EVENIMENT
Investiţie de 22 milioane euro pentru un drum de 7 kilometri între aeroportul din Timişoara şi Autostrada A1

Consiliul Judeţean Timiş în parteneriar cu CNAIR vor implementa un proiect de 22 de milioane de euro pentru realizarea unui drum de conectivitate de 7 kilometri între aeroportul din Timişoara şi Autostrada A1, scrie Ziarul Financiar.
Acest obiectiv de investiţii este cuprins ca proiect prioritar în Programul Operaţional pentru Transport şi este prevăzut a se implementa la profil de drum expres, cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.
Viitorul drum va avea sisteme inteligente de transport, precum cel de management al traficului, camere video, comunicare şi informaţii în timp real pentru utilizatori şi administratorul infrastructurii, alături de sisteme de urgenţă.
Noul obiectiv va facilita accesul de la şi către aeroport, cu intenţia de a fi legat la reţelele principale de transport din România şi ţările vecine.
În proiect este inclusă chiar şi o porţiune din centura Timişoarei, cu scopul diversificării accesului atât la varianta ocolitoare, cât şi în localităţile periurbane.
„Administraţia judeţeană şi-a exprimat interesul ferm de realizare a investiţiei şi de susţinere a descentralizării activităţii CNAIR, deoarece are capacitatea de implementare a proiectului şi poate valorifica integral finanţarea de la Comisia Europeană. Printre beneficiile proiectului care urmează a fi implementat de către Consiliul Judeţean Timiş se află: decongestionarea traficului existent, scăderea numărului de accidente, reducerea poluării fonice şi a aerului cu gaze cu efect de seră. Totodată, dezvoltarea acestui drum expres va conduce la creşterea atractivităţii judeţului Timiş pentru investiţii şi implicit pentru crearea de noi locuri de muncă şi creşterea dinamicii mediului de afaceri”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Timiş.
CNAIR va asigura finanţarea investiţiei, iar Consiliul Judeţean Timiş se va ocupa de elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, realizarea auditului de siguranţă rutieră, precum şi de gestionarea lucrărilor de execuţie.
EVENIMENT
Inițiativă pentru retrogradarea statutului de protecție a ursului brun după incidentul în care un salvamontist a fost grav rănit

Doi europarlamentari cer retrogradarea statutului de protecție a ursului brun după incidentul în care un salvamontist a fost grav rănit de o ursoaică, la Predeal. Solicitarea a fost transmisă Comisiei Europene.
Europarlamentarii Daniel Buda și Dan Motreanu au trimis o scrisoare președintei Comisiei Europene și comisarei pentru mediu, reziliență în domeniul apei și economie circulară competitivă, solicitând o revizuire și retrogradare a statutului de protecție al ursului brun în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Atenționare Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe. Frig, ploi, grindină, ninsori până luni după-amiaza. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări Cod Galben de vânt puternic valabile în Alba și alte județe din țară până duminică. Meterologii avertizează că vremea se răcește, vor fi condiții de furtuni, ploi, dar și lapoviță și ninsori, până luni după-amiaza.
Vremea se va menține deosebit de rece, vor fi precipitații mixte și intensificări ale vântului, până spre sfârșitul săptămânii viitoare.
Informare meteo: de sâmbătă, 5 aprilie,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Piața Mihai Viteazu s-a redeschis vineri. A fost închisă de Protecția Consumatorilor Cluj în urma unui control

Piața Agroalimentară Leul din Piața Mihai Viteazu și-a reluat, vineri, activitatea cu programul obișnuit, ca urmare a acordului reprezentanților Comisariarului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj. Piața fusese închisă joi în urma unui control care a descoperit o serie de nereguli.
”În cursul zilei de ieri, toate magazinele din cadrul pieței au remediat neconformitățile sesizate, iar administratorul pieței a efectuat o intervenție generală de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Taxa pe stâlp, redusă: 0,5% pentru companiile private și 0,25% pentru cele de stat. Guvernul a adoptat, joi, o Ordonanță de Urgență care modifică reglementările privind impozitul pe construcțiile speciale, cunoscut și sub denumirea de „taxa pe stâlp”.
Potrivit noilor prevederi, taxa se reduce la 0,5% pentru companiile private și la 0,25% pentru companiile de stat, față de nivelul de 1,5% propus anterior.
Măsura a fost luată în urma solicitărilor venite din partea mediului…
Citește mai mult pe Alba24.ro