excepţie fac investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie efectuate asiguraţilor din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, care pot fi acordate de furnizorii de servicii paraclinice şi peste valoarea de contract, în limita fondurilor alocate asistenţei medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţi paraclinice.

Astfel, în situaţia în care fondurile alocate de casa de asigurări de sănătate au fost epuizate la momentul în care asiguratul solicită acordarea serviciilor recomandate, acesta va beneficia de investigaţii, urmând ca furnizorul să primească ulterior contravaloarea lor, peste valoarea de contract, prin încheierea unui act adiţional, în baza documentelor care justifică acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie pentru evaluarea stării de sănătate a asiguratului asimptomatic cu vârsta de peste 40 de ani.

„Niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiei de prevenţie pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile. Îi încurajez pe toţi cei care întâmpină astfel de probleme să sesizeze casele de asigurări de sănătate pentru remedierea unor astfel de situaţii”, a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, citat în comunicat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Reacția primarului Pleșa după ce PNL și PSD nu au votat bugetul local al Municipiului Alba Iulia: sunteți împotriva cetățenilor

Publicat

gabriel plesa 2 1000x600.jpeg

PNL și PSD s-au aliat împotriva primarului Gabriel Pleșa în ședința de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia și nu au votat bugetul pentru anul 2023 propus de acesta. 

Ședința a avut loc în data de 30 ianuarie 2023. Mai exact consilierii locali ai celor două formațiuni s-au împotrivit proiectului, iar acesta nu a trecut, fiind 12 voturi ”împotrivă”. Imediat după ce proiectul a căzut, primarul Pleșa a avut o reacție și i-a atacat pe cei 12 consilieri.

Pleșa le-a spus cu prin votul lor sunt împotriva orașului și a comunității. De asemenea acesta a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BUGETUL LOCAL al Municipiului Alba Iulia NU a fost VOTAT. Gabriel Pleșa: ”Se blochează tot”. Ce consilieri locali nu au votat

Publicat

bugetul a cazut 1000x600.jpg

Bugetul anului 2023 pentru municipiul Alba Iulia a fost principalul punct de discuție în ședința Consiliului Local, din data de 30 ianuarie 2023.

Consilierii locali ai PSD și PNL nu au votat bugetul propus de Gabriel Pleșa pentru 2023. Au fost 12 voturi împotrivă și doar 9 voturi pentru. Au votat ”pentru” consilierii locali USR, consilierul independent Paul Florea și fostul consilier PSD, Dana Nanu. 

Asta înseamnă că proiectul nu a trecut la vot, iar bugetul pentru 2023 nu a fost aprobat. 

În ultima săptămână atât PNL Alba Iulia, dar și PSD Alba Iulia au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O localitate din Alba rămâne fără gaz marți, 31 ianuarie. Delgaz anunță motivul pentru care sistează alimentarea

Publicat

sibot primarie centru.jpg

Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar, marți, 31 ianuarie, în localitatea Şibot. 

Potrivit reprezentanților Delgaz Grid, pentru a putea efectua lucrări specifice la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, compania este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale marți, 31 ianuarie, între orele 9:00-14:00, în localitatea Şibot.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Armata Română RECRUTEAZĂ la Cluj elevi pentru ADMITEREA în colegii și licee militare

Publicat

armata nato.jpg

Ministerul Apărării Naționale a demarat, prin Centrul Militar Zonal Cluj, acțiunea de recrutare a candidaților, fete și băieți, pentru admiterea în colegiile și liceele militare.

„Ministerul Apărării Naționale desfășoară, prin intermediul Biroului informare-recrutare al Centrului militar zonal Cluj, activitatea de recrutare a candidaților, băieți și fete, pentru admiterea în cele 5 colegii naționale militare:

▪Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza- 168 locuri;

▪Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia- 168 locuri;

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe